NaslovnicaVijestiTer Stegen o svojim planovima za budućnost

Ter Stegen o svojim planovima za budućnost

Golman Barcelone, Marc-Andre ter Stegen rekao je da je srećan na Nou Campu, uprkos špekulacijama da bi mogao da napusti klub na kraju sezone.

Ter Stegen

Njemački reprezentativac izjavio je da bi mogao biti primoran na razmatranje odlaska ukoliko mu Barca ne bude mogla garantovati mjesto u startnoj postavi, pošto je Claudio Bravo prvi izbor Luisa Enriquea u utakmicama španskog prvenstva.

Liverpool i Manchester City su dovođeni u vezu sa Ter Stegenom, iako je demantovao navode da bi se mogao preseliti na Etihad.

24-godišnjak je sada izjavio kako se njegovi dugoročni planovi za budućnost vežu za ostanak u Barceloni, ističući kako je konkurencija za mjesta u timu uvijek zdrava za tim.

“Vrlo sam srećan i zadovoljan životom ovdje i želim da ostanem. Ovo je predivno mjesto za život”, rekao je Ter Stegen za klupski TV kanal.

“Nikada se ne možete opustiti, uvijek morate dati sve od sebe. I ja, kao i Bravo i Jordi Masip želimo da igramo, i radimo naporno iz sedmice u sedmicu da bismo bili u timu. Mislim da je to dobro za tim, jer smo uvijek spremni.”

[su_bet_at_home_1]

Ter Stegen je zamijenio povrijeđenog Brava u završnici utakmice protiv Betisa prošlog vikenda, tako da će Nijemac najvjerovatnije biti starter u gradskom derbiju protiv Espanyola, kao i u poslednjem kolu La Lige protiv Granade, a takođe se očekuje da brani i u finalu Copa del Reya.

“Nastavljamo dalje u punoj snazi, ekipa je u dobroj formi, odškrinuli smo vrata obema titulama. Znam koliko možemo ja i tim, treniramo svaki dan da bismo držali situaciju u svojim rukama.”

“Sa navijačima koji su uz nas, jači smo. Atletico i Real nas pritiskaju, i boriće se za titulu do samog kraja, ali mi treba da gledamo u svoje dvorište.”

“Imali smo devet bodova prednosti, ali to je život, i to je fudbal, ne smijete se opustiti- Još uvijek smo na dobrom putu, imamo još dvije utakmice do kraja i sve šanse da uzmemo titulu”, završio je Ter Stegen.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!