Jump to content

Počinje Prvo kolo Guts-Leonardo kupa a i Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru!

Svi sudionici Prve i Druge lige Posljednje šanse mogu sudjelovati u prvom kolu Guts-Leonardo kupa

Posjetite podforum posvećen Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, grupama te specijalim okladama.

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Najpoznatija online poker kompanija optužena za pronevjeru više od 440 milijuna


Recommended Posts

Operatori tvrtke Full Tilt Poker uzimali su novac od online igrača i sebi isplaćivali basnoslovne iznose. Tvrtka tako igračima duguje više od 300 milijuna dolara

NEW YORK - Operator internetske stranice Full Tilt Poker optužen je za pronevjeru novca u kojoj je kroz sustav financijske piramide od dobitaka kockara izvukao više od 440 milijuna dolara namijenjenih za članove uprave i vlasnike, priopćilo je američko savezno tužiteljstvo u utorak, a prenosi CNN .

U slučaju se terete i poker kompanije PokerStars i Absolute Poker, te dvojica slavnih pokeraša Haward Lederer i Christopher Ferguson, da su sudjelovali, ali i profitirali od prijevare, naveo je ured državnog tužitelja za južni okrug New Yorka.

Kako stoji u dopunjenoj optužnici, podnesenoj u travnju, Full Tilt Poker i njegov upravni odbor uz pomoć Lederera i Fergusona, prevarili su igrače navodeći kako su njihova financijska sredstva spremljena i zaštićena na online računima te da ih korisnici mogu dobiti u bilo koje vrijeme .

Međutim, Full Tilt Poker najnormalnije se koristio tim novcem te u svojim zalihama nije imao dovoljno sredstava da vrati svim igračima. Osim toga, kompanija se koristila korisničkim sredstvima za isplate članovima uprave i drugim vlasnicima pri čemu je od travnja 2007. godine pronevjereno više od 440 milijuna dolara.

Američko savezno tužiteljstvo traži kaznu za pranje novca te zapljenu svih sredstava zarađenih u takozvanoj piramidi. Prema prvoj optužnici tereti se član upravnog odbora Full Tilt Pokera Raymond Bitar te još 10 drugih osoba koje su pripomogle u bankovnoj prijevari, nezakonitom kockanju i pranju novca.

Prema riječima tužitelja, Full Tilt nije legitimna poker tvrtka, već globalna Ponzi shema (financijska piramida). Članovi kompanije naglo su se obogatili zahvaljujući novcu svojih vjernih klijenata koje su zavarali da su im sredstva na sigurnom.

Tužiteljstvo također procjenjuje kako je na dan 31. ožujka Full Tilt Poker svojim igračima diljem svijeta dugovao oko 390 milijuna dolara te još 150 milijuna dolara za korisnike iz SAD-a. U tome je trenutku na računu kompanije bilo svega 60 milijuna dolara.

Bitar je u prijevari zaradio 41 milijun dolara, Lederer 42 milijuna, a Ferguson 25 milijuna. Većina tog novca završila je na bankovnim računima u Švicarskoj ili nekim oceanskim 'poreznim oazama'.

U trenutku podnošenja optužnice u travnju, Full Tilt Poker svojim je igračima dugovao 300 milijuna dolara, a na računu je imao 50 puta manje - 6 milijuna dolara.

http://www.jutarnji.hr/full-tilt-poker--najpoznatija-online-poker-kompanija-optuzena-za-pronevjeru-vise-od-440-milijuna-dolara/975396/

Link to comment
Share on other sites

“Bet365
Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use