Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Yaya Toure: Zaslužio sam biti u top pet kandidata za Zlatnu loptu

Veznjak Manchester Cityja, Yay Toure, našao je svoje mjesto na skraćenoj listi potencijalnih dobitnika Zlatne lopte, zajedno sa suigračima Sergiom Agüerom i Kevinom De Bruyneom.

yaya toure

U izjavi za France Football, rekao je da se trebao naći u top pet igrača za Zlatnu loptu 2009. godine, kada je sa Barcelonom osvojio svih šest trofeja, te 2014. kada je postigao 24 gola u 49 utakmica u godini u kojoj se Manchester City osvojio Premier ligu i Liga kup.


“Zadovoljstvo je svaki put biti među nominiranima. To je sjajan barometar razine koju ste dostigli. Da bi se našli na ovoj listi, stvarno morate puno raditi. Drugačije ne možete uspjeti, isto je tako i kod Ronalda i Messija. Biti dio ove elite nije samo priznanje mojoj dosljednosti, već i mom radu.”

“Mislim da sam zaslužio i više. Mogao sam završiti barem jednom u prvih pet, ali, nažalost, uvijek sam bio daleko od toga. Posebno 2009. godine, kao i 2014. Tada sam osvojio i trofeje, te imao i dobru statistiku. Priznajem da je prilično frustrirajuće.”

Na pitanje novinara tko bi prestižnu nagradu trebao osvojiti ove godine, Toure je tu jednoglasan.

“Iako je Cristiano Ronaldo imao sjajnu godinu, ja bih uvijek glasao za Lionela Messija. Ne samo zato što ga poštujem još iz vremena kad smo igrali zajedno, već i zato jer mislim da je Leo iznad svih ostalih. Zapravo, s obzirom na ta dva čudovišta, idealno bi bilo da dodjeljuju dvije Zlatne lopte svake godine.”

[touchcarousel id=’2′]

Oznake: