Jump to content

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

 • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

  Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

  Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Recommended Posts

Članak 1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi
1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi imaju svi članovi SvijetKladjenja foruma koji postave barem jednu prognozu prije 10.9.2022. u 15:00 CET. Ovime dajemo priliku da se natjecanju priključe i oni koji potencijalno propuste prvo kolo. Članovi foruma koji ne postave svoje prognoze u prva dva kola nemaju pravo sudjelovanja u natjecanju ove sezone. 


Članak 2. Format natjecanja
U sezoni 2022/2023 imat ćemo tri natjecanja: 

 1. Prva Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati pet članova SvijetKladjenja forumaLeonardoVeliki (pobjednik zadnje dvije sezone od kad je i Posljednje Šanse), @IzudinB koji je bio u dramatičnom posljednjem kolu završio kao drugo plasirani u Prvo ligi 2021/2022, @unkdy koji je svoje mjesto u Prvoj Ligi izborio osvajanjem Druge lige u sezoni 2021/2022 te @fic i @BoskoBuha koji su sezonu 2021/2022 završili na drugom odnosno trećem mjestu Druge Lige Posljednje Šanse i koji su zahvaljujući specijalnim pozivnicama promovirani u Prvu Ligu. Čestitamo! Prema pravilima Posljednje Šanse 2021/2022 samo prvo plasirani iz Druge lige izborio bi promociju međutim zahvaljujući odličnim rezultatima članova Druge lige u sezoni 2021/2022 odlučeno je proširiti Prvu ligu sa prijašnjih tri na pet članova. U ovom slučaju specijalne pozivnice su primjenjene na prva dva najbolje rangirana člana druge lige ispod crte odnosno na drugo plasiranog i treće plasiranog. 
 2. Druga Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati svi članovi foruma koji postave svoje prijedloge prema pravilima definiranim Članku 1. Goksim, koji je prošle sezone završio na posljednjem mjestu Prve lige ove godine natjecat će se u Drugoj Ligi Posljednje Šanse budući da pravila vrijede jednako za sve. :)
 3. Guts-Leonardo kup koji će se igrati prema pravilima definiranim u članku 22.

Članak 3. Trajanje Posljednje Šanse 
Natjecanje traje od 5.9.2022. (tjedan kad počinje prvo kolo grupne fale Lige Prvaka) do 12.6.2023. (vikend kad se igra finale Lige Prvaka). O ovom periodu ukupno ćemo imati 81 kolo! 

Raspored Lige i Kupa možete vidjeti u tablici natjecanja

Screenshot 2022-08-29 at 21.31.10.png


Članak 4. Nagradni fond
Nagradni fond je:

 • 600€ za pobjednika Posljednje šanse (Prva liga)
 • 300€ za drugo plasiranog u Posljednjoj šansi (Prva liga)
 • 300€ za prvo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone
 • 150€ za drugo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone
 • 300€ za pobjednika Guts-Leonardo Kupa

Članak 5. Objava finalnih rezultata, pobjednika i dobitnika nagrada
Finalni rezultati bit će objavljeni po završetku posljednjeg kola a najkasnije 15.6.2023.


Članak 6. Vrijeme žalbe
Vrijeme žalbe je 72 sata od objave finalnih rezultata. 


Članak 7. Isplata nagrada
Nagrade će biti isplaćeni preko skrilla ili po dogovoru sa dobitnikom drugog, za SvijetKladjenja, najpraktičnijeg načina najkasnije 27.6.2023. (15 dana nakon završetka natjecanja). 
Ukoliko sudionik natjecanja prije zadnjeg kola i matematički osigura određeno mjesto koje rezultira isplatom nagrade SvijetKladjenja može u dogovoru sa igračem nagradu isplatiti i prije odigravanja zadnjeg kola. 


Članak 8. Viši rang i ispadanje
Posljednje plasirani u Prvoj ligi u sezoni 2022/2023 ispada u Drugu Ligu dok dva odnosno, prema članku 23., tri najbolje plasirana iz Druge lige imaju zagarantirano mjesto u sezoni 2023/2024. Na ovaj način će se sa vremenom Prva liga proširivati budući da će iz iste ispadati jedan a ulaziti tri natjecatelja. 


Članak 9. Natjecateljska kola
U Prvoj i Drugoj ligi Posljednje Šanse svakog tjedna biti će dva perioda za koja se postavljaju prijedlozi:

 • od petka do ponedjeljka
 • te od utorka do četvrtka

Prognoze za period od petka do ponedjeljka trebaju biti postavljene najkasnije do subote u 15:00 CET. Prognoze za period od utorka do četvrtka najkasnije do utorka u 15:00 CET. Izuzetak je prvo kolo Posljednje Šanse gdje će se prihvačati oklade postavljene do utorka, 6.9. do 20:45. Dnevne teme će biti otvorene najkasnije dan prije roka za postavljanje prognoza. 
Prognoze postavljene nakon vremena definiranih u članku 9. neće se uzimati u obzir odnosno računat će se kao da tog kola igrač nije postavio prognozu. Bez izuzetaka! Teme za svako kolo će biti otvorene dovoljno rano da svi koji to žele na vrijeme mogu postaviti prognozu. 


Članak 10. Format postavljanja prognoza
Sa ciljem standardizacije i preglednosti poželjno je da su prognoze postavljenje u sljedećem formatu: 

 • Utakmica tip, koeficijent, kladionica
 • Manchester City - Stoke 1, 1,30, naziv kladionice

Pri prijavi tipa potrebno je jasno navesti utakmicu, ukoliko nije očito natjecanje (dakle manje poznate lige), tip, koeficijent te kladionicu. Koeficijent je potreban zbog članka 17. odnosno slučajeva gdje dva ili više članova možda budu na kraju sezone imali isti broj pogodaka. 


Članak 11. Minimalni tečaj
Svaki sudionik natjecanja će u svako kolu postaviti samo jedan prijedlog minimalnog tečaja 1,20 koji već nije bio postavljen na forumu u tom natjecanju. 
U slučajevima gdje je koeficijent izuzetno blizu minimalnog potrebno je navesti kladionicu gdje se isto igra te priložiti sreenshot ponude ili listića kao dokaz da je koeficijent 1,20 ili veći. Naravno za utakmice gdje je npr. koeficijent na pobjedu te momčadi oko 1,45-1,50 nikakvi dodatni dokazi nisu potrebni jer je jasno da je tečaj veći od minimalnog. 


Članak 12. Jedinstven tip
U obzir će se uzimati samo tipovi koji su jedinstveni odnosno prvi put postavljeni u tom natjecanju. 


Ukoliko dva člana postave isti prijedlog u obzir će se uzeti samo onaj prvo postavljeni dok će drugo postavljeni biti tretiran kao promašen, neovisno o ishodu utakmice. 
Drugim riječima, nije dozvoljeno ponavljanje parova, odnosno ukoliko je već jedan član prijavio tip npr. "PSG - Lyon, pobjeda PSG-a, kladionica XY, 1,25" drugi članovi u istoj ligi isti par ne mogu ponoviti odnosno isti neće biti priznat. 


Zato sugeriramo da su tipovi postavljeni što ranije po objavi teme za to kolo te da obavezno provjerite da utakmica i tip koji sugerirate već nije prijavljena. 
Sudionici Prve lige Posljednje šanse mogu odigrati parove koji nisu već prijavljeni u toj ligi neovisno o tome jesu li isti već odigrani u Drugoj ligu. Također, sudionici Druge lige mogu odigrati parove koji su već prijavljeni u Prvoj ligi ukoliko isti već nisu odigrani u Drugoj ligi Posljednje šanse. 


Očigledno ponavljanje parova nekog od članova iz Druge lige, iz kola u kolo, nije dozvoljeno te ukoliko se ovo uoči član će biti prvo upozoren a ukoliko se ovo i nastavi isključen iz natjecanja. 


Članak 13. Analiza parova 
Poželjno je da je prijedlog obrazložen međutim isto nije neophodno za sudjelovanje u Posljednjoj šansi.

Pozivamo sve sudionike natjecanja da svoj prijedlog obrazlože pa makar i sa par kratkih rečenica jer je puno vjerojatnije da će ga drugi članovi i ispratiti ako je isti argumentiran.


Članak 14. Odgođena utakmica
Ukoliko je utakmica za koju je sudionik natjecanja prijavio tip odgođena u sljedećem će kolu sudionik natjecanja imati pravo prijaviti dva tipa, poštivajući sve druge članke, kako bi zbog pravičnosti imao isti broj prognoza kao i drugi članovi. 


Članak 15. Pravila ponašanja
Moderatori natjecanja zadržavaju pravo diskvalificiranja člana iz nagradne igre ukoliko isti vrijeđa druge članove ili na bezobrazan i očigledan način pokušava varati. 


Članak 16. Tablica natjecanja
SvijetKladjenja će tjedno voditi evidenciju o pogođenosti svakog sudionika natjecanja te isto transparentno objavljivati na forumu. Tablica će biti unaprijeđena u odnosu na sezonu 2021/2022 kako bi se dinamički pratilo stanje na tablici na temelju prikupljenih poena.
Tablica se definira na temelju broja pogođenih tipova u toj ligi, a u slučaju da dva ili više igrača imaju isti broj pogodaka na kraju sezone primjenit će se članak 17.


Članak 17. Rangiranje te pravilo većeg prosječnog pogođenog koeficijenta
Pobjednik Prve lige Posljednje šanse te Druge lige Posljednje šanse biti će sudionik koji je pogodio najveći broj tipova. Drugoplasirani će biti sudionik koji ima drugi najveći broj pogodaka u toj ligi te prema istoj logici trećeplasirani...
Ukoliko dva ili više članova imaju isti broj pogodaka kroz cijelu sezonu, imajući na umu da se priznaju samo prognoze prijavljene na forumu u vremenu definiranom člankom 8. u obzir će se uzeti koeficijenti odnosno član sa većim prosječnim pogođenim koeficijentom u toj sezoni bio bi bolje rangiran. Faktor koeficijenta vrijedi samo u situacijama gdje dva člana imaju isti broj pogodaka. Na ovo možemo gledati kao na gol razliku ukoliko dvije momčadi imaju isti broj bodova na kraju sezone.


Članak 18. Live klađenje
Tipovi trebaju biti postavljeni prije početka utakmice, prema članku 9. kako bi ih, ako žele i drugi članovi mogli ispratiti. Tipovi iz live ponude nisu dozvoljeni i neće biti uzeti u obzir. 


Članka 19. Obračunavanje oklada
Oklade se obračunavaju na temelju pravila kladionice u kojoj su i igrane. Ako je prijavljen tip za pobjedu momčadi kod kladionice koja za to natjecanje ima early payout opciju oklada će se smatrati dobitnom ukoliko ta momčad povede sa dva gola razlike, isto kako i kladionica obračunava tu okladu.

Drugim riječima, ako je kod kladionica koja ima early payout opciju tip za utakmicu Barcelona - Real Madrid pobjeda Real Madrida te Real Madrid u Ligi Prvaka povede 2:0 dok utakmica završi 3:2 za Barcelonu oklada na pobjedu Real Madrida će se smatrati dobitnom. 


Članak 20. Neaktivnost
Svakom sudioniku Prve i Druge lige Posljednje Šanse tolerirat će se maksimalno 3 propuštenih kola u kojima nisu postavili prognoze prema članku 8. i 10. Ukoliko netko kroz isto natjecanje propusti više od 3 kola biti će diskvalificiran iz liga natjecanja i Guts-Leonardo kupa. 


Članak 21. Sudjelovanje u Guts-Leonardo kup
Pravo sudjelovanja u Guts-Leonardo Kupu ostvaraju svi sudionici Prve i Druge lige, prema članku 1. 


Članak 22. Format natjecanja Guts-Leonardo kupa

 1. 1/16 finala - U prvom kolu koje će se igrati od 21.11. do 27.11.2022. svaki od sudionika prijaviti će samo jedan par, minimalnog koeficijenta 1,20
 2. 1/8 finala - U drugom kolu koje će se igrati od 26.12. do 1.1.2023. svaki od sudionika prijaviti će dva para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici
 3. ¼ finala - U trećem kolu koje će se igrati 20.2. do 26.2.2023. svaki od sudionika prijavit će tri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici
 4. ½ finala - U četvrtom kolu koje će se igrati 10.4. do 16.4.2023. svaki od sudionika prijavi će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici
 5. Finale - U petom kolu koje će se igrati 22.5. do 28.5.2023. svaki od sudionika prijaviti će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici

Teme za kola Kupa biti će otvorene u petak, tri dana prije početka kola. Dakle, tema za prvo kolo biti će otključana 18.11. dok kolo počinje 21.11. Prijaviti se može bili koji par koji je u ponudi od 21.11. do 27.11. sa tečajem od barem 1,20. 

Screenshot 2022-11-01 at 18.31.30.png

Članak 12. (Jedinstveni tip) primjenjivat će se i u Guts-Leonardo kupu

U ¼, ½ i finalu Guts-Leonardo kupu dozvoljeno je odigravanje istih parova koji su i na listićima drugih sudionika natjecanja međutim odigrani listić sa 4 para ne smije biti identičan listiću drugih natjecatelja. Dakle, dozvoljeno je da netko ponovi okladu na PSG ili Manchester City iako je isti već na listiću nekog drugoga međutim ponavljanje cijelog listića (svih tri odnosno četiri para) nije dozvoljeno. 

 • Ukoliko više učesnika u finalu Guts-Leonardo Kupa pogodi listiće sa četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 pobjednik će se odlučiti na temelju članka 16. odnosno pogođenog listića sa najvećim ukupnim tečajem. Članak 16. u Guts-Leonardo kupu primjenjivat će se samo u finalu dok je glavni cilj igrača u prethodnim kolima proći kolo te osigurati nastup u finalu. 
 • Ukoliko svi učesnici jednog od kola kupa ili finala promaše svoj finalni listić finalno kolo će se ponoviti unutar 30 dana. 
 • Ukoliko samo jedan natjecatelj ostane u igri prije finala isti će se smatrati pobjednikom. Dakle, ukoliko u četvrtom kolu samo jedan sudionik ima dobitni listić isti će jedini proći u finale a samim tim i biti smatran pobjednikom Guts-Leonardo kupa. 
 • Ukoliko je neki od parova sa listića otkazan učesnik Guts-Leonardo kupa par će zamjeniti sa nekim od parova iz prvog sljedećeg kola prvenstva identičnog tečaja. Dakle, ako učesnik kupa odigra listića sa četiri para te su tri para pogođena dok je četvrti par sa listića koeficijenta 1,30 odgođen kako bi igrač prošao u sljedeće kolo treba prijaviti drugi par identičnog koeficijenta iz ponude kod iste kladionice prvog sljedećeg prvenstvenog kola. Na ovaj način osiguravamo da netko ne prolazi iz kola u kola zahvaljujući prijavljenim parovima koji su odgođeni. 

  

Članka 23: Pobjednik Guts-Leonardo kupa te plasman u Prvu ligu

Pobjednik Guts-Leonardo kupa izborit će plasman u Prvu ligu ukoliko se isti već ne natjeće u istoj. Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelj iz Prve lige isti će osvojiti novčanu nagradu međutim, osim financijske nagrade i prestiža, osvajanje Kupa neće mu garantirati ostanak u Prvoj ligi. Drugim riječima, ukoliko posljednje plasirani iz Prve lige osvoji Guts-Leonardo kup isti će osvojiti novčanu nagradu za osvajanje kupa međutim i igrati u Drugoj ligi sljedeće sezone. 

Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelja Prve Lige ili natjecatelji Druge lige koji završe na prvom ili drugom mjestu, promociju u Prvu ligu izboriti će i treće plasirani u Drugoj ligi. Dakle, ako Guts-Leonardo kup osvoji netko tko je deseto plasirani u Drugoj ligi osvajanjem kupa dobit će novčanu nagradu i izboriti promociju u Drugu ligu sljedeće sezone. U tom slučaju treće plasirani iz Druge lige ne bi bio promoviran u Prvu ligu.

Ukoliko pak Guts-Leonardo kup osvoji netko od sudionika Prve lige ili pobjednik ili drugo plasirani Druge lige onda će i treće plasirani u Drugoj ligi izboriti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone. 


Članak 24: Prošlogodišnji pobjednik Prve lige (Leonardo)
Prošlogodišnji pobjednik ostvaruje pravo prijaviti par po svom izboru koji je izuzet članka 16. (minimalni tečaj) u maksimalno tri prvenstvena kola Prve lige. 


Članak 25: Ostalo
SvijetKladjenja u svakom trenutku zadržava pravo prekinuti natjecanje ili izmjeniti pravila, ukoliko je nešto bitno bilo izsotavljeno, sa ciljem pravičnosti.

Link to comment
Share on other sites

 • Goksim unpinned this topic
“Bet365
Gost
This topic is now closed to further replies.
 • Posts

  • Predlozi zi Nigerije prosli a kosarka bome tesko  kolo i juce i  danas:  - Maccabi je pobedio  u  gostima dve bolje ekipe od  Asvel-a ali nije ekipa koja igra dobro na strani. Ako i pobede bice na malu  razliku -Baskonia bolje igr ana strani  (4/1) nego kod kuce (2/2). Turci bi mogli  i  do  druge pobede u  gostima -Valencia  u   seriji od pet poraza. Realno je bliza porazu  nego pobedi - Barsa van  Spanije nije izgubila na strani.  Porazena samo  od Reala i  Baskonia u  gostima. Virtus  pet pobeda u  nizu  kod kuce. Iako izgubi bice to mala razlika.  
  • Pozz Vecina oklada kod mene su kartoni ali najvise njemacka i spanjolska liga ali francuze ne volim nikako ali danas se slazem sa tvojom analizu sudija je jedan rjedkih u ligi koji voli kartone uskoro 5 u prosjeku a svira 25 favlova na utakmicu lyon napravi daleko najvise favlova u ligi 15  i to bi moralo dovesti do kartona marseille je bas suprotno u samom dnu po favlovima ali imaju oni problem discipline pa kad naprave favl on je muski i eto kartona mislim da ovo prolazi danas a kao bonus bi probao i lyon ovet 1.5 kartona bet365 daje 1.33 kvotu.. ili oba karton kvota 1.22 sretno svima
  • Lično sam odigrao više od 2.5 iz par razloga. Kao što si rekao, derbi jest, igra se navečer, atmosfera usijana, Lyon-u gori pod nogama, čisto sumnjam da ijedna ekipa može povesti 3:0 do poluvremena pa da im puca neka stvar u drugom poluvremenu. A sudija, prava poslastica. U ovom trenutku drugi sudija u ligi po broju kartona. A granica po ovoj kvoti se mora uzeti pa sve i da padnem.
  • Isto sam to vidio i razmisljam da li da odigram 5.5 manje ili 2m5 vise ,ali eto sama cinjenica da je derbi,da se igra navecer mi sve djeluje da bi moglo biti barem 3,ali sve je moguce.Sretno
  • Evo jedan narodni za danas u 22bet kladionici. Kvota 10.866
 • Teme

×
×
 • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use