NaslovnicaVijestiSLUŽBENO: Napadač Liverpoola potvrdio da će napustiti klub ovog ljeta

SLUŽBENO: Napadač Liverpoola potvrdio da će napustiti klub ovog ljeta

Napadač Liverpoola potvrdio da će napustiti klub

Napadač Liverpoola Samed Yesil je priznao da napušta Anfield ovog ljeta, a njegova sljedeća destinacija je turski Trabzonspor.

Napadač Liverpoola potvrdio da će napustiti klub

22-godišnj Nijemac je stigao u Liverpool iz Bayern Leverkusena kao prvo pojačanje Brendana Rodgersa u ljeto 2012. godine. Međutim, otkako je stigao u klub nije se uspio izboriti za mjesto u prvom timu i prilagoditi se životu u Engleskoj.

Otkako je stigao u klub sa 18 godina Yesil se mučiosa povredama, uključujući i rupturu ACL-a krajem 2013. godine, te je bio prisiljen prošlu sezonu provesti na posudbi u Luzernu.

Tamo je postigao samo jedan gol i nije uspio uvjeriti novog trenera Jurgena Kloppa da ga zadrži u timu, te je gotovo sigurno da napušta klub ovog ljeta.

“Dobijao sam ponude Trabzonspora u protekle četiri godine”, rekao je Yesil za engleske medije.

“Želio bih se pridružiti tom klubu na 50. godišnjicu.”

Samed Yesil je samo dva puta nastupio za prvi tim Liverpoola pod vodstvom Rodgersa, ali bez većeg uspjeha. On je mladi njemački reprezentativac i prošao je sve reprezentacije od U16 do U19, a prelazak u Tursku, odakle i potiče, mogao bi biti idealna opcija za ovog mladog napadača da spasi karijeru.

[su_bet_at_home_euro2016]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!