NaslovnicaVijestiUEFA izbacila Galatasaray iz europskih takmičenja na godinu dana?

UEFA izbacila Galatasaray iz europskih takmičenja na godinu dana?

Prema pisanju turskih medija Galatasaray je izbačen iz europskih takmičenja na godinu dana od strane UEFA-e, nakon što su napravili propuste u financijskom fair playu.

UEFA izbacila Galatasaray iz europskih takmičenja na godinu dana

Kako pišu turske novine Zaman, klub iz Istanbula neće moći igrati u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u narednih 12 mjeseci, nakon što su prekršili pravila o dopuštenim financijskim gubicima.

Prema izvješćima čelnici Galatasaraya su početkom godine upozoreni da nije sve u skladu sa propisima, te je sada očekivano stigla i kazna vrhovnog europskog nogometno saveza. Također se očekuje da će zbog lošeg rukovođenja financijama turski klub biti i novčano kažnjen od strane UEFA-ine financijske kontrole.

Financijski fair play je stupio na snagu 2011. godine i od tada klubovi koji izbore europska takmičenja moraju poslovati u plusu, te dostaviti dokaze da nisu u dugovima prema drugim klubovima ili prema vlastima.

Tako je Manchester City novčano kažnjen 2014. godine godine nakon što je također prekršio pravila financijskog fair playa, a njihov tim je tada također bio ograničen na 21 igrača u Ligi prvaka.

Iz Galatasaraya su 2013. godine potvrdili da je klub u dugovima, koji su se u prethodne tri godine znatno povećali.

Turski “lavovi” se trenutno nalaze na petoj poziciji u turskoj Super ligi sa 37 bodova iz 23 odigrane utakmice, 11 kola prije kraja zaostaju po svemu sudeći nedostižnih 16 bodova za vodećim gradskim rivalom Fenerbahceom.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!