NaslovnicaVijestiZANIMLJIV ODGOVOR: Evo što je Mourinho rekao na pitanje da li je...

ZANIMLJIV ODGOVOR: Evo što je Mourinho rekao na pitanje da li je ovo najbolji tim Liverpoola protiv kojeg se suočio!

Velika je razlika u statusima dva najveća engleska kluba u povijesti, Manchester Uniteda i Liverpoola, a to pokazuje i ovosezonska tabela Premier lige. ‘Redsi’ su na drugom mjestu, te neporaženi u 16 odigranih kola do sada, dok je Manchester United na šestom mjestu, te za njima zaostaje čak 16 bodova.

Mourinho isprovocirao Liverpool

Nema sumnje kako je tim Jurgena Kloppa veliki favorit na sutrašnjem derbiju između ova dva giganta, a s obzirom da se taj susret igra na Anfieldu, ‘Crvenim vragovima’ prijeti možda i najteži poraz u sezoni.

Mourinhu i ostatku njegovog tima će biti potrebno mnogo sreće da izbjegnu poraz protiv trenutno jednog od najboljih timova u Europi. Ipak, ukoliko je Liverpoolovim igračima nedostajalo motivacije pred ovu utakmicu, Mourinho im ju je ponudio današnjom izjavom. U intervjuu za Soccer AM, portugalski stručnjak je upitan da li je ovo najbolji tim protiv kojeg se suočio u trenerskoj karijeri, a on je dao zanimljiv odgovor.

Naime, rekao je: “Pa, igrao sam protiv Liverpoola koji je bio europski prvak. Da li je ovaj tim zapravo bolji? Ne znam da li je bolji, ali znam da je jedan bio europski prvak, a ovaj nije osvojio ništa.”

Međutim, na ovu izjavu je reagovao i sam Klopp, koji je gubio tri finala otkako je stigao na Anfield. On je mišljenja kako u obzir treba uzeti mnoge druge stvari, a ne samo osvojene trofeje. Rekao je: “Da li moram osvojiti titule? To je ono što će ljudi možda pamtiti, ali ono što moram uraditi je iskoristiti na najbolji način stvari koje mi klub nudi, to je ono u što vjerujem. Ukoliko kažu kako prošlosezonska Liga prvaka nije bila uspjeh jer nismo slavili u finalu, onda to ne mogu promijeniti. Da li je bila najuspješnija? Ne, ali naša avantura je bila briljantna, jako sam uživao.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!