NaslovnicaVijestiSteven Gerrard: Nakon pet minuta treninga s njim, znao sam da je...

Steven Gerrard: Nakon pet minuta treninga s njim, znao sam da je poseban igrač

Bivši kapiten Liverpoola Steven Gerrard izjavio je da mu je trebalo samo pet minuta treninga sa bivšim suigračem Xabijem Alonsom, da shvati koliko je on poseban igrač.

Znao sam da je poseban igrač

Alonso je u Liverpool stigao 2004. godine, dok je tim sa Anfielda sa klupe predvodio Rafael Benitez, koji je započeo španjolsku revoluciju u klubu. Španjolski reprezentativac je u Liverpoolu proveo pet sezona prije nego što se vratio kući u Španjolsku.

‘Redse’ je napustio 2009. godine prešavši u Real Madrid za 30 miliona funti, a nakon toga Liverpool se mučio sa pronalaskom prave zamjene.

Gerrardov odnos na terenu i van njega je bio odličan i bivši kapiten je otkrio da mu je trebalo samo pet minuta treninga sa Alonsom da shvati koliko je dobar njegov suigrač bio.

“Obično su najbolji igrači oni koji su redovno dobri i na treninzima, oni koji su konzistetni. Xabi Alonso je bio jedan od tih igrača. Nakon pet minuta prvog treninga s njim znao sam da je on poseban igrač, samo zbog njegove tehnike kojom je dodavao loptu. Već nakon nekoliko treninga osjećao sam da će uspjeti u klubu.”

Bivši engleski reprezentativac je u igrao sa mnogim fantastičnim igračima tokom 17 godina provedenih u Liverpoolu, a priznao je koja dvojica su ga najviše iznenadila svojim igrama.

“U pogledu toga ko me je najviše iznenadio svojim kvalitetom, to su Fernando Torres i Luis Suarez. Oni su često imali trenutke u kojima bih samo zastao i pomislio ‘wow, da li je on zaista uradio to?’.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!