NaslovnicaVijestiWenger kritikovao Guardiolu, a pogledajte i zašto!

Wenger kritikovao Guardiolu, a pogledajte i zašto!

Wenger kritikovao Guardiolu zbog toga što je ranije objavio da napušta Bayern na kraju sezone. Španac je u nedelju objavio da će napustiti Bayern na kraju sezone i rekao da je Premier liga vjerovatno njegovo sljedeće odredište. Arsene Wenger je kritikovao Guardiolu za njegovu odluku da sredinom sezone objavi svoj odlazak iz Bayerna.

Wenger kritikovao Guardiolu

Pep Guardiola je favorit za preuzimanje stolice Pellegrinijevog Manchester Cityja, kojeg je Arsenal pobijedio u ponedeljak navečer.

Chelsea je također uključen u bitku za Guardioline usluge nakon što je objavio da će napustiti njemački nogomet na kraju sezone.

Wenger smatra da je najava Guardiole doprinijela velike neizvjesnosti oko položaja Louis van Gaala i čak bi mogla uticati na Bayern Munich.

Trener Topnika je rekao: “Lično, ne volim činjenicu da treneri objave tako rano šta će učiniti na kraju sezone.”

“To nije nužno i nije dobro za tu ekipu, niti špekulacije koje stvaraju pritisak na sve trenere.”

Van Gaal je bez pobjede u šest utakmica sa Unitedom i mora pobijediti Stoke City u sljedećoj utakmici da bi sačuvao svoj posao.

Bivši trener Chelseaja, Jose Mourinho je također izrazio veliku želju za preuzimanje kluba sa Old Trafforda, čak je rekao da će upola manju platu prihvatiti samo da bi vodio Manchester United.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

No, Wenger je rekao: “Ja osobno imam veliko poštovanje za Louis van Gaala i mislim da sve ovo što se događa je nepoštovanje prema njemu.”

“Ovaj tip je radio 30 godina u nogometu i pokazao je nevjerovatan kvalitet rada. Mislim da je ovo što se tamo događa veliko nepoštovanje prema njemu.”

Na pitanje da li će ohrabriti Guardiolu da dođe u Premier ligu, Wenger je dodao:

“Naravno. Želimo da ova liga bude najbolja na svijetu. Ali, također želimo da nađemo neku ravnotežu.”

“Premier liga želi da bude najbolja na svijetu, za to vam trebaju 40-50% strani treneri, al dajte šansu i domaćim trenerima da se dokažu, kao jedan Howe iz Bournemoutha koji se već sada počeo dokazivati.”

“Ne želimo ubiti to. Vi ne želite da Premier liga postane jedna od onih gdje su sve strani treneri, čak sam i ja jedan od njih. Važno je imati pravu ravnotežu. Oni donose različite ideje, ali također želite i domaću kulturu da opstane u vašoj zemlji.”

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!