NaslovnicaVijestiWenger: Recite zbogom velikoj četvorci

Wenger: Recite zbogom velikoj četvorci

Recite zbogom velikoj četvorci.  Wenger smatra da će biti još više priča poput Leicestera, jer će novac oprati staru gardu. BT i Sky će dati oko 5.1 milijardu funti naredne sezone Premier ligaškim klubovima i izjednačiti sve.

Recite zbogom velikoj četvorci

Neće biti više favorita poput Manchester Cityja, Manchester Uniteda, Chelseaja i Arsenala koji kupe sve igrače.

Sada je svakom klubu u Premiershipu zajamčeno skoro 100 miliona funti i sve će se promijeniti, kako na terenu tako i na tabeli.

Wenger je, nakon iznenađenja Leicestera koji danas igra protiv njegovog tima na Emiratesu, rekao:

“Prije svega, ja sam uvijek branio ideju da nije samo novac važan u fudbalu. Ja sam čak i kritikovao neke zbog toga.”

“Tako da danas neću reći ništa o tome kako nije normalno da je Leicester tu gdje jeste. I mislim da, sa novim prihodima engleskih klubova, primjeri kao Leicester će se događati sve više i više.”

“Sigurno. Jer će engleski klubovi dobiti 100 miliona funti od televizije iduće godine. Oni mogu kupiti koga hoće bilo gdje u svijetu.”

“Mislim da će liga biti veći nivo za sve. Tradicionalna velika četvorka će se promijeniti, to je sigurno.”

[su_netbet_psgchelsea]

Wenger je bio pun hvale za način na koji je Claudio Ranieri nastavio Leicesterov napredak i začepio usta nekim nogometnim učenjacima i kritičarima sa BBC-a i Fox-a, koji su kritikovali njegovo imenovanje.

“On zaslužuje ogromnu zaslugu, je je on dao samopouzdanje i uvjerio ih da mogu igrati na visokom nivou, i to se desilo. Dakle, on zaslužuje ogromne zasluge za to.”

“On je bio ismijavan kada je došao u klub, ali fudbal vas čini skromnim. To je sve do učinka i performanse tima što je bilo tekško predvidjeti. Već prošle godine su imali kvalitetu, pobijedivši posljednjih devet utakmica.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!