NaslovnicaVijestiTheo Walcott: Ovo je najuzbudljivija utrka za titulu prvaka

Theo Walcott: Ovo je najuzbudljivija utrka za titulu prvaka

Utrka za titulu prvaka ove sezone je najuzbudljivija ikada, prema mišljenju Thea Walcotta, koji vjeruje da Arsenal može postati prvak.

walcott arsenal

“Topnici” su prvi na tabeli zahvaljujući boljoj gol razlici nakon neriješenog rezultata 0-0 protiv Stoke Cityja u nedjelju, dok je drugoplasirani Leicester u subotu odigrao 1-1 u gostima kod Aston Ville. Iza njih se nalazi City na trećem mjestu sa samo jednim bodom zaostatka, dok je Tottenham četvrti sa 5 bodova zaostatka.

Walcott vjeruje da je dolazak golmana Petra Čecha značajno poboljšao njegov tim.

“Ne možete reći šta će se dogoditi ove godine, svi su tako blizu tituli. Sa ovolikim brojem timova koji imaju priliku postati prvak, ovo će biti najuzbudljivija utrka za titulu prvaka ikada u Premier ligi.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

“No, mi smo na vrhu i možemo biti ponosni zbog toga. Mentalna snaga u ovoj svlačionici je bolja nego što je ikad bila. Kada u tim dođu igrači poput Petra Čecha, oni samo mogu popraviti to stanje. On je vođa. Svi se ugledamo na njega jer je on na najvišoj razini dugo vremena i osvojio je mnogo trofeja. Ukoliko nastavimo ovako, možemo daleko dogurati.”

Engleski reprezentativac se osvrnuo i na utakmicu protiv Stoke Cityja.

“Osjetili smo od početka da su jako dobri, fizički smo bili jednako dobri kao i oni, borili smo se do kraja. Ovo je značajan napredak u odnosu na prošle utakmice u gostima kod Stoke Cityja. Moramo biti ponosni na to. Imamo puno kreativnih igrača koji se veoma trude.”

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!