NaslovnicaVijestiVan Gaal planira aktivirati otkupnu klauzulu od 45 miliona eura za 18-godišnjaka?

Van Gaal planira aktivirati otkupnu klauzulu od 45 miliona eura za 18-godišnjaka?

Van Gaal planira aktivirati otkupnu klauzulu od 45 miliona eura za 18-godišnjaka? Da li je ovo moguće? Da li bi holanđanin uradio nešto ovako? Kada je to uradio sa Anthony Martialom, onda sa njim ništa nije nemoguće. Manchester United pomno prati Benficovog veznjaka Renata Sanchesa, pišu izvještaji iz Engleske.

Van Gaal planira aktivirati otkupnu klauzulu od 45 miliona eura

Crveni đavoli su poslali skaute da gledaju 18-godišnjaka nekoliko puta i bili su vrlo impresionirani njegovim nastupima, piše Daily Mail.

Veznjak je u vrlo dobro formi otkako se probio u prvi tim Benfice, a također ga prati Newcastle, Swansea i Aston Villa.

Međutim, United je glavni konkurent za dovođenje ovog visoko ocijenjenog talenta.

Vjeruje se da Sanches ima otkupnu klauzulu od 45 miliona eura i ugovor koji će ga Estadio da Luzu držati do 2021. godine, ali uprkos svemu tome Van Gaal je nastavio pratiti napredak veznjaka.

Odigrao je 13 utakmica i postigao dva gola za Benficu ove sezone.

Renato Junior Luz Sanches, koji je rođen 18. augusta 1997. godine je portugalski profesionalni nogometaš koji igra na poziciji veznog igrača za Benficu.

Rođen u Lisabonu, Sanches se pridružio Benficinom sistemu za mlade u 2006. godini, dok je imao šest godina.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Prvi profesionalni nastup je imao 2014/15 sezone, kada je nastupao sa B timom u drugoj diviziji. Prvu utakmicu je odigrao 5. oktobra 2014. godine, koju je počeo i igrač 46 minuta u utakmici protiv Feirensea koja je završila rezultatom od 2-2 u gostima.

Nakon jedne godine u rezervnom timu, u 2015/16 sezoni biva unaprijeđen u prvi tim, u početku samo za treninge.

Dana 30. oktobra 2015. godine, Sanches debitira za prvu momčad. Zamijenio je Jonasa u 74. minuti u pobjedi protiv Tondela od 4-0.

Nakon međunarodne pauze u novembru 2015. godine, Sanches je potpisao novi ugovor sa Benficom do 2021. godine, sa otkupnom klauzulom koja iznosi oko 45 miliona eura.

25-og počinje svoj prvi nastup u početnoj postavi, igrajući 90 minuta protiv Astane za grupnu fazu Lige prvaka u neriješenom rezultatu od 2-2.

Sanches je ostvario 40 nastupa za sve mlade kategorije portugalske reprezentacije. Predstavljao je Portugal na Europskom prvenstvu za mlađe od 17 godina u 2014. godini, pomažući im da dođu do polufinala, gdje su izgubili od eventualnog pobjednika Engleske.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!