Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

Mata07

Članovi
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mata07

  1. Prvo idi u sekciju "Dobitni listići". Tamo su 64 stranice sa listićima pa pogledaj da vidiš kako ekipa igra. Isto baci pogled na gubitne da izvučeš pouke od drugih.

     

    Izaberi jedan sport u koji se kužiš, izaberi jedno tržište za koje smatraš da znaš kako funkcioniraja. Kada si to riješio odi na stranicu sa statistikama, ima ih mnoštvo (u statistikama je sve).

    Zatim virtualno testiraj klađenje u excelu i to na nekih 5-10 sezona, ne samo na desetak utakmica. Kad vidiš da ti metodom dođeš na nulu sa flat ulaganjem prilagodi isto i nikad ne ulaži više od 3-5% ukupne banke. Ne koristi progresije poput duplanja, nikad.

    Kladi se na singl ili na više tržišta jednog događaja i to isključivo na online kladionicama.

    Nikad ne zaboravi da su kladionice uvijek u prednosti jer imaju algoritme koji nemaju emociju, ali zato mi imamo statistiku i osjećaj (algoritam ga nema) koji nam pomaže da uočimo grešku prilikom izbacivanja koeficijenta. 

     

    Ne slavi dobitak, ne tuguj na gubitak. Shvati to kao ulaganje ne kao klađenje. Kod dobitka ti se diže dopamin (hormon zadovoljstva) te ti zamagljuje um te se kod gubitka silno želiš vratiti da dobiješ onaj fix sreće, dakle izbaci emocije i navijačko klađenje. Kladionice žive od labilne ljudske psihe.

     

    Puno još toga ima, ali ne očekuj da ti netko pošalje sistem u koji je uložio 1, 5 ili 10 godina. Nađi svoju profitabilnu strategiju. Profitabilni sistem se daje osobi koju jako dobro poznaješ.

     

    Sretno i uživaj u potrazi za (profitabilnom) taktikom jer ako stvarno želiš moguće je, ali može potrajati.

    Pozdrav svima, samo da iskomentiram ovaj post, ja usitinu nisam nešto bolje i profesionalnije pročitao već dugo vremena. Svaka čast bepone na komentaru, posebno ovaj dio sa hormonom dopaminom, što smo pretpostaljam svi mi svjedočili na samome sebi.

×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use