NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Jose Antonio Reyes napustio Sevillu i pridružio se rivalu

SLUŽBENO: Jose Antonio Reyes napustio Sevillu i pridružio se rivalu

Espanyol je doveo bivšeg igrača Arsenala Jose Antonija Reyesa, nakon što mu je istekao ugovor sa Sevillom.

Jose Antonio Reyes napustio Sevillu

Reyes je sa klubom iz Barcelone potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju produženja na dodatnu godinu, u zavisnosti od nastupa sljedeće sezone.

32-godišnjak je u svojoj karijeri igrao za Sevillu, Arsenal, Real Madrid, Atletico Madrid i benficu, a nakon 24 nastupa prošle sezone i četiri godine provedene u klubu, odlučio je reći zbogom.

Reyes je postavio novi rekord nakon što je Sevilla osvojila Europa ligu osvojivši to takmičenje peti put u svojoj karijeri, što je više nego bilo koji drugi igrač.

On je ponikao u Sevilli, kroz čiji je omladinski pogon prošao, a za klub je odigrao ukupno 253 utakmice. Tokom svoje uspješne karijere, Reyes je osvajao Premier ligu i FA Kup u Arsenalu, La Ligu u Real Madridu, Liga kup u Benfici, te Europa ligu u Atletico Madridu.

Također je nastupao i za reprezentaciju Španjolske, u čijem dresu je u periodu od 2003. do 2006. godine odigrao 21 utakmicu, a sljedeće sezone će igrati u Sevilli koja je završila na 13 poziciji u ligi prošle sezone.

Pored njega, u klub je stigao i novi trener Quique Sanchez Flores, koji je prošle sezone vodio Watford u Premier ligi.

Reyes je drugo pojačanje Espanyola ovog ljeta, nakon što je u klub već stigao golman Roberto Jimenez iz Olympiakosa.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!