NaslovnicaVijestiZinedine Zidane nakon utakmice sa Sevillom: Možemo dosta toga napraviti

Zinedine Zidane nakon utakmice sa Sevillom: Možemo dosta toga napraviti

Real Madrid danas je savladao Sevillu u 30. kolu španske Primere sa visokih 4-0 na svom Santiago Bernabeuu. Madriđani su poveli u 6. minutu golom Benzeme na asistenciju Balea, a do drugog gola smo čekali do 64. minuta kada je zvijezda madridskog tima, Cristiano Ronaldo zabio za 2-0. Samo šest minuta prije propustio je postići gol iz jedanesterca.

Zinedine Zidane

Preostala dva gola postigli su Bale i Jese. Real Madrid na kraju potpuno zasluženo slavi, i tako i dalje diše za vratom Atletico Madridu na tablici Primere. Trener ‘Kraljeva’, Zinedine Zidane zadvoljan je današnjim performansom svojih igrača.

“Jako sam zadovoljan utakmicom, od prve minute. Jako dobro smo trenirali prošli period, najbolje otkako sam došao, i ovo je rezultat toga. Bila je to jedna od naših najboljih utakmica.”

Zidane nije htio komentarisaiti pojedinačno igrače, za njega je tim najvažniji.

“Računam na sve igrače, svaka je utakmica drugačija i vidjet ćemo ko će igrati. Ali ako ćemo igrati kao večeras, možemo jako puno.”

“Karim Benzema bio je jako dobar, baš sam zadovoljan. Važno je imati golmana poput Keylora Navasa.”

“Barcelona? Svaka utakmica protiv njih je posebna, ali lijepo je doći im na noge nakon pobjede. Za mene je važno nastaviti ovako dobro, a cilj nam je preskočiti Atletico. Suci? Njih ne komentarišem.”

Nakon ove ubjedljive pobjede, Real Madrid se nalazi na trećem mjestu sa 66 bodova, Atletico je ispred njih sa jednim bodom više, dok Barcelona ima čak deset bodova više, i pitanje osvjača je skoro pa riješeno. Sevilla se nalazi na šestoj poziciji koja direktno vodi u Europsku ligu sa 48 bodova. Sevilla je takođe jedan od velikih favorita za osvajanje ovogdišnjeg naslova Lige Europe, jer Liga Europe je njihova ‘najveća specijalnost’. Real Madrid će snage odmjeriti sa Wolfsburgom u četvrfinalu Lige prvaka.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!