NaslovnicaVijestiWillian seli u Kinu u transferu vrijednom 64 miliona eura?

Willian seli u Kinu u transferu vrijednom 64 miliona eura?

Kineski superligaš Guangzhou Evergrande spreman je ponuditi Willianu duplo veću plaću nego što iznosti njegova trenutna u Chelseaju, a transfer bi navodno trebao iznositi 64 miliona eura.

Willian seli u Kinu

Nekoliko vrhunskih igrača iz Europe je preselilo na Daleki istok ove zime za veliki novac, uključujući Jacksona Martineza, Alexa Teixeiru i bivšeg veznjaka “Plavaca” Ramiresa.

Prema pisanju Daily Mirrora, nova meta kineskih klubova je Willian, za koga je interes pokazao Guangzhou Evergrande. Trener ovog kineskog kluba je bivši izbornik brazilske reprezentacije i Willianov sunarodnjak Luiz Felipe Scolari, koji ga poznaje vrlo dobro. Chelsea bi trebao dobiti čak 64 miliona eura, dok bi se trenutna Willianova plata od 120,000 funti tjedno udvostručila u novom klubu.

27-godišnjak igra sjajnu sezonu i jedan je od rijetkih igrača koji nisu razočarali u timu iz sjevernog Londona ove sezone. Brazilski reprezentativac je jedini igrač koji je bio u formi i onda kad nitko od njegovih suigrača nije.

Nijedan igrač Chelseaja nije kreirao više prilika ove sezone u Premier ligi od Williana (75). Najbliži mu je Eden Hazard, sa 57 kreiranih prilika.

Krilni napadač je odigrao ukupno 44 utakmice ove sezone, postigao 11 golova i podijelio šest asistencija suigračima u svim takmičenjima.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!