NaslovnicaVijestiWenger ukazao koji problem je Arsenal imao u utakmici protiv Stoke-a

Wenger ukazao koji problem je Arsenal imao u utakmici protiv Stoke-a

Wenger ukazao koji problem je Arsenal imao u utakmici protiv Stoke-a. Francuz vjeruje da je Arsenalu nedostajalo kreativnosti, gdje je njegova ekipa uzela bod koji im je bio potreban da se vrate na vrh tabele Premiershipa.

Wenger ukazao koji problem je Arsenal imao

Topnici nisu bili u stanju da odnesu pobjedu sa Britannia stadiona, ali utakmica bez golova ih je vratila iznad Manchester Cityja i Leicestera.

Odsustvo Mesut Ozila, koji ima 16 asistencija u svoje ime je vjerovatno uticalo na ishod ove utakmice, nakon što je bio van terena zbog povrede stopala.

I dok je Wenger bio zadovoljan da Staffordshire napusti sa bodom, i dalje smatra da je izgubio dva bitna boda u utrci za titulu.

“Sve u svemu to je bila bitka”, rekao je Wenger. “Oni su igrali grubo, publika je bila za to, a i igrači.”

“Igrali su vrlo direktnu igru i mi smo morali odgovoriti, solidarnošću, borenošću i zajedništvu – to je ono što smo i uradili.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

“Malo nam je nedostajalo kreativnosti i pored svega toga, propustili smo dvije ili tri dobre šanse.”

“Oni su stvarno bili puni samopouzdanja i borili su se od prve do posljednje minute.”

“Naravno da sam želio dobiti utakmicu, ali gledajući našu povijest koju imamo ovdje, to je pozitivan rezultat.”

“Gledajući rezultate ostalih timova koji su na vrhu, to je i dalje pozitivan rezultat. Ali, danas smo propustili dva važna boda u utrci za titulu”, rekao je Arsene.

Wenger je jedini ne-britanski menadžer koji je osvojio The Double (Premier Ligu i FA kup) u Engleskoj, 1998. i 2002. U 2004. je postao jedini menadžer u povijesti Premier lige prošavši kroz čitavu sezonu neporažen.

U 2003/04-toj sezoni je u 38 utakmica imao 26 pobjeda,12 neriješenih rezultata, te niti jedan poraz! Zbog toga je dobio status jednog od najboljih Francuskih menadžera u povijesti.

Sada je dobio novu priliku da osvoji tu titulu ponovo, titulu koju nije osvojio od 2004. godine i sigurno će uraditi sve da bi zadržao prvu poziciju na tabeli.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!