NaslovnicaVijestiSouthgate: Rooney nije zaslužio zvižduke

Southgate: Rooney nije zaslužio zvižduke

Izbornik nogometne reprezentacije Engleske Gareth Southgate kritizirao je navijače koji su na Wembleyu zviždali kapitenu Wayneu Rooneyu tijekom utakmice s Maltom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

wayne-rooney-england-international-captain-armband-euro-2016_3770231

Engleska je sinoć u Londonu pobijedila Maltu s 2:0 golovima Daniela Sturridgea Dele Allija u prvom poluvremenu. Rooney, koji je izgubio mjesto u prvoj momčadi Manchester Uniteda, počeo je utakmicu na sredini terena pored Alija i Jordana Hendersona, a navijači su mu u više navrata zviždali.

“Zviždanje? Ne razumijem zbog čega, ali čini mi se da je to postalo dekoracija. Ne shvaćam kako očekuju da će mu to pomoći”, rekao je Gareth Southgate, prenio je Sky Sports.

Privremeni selektor Engleske dodao je da je Rooney posvećen državnom timu.

“Ponekad su kritike prema njemu nepravedne. On se bori i igra i kao kapetan ponosno predvodi svoju zemlju. Kada se sjetim Johna Terryja, Franka Lamparda i Ashleyja Colea. U njihovo vrijeme reprezentacija je trpjela ogromne kritike, ali pogledajte broj njihovih nastupa, uvijek su igrali. Oni su uvijek željeli igrati za Englesku, iznova i iznova i riskirali su. Mislim da Wayne spada u tu kategoriju.”, naveo je Southgate.

U kvalifikacijskoj Skupini F poslije dva kola Engleska je prva sa obje pobjede, Škotska i Slovenija imaju po četiri boda, Litva dva, dok su Slovačka i Malta bez bodova.

U trećem kolu 11. listopada Engleska će igrati na gostovanju protiv Slovenije.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!