NaslovnicaVijestiŠpanjolska i Rumunjska bez golova, Iker Casillas ušao u istoriju

Španjolska i Rumunjska bez golova, Iker Casillas ušao u istoriju

Nogometaši Rumunjske i Španjolske odigrali su prijateljsku utakmicu u rumunskom gradu Cluju, te završili bez golova 0-0. Selektor španjolske reprezentacije, Vicente del Bosque napravio je čak 10 promjena u timu u odnosu na utakmicu protiv Italijana u četvrtak koju je Španjolska odigrala 1-1.

Iker Casillas

Najbolju priliku u prvom poluvrmenu imao je Pedro za Španjolsku kada je 11. minuti pucao pravo u golmana Tatarusanua sa svega desetak metara. Rumunji su uzvratili preko Pope i Stanciua, ali bezopasno.

U drugom poluvremenu gledali smo još slabiju utakmicu, monotonu, bez puno prilika. Možemo izdvojiti svega dvije prilike iz cijelog poluvremena, a to su prilike Stanciua iz redova Rumunjske, te Morata kada je šutirao na kraju utakmice, ali pored gola.

No, ono po čemu će ostati upamćena ova utakmica jeste rekord Ikera Casillasa koji je zabilježio svoj 166. nastup u dresu ‘Crvene furije’ čime je postao igrač sa navijše nastupa za reprezentaciju prestigavši Vitālijs Astafjevs iz Litvanije koji je imao nastup manje.

Iker Casillas po prvi put u reprezentaciji Španjolske nastupio je 2000. godine i od tada gol ‘Furije’ branio je ukupno 166 puta, a sa Španjolskom osvajao mnoge trofeje među kojima su jedno Svjetsko prvenstvo 2010. godine, te dva Europska – 2008. i 2012. godine. Španjolci su takođe jedni od najvećih favorita za osvajanje predstojećeg Eura, ali teško je očekivati da jedna reprezentacija triput zaredom osvoji Europsko prvenstvo. Pored Španjolaca, veliki favoriti su naravno Nijemci koji su osvojili Svjetsko u Brazilu, te Francuska i Engleska.

U ovoj utakmici svoj debitanski nastup imao je talentovani igrač Barcelone, Sergi Roberto koji je pružio solidnu partiju. Na ovoj utakmici nisu igrali Andres Iniesta, Sergio Busquets i Sergio Ramos koji uopšte nisu ni došli sa reprezentacijom u rumunjski grad Cluj zbog lakših povreda, ali bit će spremni za naredne izazove.

Španjolska se u grupi na Europskom prvenstvu nalazi sa Hrvatskom, Češkom, Turskom, dok je Rumunjska u istoj grupi kao i Albanija, Franucka te Švicarska.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!