NaslovnicaVijestiVođa meksičkog narko kartela 'El Chapo' želio je kupiti Chelsea

Vođa meksičkog narko kartela ‘El Chapo’ želio je kupiti Chelsea

Ozloglašeni meksički narko boss Joaquin ‘El Chapo’ Guzman htio je kupiti Chelsea, prenose meksički mediji.

el chapo chelsea

Meksikanac, koji je prošle godine pobjegao iz zatvora, bio je ozbiljno zaintereosvan za kupovinu londonskog kluba 2003. godine, prenosi Diario SPORT.

El Chapo, čije se bogatstvo procjenjuje na blizu jednu milijardu američkih dolara, konačno je uhvaćen prošlog tjedna u gradu Los Mochis, nakon što je bio u bjekstvu mjesecima poslije bijega iz zatvora u srpnju prošle godine. Vođa narko kartela je ponovo vraćen u isti zatvor Altiplano iz kojeg je i pobjegao.

A prema pisanju medija, El Chapo je ozbiljno razmišljao o kupovini kluba iz zapadnog Londona. Chelseajeva trenutna vrijednost se procjenjuje na 1,4 milijarde dolara prema listi popularnog Forbesa za 2015. godinu, te je šesti najvrijedniji nogometni klub na svijetu.

Trenutno je u vlasništvu ruskog milijardera Romana Abramoviča, čije je bogatstvo prema Forbesu 7,6 milijardi dolara. El Chapova želja da postane vlasnik Chelsea je svakako interesantna, no sada kada je on ponovo iza rešetaka, navijači Chelsea se ne bi trebali previše brinuti o budućnosti svog kluba.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!