Jump to content

Počinje Prvo kolo Guts-Leonardo kupa a i Svjetsko nogometno prvenstvo u Katru!

Svi sudionici Prve i Druge lige Posljednje šanse mogu sudjelovati u prvom kolu Guts-Leonardo kupa

Posjetite podforum posvećen Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, grupama te specijalim okladama.

  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

    Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

    Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak, 11.10.2011. (Listić dana)


Goksim

Recommended Posts

Švedska - Nizozemska

Nizozemska je osigurala prvo mjesto, te bezbrižno ulazi u ovu utakmicu dok je Švedska osigurala drugo mjesto i dodatne kalkulacije, a u slučaju pobjede, a u nekim kalkulacijama i remija mogli bi biti najbolja drugoplasirana ekipa, te proci direktno na EURO2012...

Motivacija je na strani domacina, kvaliteta na strani gostiju i nebi se ovdje usudio prognozirati pobjednika, iako očekujem lijepu utakmicu sa dosta golova, ali ima pametnijih betova...

Ajmo, za promjenu, odmah malo o koeficijentima...

svenizbwin.jpg

Bwin daje 1,45 da će na utakmici biti manje od 3,5 žuta kartona što je IMO dosta realan koefiicjent, međutim za taj koeificjent isti bet nebi igrao jer ne vidim neki valuebet u koeificjentu.

svenizunibet.jpg

Sa druge strane, unibet nudi drastično drugačij koeificjente, i jasno je da su jedni bookmakeri pogriješili, ali pitanje je koji. Dali uplacivati više od 3,5 žutih kartona kod bwina za 2,55 ili manje od 30,5 kaznenih bodova za 2,15 kod Unibeta?

Do sada je odigrano 9 kola, te je u tih 9 utakmica Nizozemska sakupila cijela 3 žuta kartona. Ovaj podatak mi je djelovao pomalo nevjerojatno te sam ga išao i provjeriti, međutim prema više izvora podatak je relevantan. Dakle, Nizozemska u prosjeku dobiva 0.33 žutih kartona po utakmici te su ,uz Španjolsku, ekipa koja je najkorektnija.

Švedska je pak do sada dobila 12 žutih kartona, te imaju prosjek od 1.33 žutih kartona po utakmici.

Utakmicu sudi Cüneyt Çakır (TUR) a njegovu statistiku možete pogledati na http://worldreferee.com/site/copy.php?linkID=565&linkType=referee&contextType=stats.

Cüneyt Çakır ima prosjek od 4.15 žutih kartona po utakmici te 0.17 crvenih kartona po utakmici međutim zanimljivo je da dosta utakmica završava ili sa velikim brojem kartona (6-7) u situacijama kada očito očekuje tešku utakmicu i zauzima takav kriterij, međutim također dosta utakmica završava i sa malim brojem kartona 0-2.

Također, neka Vas ovaj prosjek ne zavara, jer vecina od tih utakmica koje su uzete u statistiku jesu utakmice nižih kategorija U20, U21, gdje suci obično i dijele nešto više kartona, i striktnije primjenjuju PNI, kako bi lakše napredovali...


Iako jako rijetko igram manje kartona te puno više volim igrati da će na utakmici biti više žutih kartona od ponuđenog, u voom slučaju napraviti ću iznimku, te ću odigrati da će na utakmici biti manje od 30,5 kaznenih bodova (1 žuti karton=10 kaznenih bodova, crveni karton=25 kaznenih bodova), a razloga za ot je više.

Susrecu se dvije izuzetno korektne ekipe, te ne očekujem puno grubih startova i prekršaja, a samim tim i kartona. Nizozemska igra za prestiž, dok Švedskoj ova utakmica ima težinu jer bi u nekim solucijama osigurala najbolje drugo mjesto i direktno otišla na EURO2012, međutim nije im tragedija i da izgube i idu u dodatne kvalifikacije.

Utakmicu sudi sudac, koji kriterij prilagođava utakmici, te ili daje dosta kartona, ili minimalno, a uz sve to treba spoemnuti i da je Zlatan Ibrahimović, uvijek veliki kandidat za karton, suspendiran za ovu utakmicu te neće nastupiti.


http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/svedska-nizozemska-11102011/


Ako zanemarimo da se kod Unibeta radi o kaznenim bodovima, a kod bwina isključivo o žutim kartonima, dolazimo do spoznaje da unibet za isti bet za koji bwin daje 1,45 daje čak 2,15!

Zamislite da u petak koef. npr. na Dinamo u gostima protiv Zadra nije 1,45 nego 2,15, dali bi u tom slučaju uplatili nešto veći iznos na Dinamo po 2,15, dok je u drugim kladionicama koef 1,45?

Kolika je opasnost od crvenog kartona? Nizozemska do sada nije dobila niti jedan crveni karton, dok je Šveska u 9 odigranih utakmica dobila samo jedan crveni karton. Sudac daj crveni karton, u prosjeku svakih 6 utakmica. Sumnjam da će na utakmici biti crveni karton, iz navedenih razloga, iz činjenice da je Nizozemska izuzetno koreknta ekipa, te svojim pristupom i protivnika obično privoli na takav stil igre.

Tip: manje od 30,5 kaznenih bodova na utakmici (2,15)

http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/svedska-nizozemska-11102011/


Molio bi sve članove da nas preporuce prijateljima koji vole sport i klađenje...

Najefikasniji način bio bi sugeriranje stranice SvijetKladjenja na facebooku tj. slanjem pozivnica prijateljima, ali prijatelje možete pozvati i šaljuci im email ( http://svijetkladjenja.com/forum/invite/ ) ili na neki drugi nacin...

Jednostavno posjetite http://www.facebook.com/home.php?#!/pages/Svijet-Kladjenja/47794713000 i sa lijeve strane odaberite "Predloži prijateljima", te odaberite kojim prijateljima želite preporučiti portal i forum SvijetKladjenja!

FB.init("c71882aad7ed192838d1cb28aa2c3678");Svijet Kladjenja 


Sviđa Vam se forum ili analiza? Podijelite je sa prijateljima jednim klikom...

podijelite.jpg

Link to comment
Share on other sites

“Bet365

Danska - Portugal

Utakmica u kojoj će se odlučiti koja će ekipa direktno na EURO2012, a koja će u dodatne kvalifikacije. Očekujem dosta izjednačenu i zanimljivu utakmicu sa visokim ulogom, a samim tim i sa dosta nervoze, prekršaja i žutih kartona, pogotovo ukoliko jedna ekipa povede u prvom poluvremenu, a zasigurno u zadnjih 20ak minuta utakmice.

Utakmicu sudi Nicola Rizzoli (ITA), sudac koji redovito sudi Ligu Prvaka i kojeg sam više puta spominjao u svojim analizama. Evo samo primjer nedavne utakmice između Valencije i Chelsea koju smo imali prilike gledati u izravnom prijenosu...E pa upravo je Rizzoli sudio tu utakmicu i na utakmici je bilo čak 6 žutih kartona. Također, on je sudio i utakmicu između Malmoa i Dinama u kojoj je podijelio čak 10 žutih kartona...


Ipak, statistika ekipa nam baš i ne ide na ruku, ako se misli igrati više žutih kartona...

Portugal ima prosjek od 1.14 žutih kartona po utakmici, dok Danska ima prosjek od točno 1 žutog kartona po utakmici. Ipak, s obzirom na važnost utakmice, mislim da dosadašnji prosjek nije toliko bitan za ovaj bet...


]http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/danska-portugal-11102011/


Gotovo sve kladionice imaju granicu za žute katone od 4,5 ,  međutim bwin je stavio poprilično nisku granicu.

Bwin daje čak 1,91 da će na utakmici biti više od 3,5 žutih kartona.

Ovaj bet igram ponajviše zbog važnosti utakimice za obje ekipe. Također, Portugal nikada nisam smatrao previše fairplay ekipom te oni uvijek imaju potencijala dobiti nekoliko žutih kartona, pogotovo kada im rezultat ne ide na ruku.

Tip: više od 3,5 žutih kartona (1,91)

]http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/danska-portugal-11102011/

Link to comment
Share on other sites

Irska - Armenija

Pod pretpostavkom da će Rusija pobijediti Andoru, ovo je utakmica u kojoj se direktno odlučuje koja će ekipa, kao drugoplasirana, u dodatne kvalifikacije za EURO2012.

I ovdje se radi isključivo o okladi na broj kartona, pa hajmo odmah sa statistikom...

Za razliku od prethodne dvije analize, ovdje po statistici imamo daleko najnekorektnije ekipe.

Irska je do sada sakupila 14 žutih kartona te ima prosjek od 1.56 žutih kartona po utakmici. Armenija je još "bolja" te su do sada sakupili 16 žutih kartona, te imaju prosjek od 1.78 žutih kartona po utakmici.

Ipak, očekujem puno veći broj žutih kartona nego što bi to bio neki matematički prosjek iz razloga važnosti utakmice, tj. zbog činjenice da će se u ovoj utakmici direktno odlučivati o ekipi koja će u u dodatne kvalifikacije za EURO2012.

Također, veliki adut za ovaj bet je i sudac...


http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/irska-armenija-11102011/


Utakmicu sudi Eduardo Iturralde González (ESP), jedan od meni najdražih sudaca kada su kartoni u pitanju. Jedan je od najpoznatijih španjolskih sudaca, te njegovu statistiku imate na http://worldreferee.com/site/copy.php?linkID=495&linkType=referee&contextType=stats.

Karakterizira ga "agresivan" španjolski stil suđenje, daje dosta kartona, zna često dati i crveni karton (svaku trecu utakmicu) te tako dodatno zakuhati susret.

Sjecate se utakmice između APOELA i Zenita u kojoj je Zenit vodio, međutim ostao sa igracem manje te nakon toga izgubio utakmicu? Upravo je Eduardo Iturralde González sudio tu utakmicu, utakmicu u kojoj je bilo čak 7 žutih kartona i jedan crveni...

Takav rasplet u njegovim utakmicama je više pravilo nego iznimka. Ne trebamo ići daleko, samo prethodnu europsku utakmicu koju je sudio, utakmicu Sochaux -Metalist Kharkiv, koju su igrali kao kvalifikacije za Europsku ligu. Pogađate, utakmica je također završila sa 7 žutih kartona i također jednim crvenim...


Gotovo sve kladionice su za granicu postavile visokih 4,5 žutih kartona kao granicu. Visokih za mnoge utakmice međutim IMO ne i za ovu. Razlog zašto mislim da će biti više žutih kartona je prvenstveno važnost utakmice u kojoj će obje ekipe direktno odlučivati o tome tko će u dodatne kvalifikacije za EURO2012. Ulog je ogroman, a i sudac je po mom ukusu kada su kartoni u pitanju, i sumnjam da će danas nešto mjenjati u svom stilu suđenja. Očekujem puno žutih kartona, u svakom slučaju bar 5, a i nebi me niti najmanje iznenadilo ako bude i crveni karton.

Bwin daje 2,05 da će biti 5 žutih kartona ili više, dok druge kladionice za isti bet daju 1,75...

Tip: više od 4,5 žutih kartona (2,05)

http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/irska-armenija-11102011/

Link to comment
Share on other sites

Švicarska-Crna Gora --> 1

Šta reći ovdje,pad koef.govori da su i bookiji počeli čitat. Gosti dolaze sa 'drugom momčadi',na put nije išlo čak 7 igrača iz udarne postave protiv engleza,momčad će biti totalno izmijenjena.S druge strane,Švicarci nakon razočaranja i neplasmana u repasaž,kreću u novi ciklus za WC. I ovo im je prvi korak.Momčad su pomladili i to su platitli ovim rezultatom. Ottmar ostaje izbornik i najavljuje da odmaranja u ovoj tekmi nema,dakle najbolje raspoloživo je na terenu. Stadion je već jučer bio gotovo rasprodan,nekih 26-27t ulaznica,do danas će biti sold out tako da očekujem pobjedu domaćina.

Na žalost koef.je već pao na 1,65 za sada......

Sretno...

PS,ja sam na ovo dodao i Hrvatsku tako da je koef oko 2.....

Link to comment
Share on other sites

Sportingbet daje 2,80 da će Hrvatska dati više od 1,5 golova u 1.poluvremenu što mi se također čini dobar bet.

Vjerujem da će igraci biti jako motivirani i da će jurisati od prve minute. Također, iz više razlgoa, cilj im je pobjediti sa što vecom gol razlikom, što ide na ruku ovom betu... Također, najavljena je izrazito ofanzivna postava...

http://partner.sbaffiliates.com/processing/clickthrgh.asp?btag=a_19719b_3255

Link to comment
Share on other sites

Irska - Armenija

Pod pretpostavkom da će Rusija pobijediti Andoru, ovo je utakmica u kojoj se direktno odlučuje koja će ekipa, kao drugoplasirana, u dodatne kvalifikacije za EURO2012.

I ovdje se radi isključivo o okladi na broj kartona, pa hajmo odmah sa statistikom...

Za razliku od prethodne dvije analize, ovdje po statistici imamo daleko najnekorektnije ekipe.

Irska je do sada sakupila 14 žutih kartona te ima prosjek od 1.56 žutih kartona po utakmici. Armenija je još "bolja" te su do sada sakupili 16 žutih kartona, te imaju prosjek od 1.78 žutih kartona po utakmici.

Ipak, očekujem puno veći broj žutih kartona nego što bi to bio neki matematički prosjek iz razloga važnosti utakmice, tj. zbog činjenice da će se u ovoj utakmici direktno odlučivati o ekipi koja će u u dodatne kvalifikacije za EURO2012.

Također, veliki adut za ovaj bet je i sudac...


http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/irska-armenija-11102011/


Utakmicu sudi Eduardo Iturralde González (ESP), jedan od meni najdražih sudaca kada su kartoni u pitanju. Jedan je od najpoznatijih španjolskih sudaca, te njegovu statistiku imate na http://worldreferee.com/site/copy.php?linkID=495&linkType=referee&contextType=stats.

Karakterizira ga "agresivan" španjolski stil suđenje, daje dosta kartona, zna često dati i crveni karton (svaku trecu utakmicu) te tako dodatno zakuhati susret.

Sjecate se utakmice između APOELA i Zenita u kojoj je Zenit vodio, međutim ostao sa igracem manje te nakon toga izgubio utakmicu? Upravo je Eduardo Iturralde González sudio tu utakmicu, utakmicu u kojoj je bilo čak 7 žutih kartona i jedan crveni...

Takav rasplet u njegovim utakmicama je više pravilo nego iznimka. Ne trebamo ići daleko, samo prethodnu europsku utakmicu koju je sudio, utakmicu Sochaux -Metalist Kharkiv, koju su igrali kao kvalifikacije za Europsku ligu. Pogađate, utakmica je također završila sa 7 žutih kartona i također jednim crvenim...


Gotovo sve kladionice su za granicu postavile visokih 4,5 žutih kartona kao granicu. Visokih za mnoge utakmice međutim IMO ne i za ovu. Razlog zašto mislim da će biti više žutih kartona je prvenstveno važnost utakmice u kojoj će obje ekipe direktno odlučivati o tome tko će u dodatne kvalifikacije za EURO2012. Ulog je ogroman, a i sudac je po mom ukusu kada su kartoni u pitanju, i sumnjam da će danas nešto mjenjati u svom stilu suđenja. Očekujem puno žutih kartona, u svakom slučaju bar 5, a i nebi me niti najmanje iznenadilo ako bude i crveni karton.

Bwin daje 2,05 da će biti 5 žutih kartona ili više, dok druge kladionice za isti bet daju 1,75...

Tip: više od 4,5 žutih kartona (2,05)

http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/irska-armenija-11102011/

Smanjeno sa 2,05 na 1,70... ;)

Link to comment
Share on other sites

Danska - Portugal

Utakmica u kojoj će se odlučiti koja će ekipa direktno na EURO2012, a koja će u dodatne kvalifikacije. Očekujem dosta izjednačenu i zanimljivu utakmicu sa visokim ulogom, a samim tim i sa dosta nervoze, prekršaja i žutih kartona, pogotovo ukoliko jedna ekipa povede u prvom poluvremenu, a zasigurno u zadnjih 20ak minuta utakmice.

Utakmicu sudi Nicola Rizzoli (ITA), sudac koji redovito sudi Ligu Prvaka i kojeg sam više puta spominjao u svojim analizama. Evo samo primjer nedavne utakmice između Valencije i Chelsea koju smo imali prilike gledati u izravnom prijenosu...E pa upravo je Rizzoli sudio tu utakmicu i na utakmici je bilo čak 6 žutih kartona. Također, on je sudio i utakmicu između Malmoa i Dinama u kojoj je podijelio čak 10 žutih kartona...


Ipak, statistika ekipa nam baš i ne ide na ruku, ako se misli igrati više žutih kartona...

Portugal ima prosjek od 1.14 žutih kartona po utakmici, dok Danska ima prosjek od točno 1 žutog kartona po utakmici. Ipak, s obzirom na važnost utakmice, mislim da dosadašnji prosjek nije toliko bitan za ovaj bet...


]http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/danska-portugal-11102011/


Gotovo sve kladionice imaju granicu za žute katone od 4,5 ,  međutim bwin je stavio poprilično nisku granicu.

Bwin daje čak 1,91 da će na utakmici biti više od 3,5 žutih kartona.

Ovaj bet igram ponajviše zbog važnosti utakimice za obje ekipe. Također, Portugal nikada nisam smatrao previše fairplay ekipom te oni uvijek imaju potencijala dobiti nekoliko žutih kartona, pogotovo kada im rezultat ne ide na ruku.

Tip: više od 3,5 žutih kartona (1,91)

]http://svijetkladjenja.com/2011/10/10/danska-portugal-11102011/

Smanjeno sa 1,91 na 1,65... ;)

Link to comment
Share on other sites

GRUZIJA-GRČKA prvo pol bez golova 2,40

Naši krvnici igraju  odlučujuću utakmicu kao i mi  u kojoj je Grkljanima dovoljan i bod da nam se smiju u facu kako smo glupi i vjerojatno će ga uzeti. Ovo je inače susret dvije ekipe koje ne znaju napadati nego sa samo brane i čekaju de se protivnik otvori te da onda pokušaju iz kontre ili eventualnog prekida dati poneki gol što su obje reprezentacije najbolje demonstrirale protiv naših trubadura. Ovo će vjerojatno biti jedna od najružnijih utakmica za gledanje i mislim da ju nitko ne bi trebao gledati, a posebno ne mala djeca koja imaju nogometnih ambicija. Grci nešto trkeljaju da oni idu po pobjedu ali od toga neće biti ništa pošto oni tako ne znaju i ne žele igrati što su dokazali na Malti kad su se skrumpirali u 93. minuti tako da je to mlačenje prazne slame. Prije bih rekao da neće ni prelaziti centar nego da idu po pobjedu, a ako ima se i Gruzijci pridruže imat ćemo prvu utakmicu u povijesti gdje niti jedna ekipa nije prešla centar igrališta te zbog toga igram da u prvom poluvremenu neće biti golova.

Link to comment
Share on other sites

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use