NaslovnicaVijestiThrowback: Gdje je bio Leicester na današnji dan prošle godine?

Throwback: Gdje je bio Leicester na današnji dan prošle godine?

Leicester City danas je napravio veliki korak u borbi za titulu Premiershipa! Savladali su Southampton pred 32.000 ljudi na svom King Power stadionu sa 1-0 i tako pobjegli Tottenhamu na sedam bodova prednosti, a do kraja je ostalo još šest utakmica.

Leicester

Jedini gol na utakmici za Leicester postigao je Wes Morgan u 38. minuti na asistenciju Fuchsa. Kao što rekosmo, Leicester se trenutno nalazi na prvom mjestu Premiershipa sa 69 bodova – 20 pobjeda, devet remija i tri poraza. Impresivno! No, da li znate gdje je Leicester bio prošle godine na današnji dan?

Na današnji dan prije samo godinu dana, trećeg aprila 2015. godine engleski tim je bio na začelju Premiershipa, a u finišu sezone su izborili opstanak tako što su ušli u seriju pobjeda. U posljednjih devet kola počevši od 4. aprila Leicester je imao skor 7-1-1 i tako završio na 14. mjestu i spasio se ispadanja u Championship.

‘Lisice’ su prije godinu dana, četvrtog aprila pobijedili West Ham na svom stadionu, a potom su redom dobijali WBA, Swansea, Burnley, Newcastle, Southampton, QPR, dok su upisali poraz samo protiv tada moćnog Chelseaja i odigrali neriješeno sa Sunderlandom.

Godinu dana kasnije, 3. aprila 2016. godine skoro pa isti tim, samo pojačan Fuchsom, Kanteom koji ove sezone igra nevjerovatno dobro i Okazakijem bore se za titulu najjače lige na svijetu – Premiershipa.

Leicester u narednom kolu ide na noge Sunderlandu, a potom će na svom King Power stadionu dočekati West Ham i Swansea, pa onda idu u goste Unitedu, te zadnje dvije utakmice protiv Evertona i u gostima protiv Chelseaja.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Sigurno je da je Leicester ove sezone svojim igrama kupio mnogo navijača širom svijeta, te da skoro svi istinski ljubitelji nogometa žele da Leicestera vide na vrhu Premiershipa i samim tim sljedeće godine u Ligi prvaka, možemo reći u inat velikim novcima velikana na ‘Ostrvu’.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!