NaslovnicaVijestiŠta je to zajedničko Golden State Warriorsima i Barceloni?

Šta je to zajedničko Golden State Warriorsima i Barceloni?

Golden State Warriors, aktuelni NBA prvak ove sezone pruža sjajne parije u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Njihov način igre teško je opisati riječima, na kraju krajeva imaju i sjajne igrače, zar je potrebno trošiti riječi na njih? Svi već znate ko su i šta su Golden State Warriorsi.

Golden State Warriorsima

Jedan od njihov najboljih pojedinaca je nevjerovatni Stephen Curry koji ove sezone prosječno bilježi 30 poena po utakmici i 6,5 asistencija. Tu su još i sjajan trojkaš, Klay Thompson koji u prosjeku postiže 22,5 poena. Ne možemo ne spomenuti i Draymonda Greena koji je ‘specijalista’ za triple-double učinak. Warriorsi su trenutno na skoru 68-7 što ih čini ubjedljivo najboljim timom u NBA. Jednostavno, ne postoji protivnik koji se može adekvatno suprostaviti ‘Ratnicima’ kada su svi igrači raspoloženi, naravno uz solidan procenat šuta. Večeras igraju sa Boston Celticsima koji su mnogo bolji u poređenju sa prošlom sezonom.

Najbolji pojedinac Golden Statea, Steph Curry nedavno je u intervjuu za američke medije rekao šta je to zajedničko njegovom timu i nogometnom klubu Barceloni.

“Trener nam pušta snimke nekih velikih nogometnih zvijezda, najčešće gledamo Messija i Barcelonu. Gledamo kako oni igraju, šta rade u svakoj utakmici. Mislim da je njihov stil igre dosta sličan našem, svaki igrač je uključen u svakoj akciji.”, komentarisao je Steph Curry.

Poznato je da je Curry veliki ljubitelj najboljeg igrača svijeta, Lionela Messija kojemu je nedavno poslao i potpisan dres. Naravno, Messi se zahvalio na dresu, te Curryju uzvratio istom mjerom.

“Volim gledati Messija, jer nikada ne znate šta će sljedeće napraviti s loptom. Volim talenat koji on ima.”, riječi su ‘vanzemaljca’ Stephana Curryja.

Barcelona će se sutra od 18:30 sastati sa Real Madridom od 18:30 na Camp Nouu u ‘El Clasicu’, meču koji svake godine privuče veliki broj novinara i TV stanica koje će prenositi ovaj meč, a milioni gledatelja će gledati utakmicu na malim ekranima.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!