Jump to content
Svim članovima i posjetiteljima SvijetKladjenja foruma želimo sretan i blagoslovljen Božić, puno zdravlja, mira i uspjeha – kako u životu, tako i u sportskim prognozama, a svima koji ovih dana slave druge blagdane želimo jednako lijepe i radosne trenutke ×
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Rijeka, Hajduk ili Dinamo? Sezona 2024/2025

Recommended Posts

Rijeka, Hajduk ili Dinamo? Sezona 2024/2025

Uvod

Ne bih mogao da se setim kada sam osetio vece ponizenje nego onda kada sam procitao objasnjenje celnika Dinama kojim su izneli procenu da je izbor Cannavara pametno resenje za Dinamo. Iako mi Dinamo u zivotu oduzima vreme koliko i nemiri u Juznom Sudanu, taj potez tih seljacina sam doziveo kao da su mene smenili. Dakle ne radi se o tome da li je Bjelica dobar ili los trener, niti da li je Dinamo zdrav klub, radi se o osnovnim principima trenerske profesije, da ne kazem razumu. I evo, od tada je proslo mesec dana, a ja jos uvek ne mogu da se smirim, zapravo iz mene je izaslo sve ono zlo i najgore sto imam u sebi, pa sam odlucio da svi zajedno sa Foruma pokusamo da naplatimo ono za sta veliki Einstein kaze, a to je ljudska glupost, recima da i svemir ima granica, samo je ljudska glupost neogranicena.

Ovih dana sam se vratio mom najdrazem postu, onome u kome sam predstavio Brighton, u okviru teme Leonardova prorocanstva, za koje smatram da je pravo remek-delo i za koje mislim da nista nisam napisao na ovom smesnom Forumu, taj post bi bio dovoljan. Tamo sam predstavio vlasnika Brightona, profesionalnog kockara, i nacina kako kockar misli da treba da se vodi jedan klub.

Predlazem da uzmemo neke od principa nacina kako je vodjen taj klub. Ja cu biti Chef ovoga Topica, ali kao i svaki pravi Chef ne mislim da sve znam o hrvatskoj Nhl ligi, ali mislim da treba kao pravi Chef da okupimo najbolje. Predlazem od danas da iskoristimo sve najbolje sto imamo na Forumu, i pokusamo svi zajedno da naplatimo ovu procenu Dinamovih seljacina da je Cannavaro odlican izbor. Predlazem da od danas svime sto imamo na Forumu procenimo koga cemo podrzati u nastavku hrvatskog prvenstva. Forum je u Hrvatskoj, vecina kolega je iz Hrvatske, svi govorimo istim ili slicnim jezikom i odlicno se razumemo, imamo u ponudi tri tima, Rijeku, Hajduk i Dinamo, imamo dostupne informacije, imamo moj entuzijazam i moju mrznju i zlo, ostaje jos samo da se ujedinimo kao hijene. Ako procena bude, da u sezoni treba da se podrzi Dinamo cak i sa Cannavarom, onda idemo sa Dinamom, nema problema. 

Od sebe cu dati sve, vreme, posvecenost, entuzijazam, kreativnost, zlo i mrznju. Ako svi zajedno procenimo da treba podrzati Hajduk sada ili nikada vise, prihvaticu cak i da je Split sjajno mesto za zivot, a Hajduk najzdraviji klub na svetu, samo da naplatimo svi zajedno ovu procenu Dinama da je Cannavaro uopste trener, a kamoli dobar trener

Ovo je samo uvod. Pocinjemo odmah, i to od mene. Veceras, odmah nakon utakmice Dinama sa Arsenalom, pusticu na ovom mestu deo posta koji sam vec napisao, a to je predstavljanje Cannavara, a neka se za pocetak spreme kolege @Iblaz93 i @mesrine

Odmah da kazem ovim kolegama da od vas ocekujem mnogo, pre svega posvecenost i solidarnost, ali da necete moci da pisete sta hocete, vec samo ono sto budem trazio od vas, jer ja sam Chef ovog Topica

Nastavice se veceras

Leonardo, svaka cast na ovom topicu. Smatram da ti uistinu jesi pravi prorok i kladionicar !

Medjutim, sto se tice HNL.-a, moguci su svi scenariji. 

HR-kladionica PSK, prtimjerice, Rijeci daje najmanje sanse, a cinjenica je da Rijeka dosad najbolje igra.  Tako je prije par kola pobijedila i Goricu i to s igracem manje.

Dakle, moje misljenje: ako Dinamo sad ispadne iz lige prvaka (LP), onda mozemo ocekivati veci fokus i posvecenost HNL-u i znatno bolje igre Dinama.

U suprotnom, tesko ce uloviti prvo mjesto jer HNL je sve izjednaceniji (to se vidi na primjeru Istre koja je bila zadnja na tablici, a u stvari moze dobiti svakog, pa i Dinamo).

Bitka na ta 2 velika fronta biti ce preteska za Dinamo koji ocito daje prednost LP nausrtrb HNL-u, a sada je situaciji da mora igrati sa udarnom postavom i u HNL-u kako bi uopce mogao dobiti bilo koju utakmicu. Dakle, B momcad Dinama vise ne moze pobjedjivati u HNL-u, a sto je donedavno bio slucaj kada su - s bilo kojim rosterom - lagano dobijali sve momcadi HNL-a.

Vrijedi napomenuti da su u oovm prijelaznom roku izravnom konkurentu uzeli Rijeci Galesica, cime su se pojacali, a oslabili RIjeku. A to mogu jer imaju 10 puta vise novaca nego svi klubovi HNL-a zajedno (uključujući tu i Hajduk).

Dakle, kada (i ako) Arsenal i Milan samelju Dinamo (sto je vjerojatan scenarij), ispastati ce svi ostali klubovi iz HNL-a jer se ocekuje da Dinamo do kraja sezone dobije sve "male" utakmice u HNL-u, sto se ne moze reci za Hajduk koji redovno kiksa na takvim utakmicama, a i sa Rijekom ima negativan score, i na Rujevici i na Poljudu (tzv. "jadranski derbiji uglavnom pripadaju Rijeci i takvo stanje nije od jucer).

Enigma je Rijeka koja jako dobro igra, pa se tu ustvari ne zna sto ce biti u zavrsnici sve izjednacenijeg HNL-a i u situaciji smo da jedan Slaven Belupo moze tuci sva ova tri favorita za naslov, pogotovo kada igraju u Koprivnici.

Phill 

Fabio Cannavaro, nikada od njega trener nece biti

Najvaznije od cega treba poceti, kada je Cannavaro u pitanju jeste da je on cisti napolitanac. Rodjen je u Napulju, otac mu je bio cisti napolitanac, deda takodje, znaci vodi se kao cistokrvni, pravi pravcati napolitanac. Za jug Italije to znaci da niste obican covek, vec da vas je Bog poslao na zemlju, a za sever Italije, napolitanac znaci da ste cigan, i to najgori. I van Italije, napolitanci i sicilijanci se smatraju ljudima nizeg reda, i to uopste nije slucajno zasto je tako. Kao i svi ostali juznjaci na svetu, i ovi napuljski se medjusobno drze zajedno, imaju svoj dijalekt kojeg se ne odricu, imaju neki neracionalni ponos, imaju neku neracionalnu i romanticnu verziju juga, hrane se, zive, razmisljaju i umiru kao juznjaci, i tu ne mozete nista, ili ih prihvatite, ili ih smatrajte ciganima, nema treceg. Na severu Italije, napolitanci imaju tretman kao na primer, u Sloveniji sto ugled imaju zidari, moleri, burekdzije ili vodoinstalateri koji dolaze bitaj Boga odakle. Znaci morate da ih prihvatite jer ne mozete bez bureka, ili morate da okrecite kucu, a prosecan slovenac nece takve stvari da radi ako vec ima ko hoce.

Znaci, ako pricamo o Cannavaru, to je najvaznije, njegova krvna zrnca. Ali zato ako pricamo o njegovoj igrackoj karijeri, onda svi treba da cutimo i da se vratimo u misje rupe. Prvak sveta sa Italijiom, Zlatna lopta 2006-te godine, Fifa World Player of the Year, Hall of Fame italijanskog fudbala i verovatno jedan od deset najboljih odbranbenih igraca na svetu ikada, ako ne i jedan od prvih pet. Ako vec moramo da prihvatimo napolitance i njihovo pravo da moraju i oni da zive, i ako i dalje zbog toga moramo da budemo u misjoj rupi, mora se reci da je Cannavaro bio jedan izuzetno vazan, ako ne i najvazniji deo spektakularne italijanske reprezentacije, prvaka sveta 2006-te. Bio je bas ono sto treba svakoj grupi da bi bila sampionska, a jos uvek ne izlazeci iz misje rupe, mora se reci da je to bila nestvarna reprezentacija gde niste znali da li je bila bolja odbrana (Cannavaro, Nesta, Barzagli, Zambrotta), vezni red (Pirlo, Gattuso, De Rossi) ili napad (Totti, Del Piero, Inzaghi). Onakva reprezentacija Italije, sa onakvim karakterom, medjusobnim odnosima i timom kao celinom, bi mozda jedino mogla da se uporedi sa nekadasnjom kosarkaskom reprezentacijom ex Jugoslavije sa Drazenom Petrovicem, Radjom, Kukocem, Divcem, Paspaljem i ostalima .... dakle sto ste gledali, gledali ste, nikada vise necete imati prilike da vidite na jednom mestu onakve timcine.

A sada je doslo vreme u postu da izadjemo iz misje rupe i vidimo kako zaista stoje stvari sa Cannavarom. Cela ta istorijska generacija italijanske reprezentacije, gotovo svi su u Italiji imali status koji u Hrvatskoj ima Modric, u Srbiji Djokovic, a u Sloveniji Doncic. Bogovi i tacka. Hajde vi sada idite u Srbiju i recite da Novak nije zavrsio ni osnovnu skolu, a da mu je zena pre udaje radila u kladionici i kucala tikete kockarima.

Cela ta istorijska generacija italijanske reprezentacije je nakon igracke karijere uglavnom, ili barem vecina, imala isti put. Svi su se nakon zavrsetka karijere najpre povukli i svirali qurcu, pa kada je prosao najlepsi deo zivota kada nista ne radite, vec samo uzivate u novcu i slavi, i kada je novac poceo da odlazi, a ne dolazi, pa kada su dosli i razvodi, a barem dve trecine iz te generacije se razvelo, onda je na red doslo da se razmislja sta ce da se radi u zivotu. Sve ostalo je ista prica za sve iz te generacije, pa i za Cannavara. Gotovo svi iz te italijanske reprezentacije su dobili trenerske diplome, isto kao sto bi i Modric dobio u Hrvatskoj, ili Dzeko u Bih. Ne mislite valjda da bi Edin Dzeko morao da sedi kod kuce i uci o kinetickim lancima i aerobnim sposobnostima.

Canavaro je sve to radio istovremeno, dobio je trenersku diplomu, sto je u korumpiranoj zemlji poput Italije prava decja igra, istovremeno se i bavio businessom, otvorio je lanac restorana, trgovao jahtama, ulagao u nekretnine, pozajmljivao novac, bio zakupac cele obale juzne Italije, bio promoter Dolce & Gabbana, Amazon Prime Videa, telefonskih operatera i mnogih drugih italijanskih brendova, ali i nekoliko puta optuzen za izbegavanje poreza, sumnjive finansijske transakcije. 2007-me godine je nakon titule sa Realom  dospeo u centar javnosti kada je na proslavi titule mahao nekom fasistickom zastavom, simbolom juga, sto me sada mrzi da vam objasnjavam, ali otprilike znaci, kao kada bi dalmatinski separatisti hteli da odvoje Dalmaciju od Hrvatske i od nje naprave raj na zemlji. Godine 2014-te mu je oduzeto skoro milion eura zbog finansijskih malverzacija, a 2015 je optuzen na 4, 6 i 10 meseci zatvora zajedno sa bratom i suprugom za gradjevinske mahinacije, sto je sve, na kraju pojela mala maca. Ne moze sve da mi stane u postu, ali treba da znate i da je pred kraj karijere bio optuzen za doping, sto je takodje pojela mala maca, posto je izneo odbranu da ga je ujela pcela, pa je koristio neke lekove, koji su, gle slucajno zabranjeni. 

Za kraj cu da kazem i nesto o njegovom karakteru, njegovoj licnosti. Kada je Juventus kaznjen zbog namestanja, i izbacen iz prve u drugu ligu, gotovo svi tadasnji igraci su ostali u klubu, na primer kapiten Buffon, demonstrirajuci time odanost i privrzenost klubu i kada su bili ponizeni. Cannavaro nije hteo da ostane, zapravo nije hteo da igra Serie B, ali jeste hteo da se vrati u Juventus 2009-te kada su igrali Serie A

Uz sve ovo, da ne poverujete, Cannacaro je istovremeno bio i trener. Taj deo cu jednostavno da preskocim, necu uopste da trosim tastaturu, a rizikujem i da bacim kompjuter kroz prozor od besa. A evo i te karijere, Al-Ahli, Guangzhou Evergrande, Al-Nassr, Tianjin Quanjian, Benevento (Serie B, otkaz posle cetiri meseca), Udinese (Serie A, otkaz posle tri meseca).

Da ne ispadne da ne mogu da podnesem juznjake, Cannavaro je bio i selektor Kine, ali ako to vec mora da se kaze, onda mora da se kaze otkud on tamo. Cannavaro je kao simbol, jedne neverovatne italijanske fudbalske generacije, bio zasticen Marcelom Lippijem, njegovim selektorom, koji je nakon osvajanja titule prvaka sveta sa Italijom otisao po novac u Kinu i tamo ostao dvadeset godina, i svugde vodio Cannavara sa sobom.

Cannavaro je jedna trenerska neznalica, pravi cirkusant i ponizenje za trenersku profesiju, u rangu Pirla, ako ne i jos gori od njega. Kao da neko hoce da vam se smeje u lice kada ga predstavi kao trenera. Povrsan, lenj, neposvecen, bez znanja i karaktera .... mogao bih do sutra, ali je najkrace reci cirkusant i ponizenje za svaki klub. Interesantno je da su gotovo svi iz te sampionske italijanske reprezentacije na kraju postali mentalni invalidi, niko se ni u cemu nije ostvario, niti u businessu, niti u trenerskom poslu, a gotovo svi su pokusavali da budu treneri i svi su propali, Pirlo, Cannavaro, De Rossi, Gilardino, Gattuso, Oddo, Inzaghi (Filippo)

Za sada, ovo je kraj, ali samo prvog dela, a u nastavku posta cu vam napisati reci Dinamovih pacijenata kako su objasnili smenu Bjelice i zasto bas Cannavaro

Nastavice se

Dinamo, septicka jama

Odmah da kazem da imam prava da kazem ili napisem sta hocu, jer Forumi tome i sluze. O recniku ili pristojnosti mozda i mozemo da se raspravljamo, ali u apsolutne slobode ne moze niko da dira. Ako ste javna licnost, ili klub, ili se registrujete na neki Forum ili drustvenu mrezu, to odmah znaci da prihvatate, ili bi trebalo da prihvatite da svako moze da kaze sta hoce. Ako ovim majmunima iz Dinama smeta sto ih neko vredja ili omalovazava, mogu slobodno da se registruju na nas Forum i da kazu sta hoce o bilo kome od nas, niko se nece naljutiti.

Septicka jama nije pojam za grb kluba, istoriju, dresove, klupski autobus ili travu na Maksimiru, to je pojam za ljude. A evo sta su lupetali ljudi iz Dinama prilikom predstavljanja novog trenera:

"... Novi trener gaji stil igre koji nam treba za povratak dominacije u SHNL, gradi igru i namece dominaciju. Rijec je o velikoj karizmi koja moze prijeneti bogato igracko iskustvo, ali i trenersko s'obzirom da iza sebe ima rezultatske uspjehe u Kini gde je bio prvak. Gladan je uspjeha i zato je cekao izazov kluba koji pripada vrhu i ima ambiciju osvajanja titula. Jako dobro poznaje nasu momcad, ali i cijeli SHNL. Zna koji su ciljevi pred njime u Dinamu i svjestan je situacije u kojoj se klub nalazi. Nikada nije dobro vrijeme za promenu trenera, ali odlucili smo se za ovaj potez sada kako bi novi trener imao vremena prenijeti svoje ideje igracima, jer zelimo zaokret ...

Ovo je otprilike zvanicno objasnjenje ovih majmuna, sta su hteli sa smenom Bjelice. Sto se mene tice, ovde je sve pocelo. Dok ovo nisam procitao, moj zivot je bio prava kamilica. A nakon citanja ovakvog ponizenja, moj zivot je otisao u qurac. Nocu spavam otvorenih ociju, nikada se ,losije nisam hranio, a krvna slika je nikada gora.

Ovakva izjava zapravo predstavlja sliku i priliku kakvi smo svi mi ljudi, i zasto je Balkan najgore mesto za zivot. Na ovakav amaterski nacin se nekada objasnjavalo zasto je bravar iz Kumrovca ziveo na Brionima, a nasi preci u Derventi, Glini ili u Niksicu. Ovako se nekada objasnjavalo zasto su bravaru iz Kumrovca zene dovodili stocnim vagonima na Brione, dok su nasi preci morali da imaju samo jednu zenu u zivotu. Ovako se isto objasnjavalo da ce ovo smece, koje se kod nas proizvedilo, neko kupovati u Usa, i bas na ovakvim konferencijama za stampu se to predstavljalo kao posao stoleca za tadasnju Yugoslaviju

IMG_7464.thumb.jpeg.2c9cd6f05b670ffd54e9bf160da85299.jpeg

Na ovakav nacin je nekim budalama padalo na pamet da se u Sarajevu organizuju zimske Olimpijske Igre i na takav nacin svetu predstavi nekadasnja zemlja.

Hej doveli su ga u Dinamo jer gradi igru i namece dominaciju ... cccccc  Pazite samo ala se ovaj nalupetao ...gaji stil koji nam treba ... gladan je uspeha ... ceo zivot je cekao izazov kluba koji pripada vrhu ... cccccccccc .... ali best of je svakako ... kako jako dobro poznaje nasu momcad i cijeli SHNL.

Najsmesnije od svega je sto majmun koji je ovo izgovorio, zaista i veruje u to. Njemu sada neko da ponudi da u Dinamo dovedu Neymar Juniora, on bi isto ovo pricao, otprilike ovako "... Dinamo je pravi klub za njega da pokaze da nije zaboravio da igra fudbal ... trenutno je u najboljim godinama.... Dinamo ce mu omuguciti sve sto je potrebno da se vrati fudbalu nakon povreda ...." dok je za to vreme ovaj polupismeni brasilac potpuno digao ruke od aktvinog igranja, gde se glupim arapima smeje u lice koliko ga placaju za cetiri utakmice sto je odigrao.

Ovde moram da se udaljim od teme, i da se vratim mojoj prvoj i najvecoj ljubavi na Forumu, Brightonu. Bicu sto kraci, ali moram da ponovim neke stvari, jer cu umreti. Vlasnik Brightona je Tony Bloom, pasionirani kockar, profesionalni igrac pokera. Osim sto je kockar, Bloom je i diplomirani matematicar. Klub je kupio iz ciste ljubavi, a ne interesa za 250 miliona eura. Kada je kupio klub, Brighton je bio u trecoj diviziji. Odmah nakon kupovine, prvi posao mu je bio da postavi svoje najblize saradnike, gde je jedini uslov bio da svi moraju da budu bolji od njega. Nakon izbora najblizih saradnika, u Brightonu su formirali i najbolju mrezu scouta na svetu. Osim scouta, imaju i najbolju bazu podataka na svetu o svim mladim igracima. Nakon toga ovaj genije je izgradio novi stadion i novi trenazni centar, a nakon novog stadiona, kockar je kupio potpuno nepoznati trecerazredni Royal Union Saint Gilloise iz predgradja Bruxellesa gde bi svi ti talentovani igraci imali gde da igraju. I na kraju su ostale jos samo dve stvari, da nadje igrace, trenere i da uspostavi sistem kako ce Brighton funkcionisati. Sada cu ovde da preskocim deo kako su birali sebi igrace i trenera, i koliko su zaradjivali prodavajuci sve svoje najbolje igrace i trenere Chelseau, i na kraju bili ispred njih na tabeli, vec cu se zadrzati na sistemu. U klubu nema plata, vec se isplacuje samo ono sto se zaradi, a to se odnosi i na tetkice koje ciste svlacionice. I za kraj, best of je da Tony Bloom sada vise nista ne radi u klubu, vec samo dolazi na utakmice da uziva u svom remek-delu, jer sve funkcionise kao svajcarski sat. Potrebno je samo da nista ne dirate, da ne pokvarite sta je profesionalni kockar i diplomirani matematicar smislio. Danas u klubu gotovo svi zaradjuju vise od vlasnika kluba, a pogotovo scouti koji su pravi milioneri. Da kazem da Brighton sada placa cak tri trenera, ali "unapred", prakticno u tajnosti i pod nekim vidom predugovora, a za koje su procenili da ce u nekim narednim godinama biti njihovi treneri, a mozda i nece, ali ih placaju.

E sada uporedite vi ovog engleskog genija sa onim majmunima koji veruju da ce Cannavaro da gradi dominaciju i recite vi meni da li je pojam septicka jama grub pojam i vredjanje ili nije. Da li mozete da zamislite sta bi ovaj, koji veruje da Cannavaro jako dobro poznaje nasu momcad i cijeli SHNL radio u Brightonu, da ga neko (teoretski) pozove? Da li bi tom cobanu dali dve ovce da cuva, i da li bi ih sacuvao?

Eto zasto je Dinamo septicka jama, eto zasto Maksimir stipa za oci koliko je ruzan, i eto otkud Cannavaro u Dinamu, a otkud Graham Potter, Roberto De Zerbi i Fabian Hurzeler u Brightonu. A kolegama sa Foruma koji pripadaju dinamovoj sekti samo da porucim da mi ne govore kako je sve u novcu jer nije, vec ima nesto i u glavi i kreativnosti, posto je Brighton na ovaj sadasnji nivo dosao iz trece engleske divizije

Cannavaro i Dinamo

Sve je jasno kao dan. Na jednom mestu su se sreli cobani i cirkusant. Cobani su se upecali na ime, harizmu i to sto je Cannavaro "neko", a cirkusant misli sto ne bih prihvatio kada mi se nudi, i jos me hoce. Hrvatska je blizu Italije, za manje od sat vremena, Cannavaro moze da ode kuci avionom na rucak, ne mora ni da seli porodicu. Osim toga, Cannavaro kao trener nije video Ligu Prvaka ni na slici, a u septickoj jami je prvu utakmicu vodio, necete verovati, protiv Arsenala, i jos je placen za to. I na kraju, za svakoga italijana je komotnije da zivi u Hrvatskoj, nego u Kini. Ja sam i sada ubedjen da su u ovom trenutku obe strane (pre)zadovoljne, a verujem i da su cobani iz Dinama ubedjeni da se niko vise i ne seca, kao su se smejali Hajduku kada su ovi postavljali Kalinica da vodi klub, a ovaj izabrao Gattusa.

Cannavaro, Dinamo, Rijeka, Hajduk i svi mi ostali sa Foruma.

Iz aviona se vidi da ne volim Cannavara, zapravo sam ogorcen, ocajan i ponizen. Mrznja, zlo i ocaj su mi ostetili mozak, sto sve moze i da se vidi iz posta. A do pre samo mesec dana, Dinamo sam pratio i brinuo o njemu koliko i Racing Santanderu.  Osim mrznje i zla, u meni ima toliko entuzijazma da cu prihvatiti da radim sve prljave poslove na Forumu, samo da se svi zajedno ukljucimo u kladjenje na ovo blato zvano hrvatska liga, sa ciljem da svi imamo koristi. Otvorio sam Topic samo za Rijeku, Hajduk i Dinamo, prihvaticu ako treba da citam sve portale i gledam sve podcaste, vodicu evidenciju i statistiku, okupicu ceo Forum, ako treba necu vise ni lupetati, samo hajde da se svi zajedno ukljucimo protiv zla.

Strategija

Hijene ako hoce da veceraju, za to postoji samo jedan nacin. Treba da napadnu sirotu zivotinju "deset na jednog". Hijene kada napadaju nemocne zivotinjice to rade tako sto je tri hijene odvoje od stada, tri je zayebavaju i odvracaju paznju, a ostale cetiri napadaju sa ledja. Kada je sirota zivotinnjica savladana, uopste nije vazno ko jede iznutrice, a ko "od buta" vazno je da se jede. Imamo na Forumu pola kolega iz Hrvatske, imamo tri kluba koja ce se boriti u nikad uzbudljivijem prvenstvu. Imamo tri kluba koja su sva tri ispala iz evropskih takmicenja, i koja ce igrati samo jednom sedmicno, najverovatnije uvek u najjacim sastavima. Imamo kvote od 2,30 na Hajduk, 2,30 na Dinamo i 4,00 na Rijeku kao da su Tekstilac iz Dervente. Imamo tv prenose utakmica, imamo sve informacije, i imamo mene kao Chefa ovog Topica, zaboravite na Goksima i Izudina. Moj predlog nije kladjenje na konacnog pobednika, vec gledanje na kladjenje kao na maraton, a ne kao sprint. I uvek svi zajedno sa Foruma, bas kao hijene. 

Kolege @Iblaz93 i @mesrine

Da krenem od jednog citata, meni jednom od najdrazih: ..." Ne pruzaj ruku da bi nesto dobio, ako je nisi ispruzio da bi nesto dao ..." Krenuo bih od vas dvojice. Pristajete li da nesto date ovom smesnom Forumu, a da nista ne ocekujete da dobijete, osim osecaja da ste korisni? Mozes li ti kolega @Iblaz93 da odvojis za nas Forum tri minuta dnevno svog vremena, ili mislis da tvoje vreme vredi vise od naseg? Da li bi pristao da jednom sedmicno napises vise od jedne recenice? Znas zasto sam bas tebe izabrao? Procenio sam da u tebi postoji dovoljno kritickog stava, odnosno da si u stanju da odvojis sektu u sebi i razum. Od tebe nam ne treba pamet jer je imamo dovoljno u meni, niti nam treba tvoje prognoziranje, jer smo imali prilike da vidimo kako prognoziras u prvoj, elitnoj. Od tebe su nam potrebne samo informacije, za pocetak samo tvoj stav o Dinamu. Treba da nam das tvoje vidjenje u cemu je problem sa tim govnima, zasto po tebi zaostaju sedam bodova, zasto nisu u stanju da dobiju Goricu, Istru, Slavena i Lokomotivu, i zasto nisu u stanju da uzmu ni bod Hajduku iz dve utakmice? Ne trebaju nam tvoje prognoze, vec tvoje vidjenje razloga. Ne moras da koristis vise od tri recenice ako mislis da ne zasluzujemo, ali nam treba tvoj kriticki stav, a u tome bi mogao da se ugledas na naseg kolegu @furyshaa gde niko kao on nije u stanju da predstavi stvari kakve jesu, zato sto nismo na patriotskom, vec kladionicarskom Forumu. I ne zaboravi, ne trcimo sprint, vec maraton, danas nam ne treba tvoja prognoza na koga da se kladimo kao konacnog pobednika.

A tebi kolega @mesrine zabranjujemo da kazes sta mislis o Dinamu, to nas uopste ne interesuje. Pa ipak, od tebe imamo velika ocekivanja, ali samo ako si spreman nesto da das za nas, tvoje kolege. Od tebe mi mogli da imamo najvise koristi, samo ako bi pristao na to. U tebe imamo najvise poverenja, ako bi pristao da ti je zabranjeno da pominjes Dinamo jer pripadas njihovoj sekti. Mogao bi da budes koristan, ako bi pristao da nam predstavljas svake sedmice, protivnike Dinama, Hajduka i Rijeke u nekoliko recenica, sta mozemo da ocekujemo, neke korisne informacije, neka ocekivanja i slicno. Na Forumu imamo kolege koje prate bahreinske lige, pikado ili E-sport pa ne prate svi hrvatsku ligu, a ja insistiram da se kladimo na nju, pa bi ti mogao da budes veoma koristan. Hoces li? Hoces li, pocev od odmah, danas da nam predstavis u nekoliko recenica Istru, a sutra Slaven i Lokomotivu, a Dinamo ne moras da nam predstavljas posto znamo sta mislis, da treba da igraju Finale Lige Prvaka sa Liverpoolom,

Ako vas dvojica podrzite temu, i pokazete enutzijazam da budete korisni, svako na svoj nacin, pozvacemo i ostale kolege da se ukljuce u razmenu informacija.

Zavrsna rec, porez na budale

Dobar konobar ako ima malo mozga, moze da postane milioner, a za to treba samo da odluci kome ce da naplati porez na budale, vlasniku kafane ili gostima. Ako hoce da vara vlasnika lokala, moze, na primer, da unese svoje pice ili hranu, i prodaje gostima, govorimo o dobrim, pametnim i kreativnim konobarima. Mozete uneti sve od kesice za toplu cokoladu, preko alkolhola pa sve do tenka, dobar konobar moze uneti cak i tenk u kafanu. Kafana je pravi raj na zemlji, ako vlasnik vara drzavu pa ne izdaje fiskalni racun, a konobar odluci da vara i drzavu i vlasnika jer su budale. Dobar konobar je u stanju da toci zestoko pice losijeg i jeftinijeg kvaliteta od narucenog, a razliku da uzme sebi, ili da yebe goste time sto ce prvo pice biti kako treba, a kako vece odmice i gosti su sve raspolozeniji, pice se postepeno razvodnjava. Dobar konobar vam uvek moze uvaliti vodu sa cesme kao flasiranu. Dobar konobar je u stanju da pice do pola popijeno, sipa nazad u ambalazu  i posluzi drugom gostu, narocito posle 02.00 ujutro. A posle 02.00 casova sve postaje prava decja igra. Tada narucena doza skoro nikada nije tacna, a to se moze prikriti dodavanjem leda ili voca u casu. Decja igra za dobrog konobara je i kada narucite duplo pice, a dobijete jednu dozu sa puno leda. Dobar konobar ce od jedne kesice nes kafe  biti u stanju da napravi deset, a da uopste ne pocrveni zbog toga. Posle 02.00 nocu kada krene zurka, tesko da neko primecuje da li je pice razvodnjeno ili nekome u to doba jutra pada na pamet da led i voce narucuje odvojeno od pica. A pred samu zoru, dobar konobar je vec milioner. Pred jutro, mera koktela se sve vise smanjuje, alkohol u koktelu je sve losijeg kvaliteta, a soka je sve vise da prikrije los kvalitet alkohola. Ako narucite dzin-tonik u zoru, a konobar je genije, vi cete dobiti sok i najjeftiniji alkohol u manjim kolicinama od pretvidjenog. Nakon sto ste se sjajno proveli na zabavi, i pozeleli da dodjete opet u kafanu, kada se to desi, dobar konobar ce vam razvodniti cak i kecap i majonez, a o vinu da i ne govorimo. Za dobrog konobara je najbolje kada u kafanu dodjete vec pijani i kada vas je sto vise, jer onda moze lako da proceni koliko se razumete u pica i koliko ste pijani, pa u skladu sa tim ide i razvodnjavanje. A gde su tek fore kada "nema sitno" ili vam vrati deo novca pa "krene do kolege po ostalo", ili onaj raj na zemlji kada se veca ekipa zapije i svi narucuju ture, pa niko ne prati koliko se popilo. Pa onda ona fora kada dobar konobar uveca racun koliko god moze, a vi mu na to ostavite i baksis. Pa tek ona stara dobra fora kada neko pije duplo pice, a vi donesete svima, pa se pravdate kako niste dobro razumeli prilikom narucivanja. A kada dodjete i treci put jer ste zadovoljni sa osobljem kafane i narucite  svom omiljenom konobaru pice, on ga nece popiti, vec vam ga naplatiti, pa sutra ponovo prodati.

Evo nas na kraju posta. Hteo sam da vam kazem, moje kolege sa Foruma, da Dinamo, Hajduk i Rijeku treba da posmatramo kao pijane goste u kafani, hrvatsko prvenstvo kao kafanu posle 02.00 nocu, vas kockare sa Foruma kao konobare, a mene kao vlasnika objekta. Hocete li da budemo dobri, kreativni i pametni konobari, i da uzmemo pare pijanim gostima, ili necete?

Slažem se sa svim navedenim. Ima i podataka zgodnih za pub kviz poput onog da Nole nema osnovnu školu,a i ne treba mu. Jak je i esej o konobarima,a i točan.

Sve se vrti oko novaca. Paradoks je da svima najisplativije da Dinamo prvak,jer će više love dobiti od Uefe kad Dinamo izravno udje u LP,nego od svojih ulaznica i sponzora. Canavaro je bio prvak u zemlji od nekoliko milijuna nogometaša što nije zanemarivo. Bio je pomoćnik Lippiju,možda nešto i naučio. Pa i Mourinho je u početku bio prevoditelj pa  postao Bog. A možda su Canavara primili jer ima ljepše oči od D.Šimića-)

prije 11 minute, pena29 said:

Slažem se sa svim navedenim. Ima i podataka zgodnih za pub kviz poput onog da Nole nema osnovnu školu,a i ne treba mu. Jak je i esej o konobarima,a i točan.

Sve se vrti oko novaca. Paradoks je da svima najisplativije da Dinamo prvak,jer će više love dobiti od Uefe kad Dinamo izravno udje u LP,nego od svojih ulaznica i sponzora. Canavaro je bio prvak u zemlji od nekoliko milijuna nogometaša što nije zanemarivo. Bio je pomoćnik Lippiju,možda nešto i naučio. Pa i Mourinho je u početku bio prevoditelj pa  postao Bog. A možda su Canavara primili jer ima ljepše oči od D.Šimića-)

Posto si uporedio Cannavara i Mourinha, od danas ti zabranjujemo da ulazis u temu. Drzi se druge, amaterske, tamo imas nekih drugih problema.

A  gdje je demokratsko pravo iznošenja vlastitih ideja,makar i netočne bile?  -))

A što je s prepoznavanjem ironije u tekstu? -)

Normalno da nitko živ ne očekuje neke uspjehe,čak ni oni koji ga postavili.

U Maksimiru sve mijenjaju da bi na kraju ostalo isto. Zaboravljaju da je puni zaokret 180,a ne 360 stupnjeva.

U 2.ligi više nemam briga,ne mogu biti ni prvi ni zadnji,ne moram studirati parove pa stignem ponešto napisati.

I znam da si shvatio šalu ,ali uvijek je zgodno malo "oprati" drugoligaše.

Vas nekoliko imate sreće što dobri Josip  malo kaska,inače bi prijetilo drugoligaško blato-)

Odigrano je prvo kolo nastavka HNL-a i viđeno na zelenom terenu samo je dodatno potvrdilo moje stajalište o Rijeci, Hajduku i Dinamu, te o mogućem raspletu prvenstva. 

Prvo ću reći da nisam navijač ni jedne ekipe iz HNL-a, možda eventualno malo simpatiziram Osijek, jer su jedini klub iz Slavonije, odakle sam i ja... Štoviše čak bi rekao da sam antinavijač ova tri kluba iz naslova jer kod svakog od njih postoje  stvari koje me živciraju i izbacuju iz takta. 

HAJDUK

Kod Hajduka poštujem i smatram da ono što oni imaju u smislu navijača i podrške s tribine nema ni jedan drugi klub u državi. To je njihov zamašnjak i njihov prvi od dva plusa u borbi za naslov. 

Njihov drugi plus je naravno vrhunska forma Livaje, koji bezidejnu ekipu vuće na svojim širokim leđima, te se hajdukovci mogu samo moliti da će izdržati sezonu neozlijeđen. 

Hajdukovi minus je nekvalitetna ekipa, koja je po mom skromnom mišljenju osvojila debelo više bodova nego što su igrom zaslužili. 

U njihovom rosteru svakom sa zdravim očima, a pogledao je bar jednu utakmicu, jasno je da igrači poput Dialla, Kalika itd...nisu  materijal od kojeg se grade šampionski snovi. 

Hajdukov minus je loš trener, koji osim motivacijskog impulsa i karaktera koji se savršeno uklapa u vreli južnjački mentalitet, nema ništa za ponuditi na polju taktike i građenja igre. Niti jedan napadački mehanizam, niti uigranu akciju, pa njihove utakmice najčešće izgledaju tako da se lopta siluje dok ne dođe do Livaje koji onda individualnom kvalitetom pokušava nešto napraviti 

Hajdukov minus je i sudačka mašinerija koja će ih gotovo sigurno vući unazad ako bude bilo potrebno. 

Hajduk je poput one krave koja daje 50 litara mlijeka, ali uvijek šutne kantu i sve prospe... Sve u svemu Hajduku predviđam treće mjesto i zaostatak za prvakom od minimalno 8 bodova na kraju sezone. 

RIJEKA 

Njih pratim najmanje, iako sam pogledao neke utakmice, kao i ovu protiv Lokomotive. 

Radi se o dobro organiziranoj ekipi na oba kraja terena. Imaju zdrave igračke temelje, te već neko vrijeme uspijevaju izvući maksimum iz ograničenih sredstava koja imaju.

Nemaju zvijezde, ni Dinamovu igračku kvalitetu, nemaju ni Hajdukove navijače, ali imaju radnu ekipu, u kojoj se zna tko što radi. 

Najmanje primljenih golova govori  za sebe, uz napad koji je uigran i ima usađene mehanizme na koje se oslanjaju. 

Da je liga zdrava, da se igra negdje na zapadu proglasili bi već sad Rijeku prvakom. 

No o Rijekinim šampionskim ambicijama i o kakvoj se sredini radi najbolje govori transfer svog najboljeg obrambenog igrača Galešića u Dinamo 🙄. Boriš se za naslov, a pojačavaš izravnog konkurenta!? 

I tu dolazimo do dijela koji je malo škakljiv i za koji se javno zna, a to je da Rijeka i Dinamo usko surađuju i mišljenja sam da iako im ekipa igra dobro i u odličnoj su situaciji, uprava Rijeke sama sebi "podmiče" nogu i ne prati na pravi način prezentacije igrača na terenu. 

Moja prognoza za Rijeku je komforno drugo mjesto, a u nekim kombinacijama možda i borba do samog kraja s Dinamom za titulu. 

DINAMO 

Dinamo je apsolutni vladar hrvatskog nogometa. 

Titule, milijunski transferi, reprezentativci, mladi talenti, rezultat u Europi, Liga Prvaka... Sve je to stvoreno na temeljima Zdravka Mamića, čiji korijeni još i dan danas duboku sežu u pore HNL-a. 

Dinamo modus operandi godinama je bio dovoljno jaka ekipa  da osvoji HNL, a da se ne moraju oznojiti u više od 2-3 utakmice godišnje, u kojoj bi polako stasali mladi talenti, koji bi se prodavali za milijunske cifre. 

Mamić je posložio savršen sustav u kojem je kontrolirao sve od nabavke sirovine, njenog oblikovanja, reklamiranja, pa do same prodaje, uz svesrdnu pomoć podmazane administrativne, sudačke i upravne mašinerije. 

Mamića više nema, no njegova sjena još uvijek lebdi nad Maksimirom i iako je Dinamo iz godine u godinu sve slabiji, još uvijek je dovoljno dobar da izbori Ligu Prvaka i pobijedi bilo koga u HNL-u. 

Gotovo svi ovosezonski Dinamovi posrtaji u HNL-u su došli nakon igranja utorkom ili srijedom i Lige prvaka, nakon čega je bilo jasno da nemaju tako širok roster kao što su mislili, na što su se nadovezale i ozljede ključnih igrača (Petkovića, Mišića, Sučića...)

Dinamo će se nakon poraza od Milana i službeno oprostiti od Lige Prvaka i baciti sve karte na HNL. 

Dobra vijest za njih je da nema neznalice Bjelice, koji je opet spakovao debeli ček u džep i zadovoljno napustio prostorije Maksimira. 

Loša vijest za njih je da sad imaju Canavara. 

Dobra vijest za njih je povratak nekoliko ozlijeđenih igrača (ne i Petkovića). 

Loša vijest za njih je da su doveli crnca kao golgetera. 

Dobra vijest za njih je da se Hajduk već upucao u nogu. 

Loša vijest je što nisu kupili još kojeg Rijekinog igrača. 

Sve u svemu, da ne duljim više, mislim da će Dinamo opet osvojiti prvo mjesto. 

Imaju individualnu kvalitetu dostatnu da unatoč nedostatku smislene igre pobjeđuju u "malim" utakmicama. 

Ako im trener slučajno nađe gen za treniranje i usađivanje napadačke igre i mehanizama to će biti dodatni plus. 

Imaju iskustvo igranja važnih utakmica i osvajanja prvenstva za razliku od konkurencije. 

Imaju sudačku logistiku, ako slučajno gdje zapne. 😁

A sad malo statistike... 

Prošle godine poredak je izgledao ovako

Dinamo 82 (2.27)

Rijeka 74 (2.05) 

Hajduk 68 (1.88)

U zagradi su prosječno osvojeni bodovi po utakmici. 

Ove godine nakon 19 kola Rijeka prosječno osvaja 2.05 bodova, Hajduk osvaja u prosjeku 1.94 bodova, a Dinamo 1.68.

Kad bi se Dinamo u preostalih 17 kola vratio na prošlogodišnje prosjeke završio bi ligu sa 70,59 bodova. 

Ako Rijeci dodamo njihov standardni prosjek od 2.05, imali bi na kraju sezone 73,85 bodova, a Hajduk bi nam čak i s ovim boljim prosjekom od 1.94, završio sa 69, 98 bodova. 

Naš statistički prvak bi bila Rijeka uz borbu do zadnjeg kola. No nogomet se igra na zelenom terenu, a ne na papiru. 

Ja kažem da će tablica izgledati ovako:

1.Dinamo 72 

2. Rijeka 68 

3. Hajduk 63

prije 15 minute, Iblaz93 said:

Odigrano je prvo kolo nastavka HNL-a i viđeno na zelenom terenu samo je dodatno potvrdilo moje stajalište o Rijeci, Hajduku i Dinamu, te o mogućem raspletu prvenstva. 

Prvo ću reći da nisam navijač ni jedne ekipe iz HNL-a, možda eventualno malo simpatiziram Osijek, jer su jedini klub iz Slavonije, odakle sam i ja... Štoviše čak bi rekao da sam antinavijač ova tri kluba iz naslova jer kod svakog od njih postoje  stvari koje me živciraju i izbacuju iz takta. 

HAJDUK

Kod Hajduka poštujem i smatram da ono što oni imaju u smislu navijača i podrške s tribine nema ni jedan drugi klub u državi. To je njihov zamašnjak i njihov prvi od dva plusa u borbi za naslov. 

Njihov drugi plus je naravno vrhunska forma Livaje, koji bezidejnu ekipu vuće na svojim širokim leđima, te se hajdukovci mogu samo moliti da će izdržati sezonu neozlijeđen. 

Hajdukovi minus je nekvalitetna ekipa, koja je po mom skromnom mišljenju osvojila debelo više bodova nego što su igrom zaslužili. 

U njihovom rosteru svakom sa zdravim očima, a pogledao je bar jednu utakmicu, jasno je da igrači poput Dialla, Kalika itd...nisu  materijal od kojeg se grade šampionski snovi. 

Hajdukov minus je loš trener, koji osim motivacijskog impulsa i karaktera koji se savršeno uklapa u vreli južnjački mentalitet, nema ništa za ponuditi na polju taktike i građenja igre. Niti jedan napadački mehanizam, niti uigranu akciju, pa njihove utakmice najčešće izgledaju tako da se lopta siluje dok ne dođe do Livaje koji onda individualnom kvalitetom pokušava nešto napraviti 

Hajdukov minus je i sudačka mašinerija koja će ih gotovo sigurno vući unazad ako bude bilo potrebno. 

Hajduk je poput one krave koja daje 50 litara mlijeka, ali uvijek šutne kantu i sve prospe... Sve u svemu Hajduku predviđam treće mjesto i zaostatak za prvakom od minimalno 8 bodova na kraju sezone. 

RIJEKA 

Njih pratim najmanje, iako sam pogledao neke utakmice, kao i ovu protiv Lokomotive. 

Radi se o dobro organiziranoj ekipi na oba kraja terena. Imaju zdrave igračke temelje, te već neko vrijeme uspijevaju izvući maksimum iz ograničenih sredstava koja imaju.

Nemaju zvijezde, ni Dinamovu igračku kvalitetu, nemaju ni Hajdukove navijače, ali imaju radnu ekipu, u kojoj se zna tko što radi. 

Najmanje primljenih golova govori  za sebe, uz napad koji je uigran i ima usađene mehanizme na koje se oslanjaju. 

Da je liga zdrava, da se igra negdje na zapadu proglasili bi već sad Rijeku prvakom. 

No o Rijekinim šampionskim ambicijama i o kakvoj se sredini radi najbolje govori transfer svog najboljeg obrambenog igrača Galešića u Dinamo 🙄. Boriš se za naslov, a pojačavaš izravnog konkurenta!? 

I tu dolazimo do dijela koji je malo škakljiv i za koji se javno zna, a to je da Rijeka i Dinamo usko surađuju i mišljenja sam da iako im ekipa igra dobro i u odličnoj su situaciji, uprava Rijeke sama sebi "podmiče" nogu i ne prati na pravi način prezentacije igrača na terenu. 

Moja prognoza za Rijeku je komforno drugo mjesto, a u nekim kombinacijama možda i borba do samog kraja s Dinamom za titulu. 

DINAMO 

Dinamo je apsolutni vladar hrvatskog nogometa. 

Titule, milijunski transferi, reprezentativci, mladi talenti, rezultat u Europi, Liga Prvaka... Sve je to stvoreno na temeljima Zdravka Mamića, čiji korijeni još i dan danas duboku sežu u pore HNL-a. 

Dinamo modus operandi godinama je bio dovoljno jaka ekipa  da osvoji HNL, a da se ne moraju oznojiti u više od 2-3 utakmice godišnje, u kojoj bi polako stasali mladi talenti, koji bi se prodavali za milijunske cifre. 

Mamić je posložio savršen sustav u kojem je kontrolirao sve od nabavke sirovine, njenog oblikovanja, reklamiranja, pa do same prodaje, uz svesrdnu pomoć podmazane administrativne, sudačke i upravne mašinerije. 

Mamića više nema, no njegova sjena još uvijek lebdi nad Maksimirom i iako je Dinamo iz godine u godinu sve slabiji, još uvijek je dovoljno dobar da izbori Ligu Prvaka i pobijedi bilo koga u HNL-u. 

Gotovo svi ovosezonski Dinamovi posrtaji u HNL-u su došli nakon igranja utorkom ili srijedom i Lige prvaka, nakon čega je bilo jasno da nemaju tako širok roster kao što su mislili, na što su se nadovezale i ozljede ključnih igrača (Petkovića, Mišića, Sučića...)

Dinamo će se nakon poraza od Milana i službeno oprostiti od Lige Prvaka i baciti sve karte na HNL. 

Dobra vijest za njih je da nema neznalice Bjelice, koji je opet spakovao debeli ček u džep i zadovoljno napustio prostorije Maksimira. 

Loša vijest za njih je da sad imaju Canavara. 

Dobra vijest za njih je povratak nekoliko ozlijeđenih igrača (ne i Petkovića). 

Loša vijest za njih je da su doveli crnca kao golgetera. 

Dobra vijest za njih je da se Hajduk već upucao u nogu. 

Loša vijest je što nisu kupili još kojeg Rijekinog igrača. 

Sve u svemu, da ne duljim više, mislim da će Dinamo opet osvojiti prvo mjesto. 

Imaju individualnu kvalitetu dostatnu da unatoč nedostatku smislene igre pobjeđuju u "malim" utakmicama. 

Ako im trener slučajno nađe gen za treniranje i usađivanje napadačke igre i mehanizama to će biti dodatni plus. 

Imaju iskustvo igranja važnih utakmica i osvajanja prvenstva za razliku od konkurencije. 

Imaju sudačku logistiku, ako slučajno gdje zapne. 😁

A sad malo statistike... 

Prošle godine poredak je izgledao ovako

Dinamo 82 (2.27)

Rijeka 74 (2.05) 

Hajduk 68 (1.88)

U zagradi su prosječno osvojeni bodovi po utakmici. 

Ove godine nakon 19 kola Rijeka prosječno osvaja 2.05 bodova, Hajduk osvaja u prosjeku 1.94 bodova, a Dinamo 1.68.

Kad bi se Dinamo u preostalih 17 kola vratio na prošlogodišnje prosjeke završio bi ligu sa 70,59 bodova. 

Ako Rijeci dodamo njihov standardni prosjek od 2.05, imali bi na kraju sezone 73,85 bodova, a Hajduk bi nam čak i s ovim boljim prosjekom od 1.94, završio sa 69, 98 bodova. 

Naš statistički prvak bi bila Rijeka uz borbu do zadnjeg kola. No nogomet se igra na zelenom terenu, a ne na papiru. 

Ja kažem da će tablica izgledati ovako:

1.Dinamo 72 

2. Rijeka 68 

3. Hajduk 63

Bravo @Iblaz93

Tacno se vidi da sam najkorisniji clan ovog smesnog Foruma. Tacno sam tebe postavio kao prvog i najvaznijeg kolegu, posle mene, za otvaranje ovog Topica. E ovako se pise analiza za dugorocno kladjenje, kriticki pre svega, realno i bez jeftinog patriotizma. A meni svaka cast kako sam osetio da bas ti treba prvi da otvoris temu, nakon mog uvoda.

Za sada si me ubedio, podrzacu Dinamo, za pocetak kada bude igrao samo kod kuce, protiv krseva od tima, i kada bude igrao protiv timova koji su ih potapali u prvom delu, a posle cemo videti.

Bravo jos jednom kolega. Dobar si, ali je to jos daaaaaaaaaaaleko da me stignes, mislim po korisnosti po Forum, a ne po poziciji na tabeli prve, elitne, gde nema sta da se prica.

Kada budes imao vremena, samo nam jos reci, zapravo potvrdi da si hteo da kazes da kvalitet Dinama nema veze sa Cannavarom, zar ne? Hteo sam da potvrdis da smo razumeli da je po tebi dovoljno samo da italijan ne kvari, odnosno da ne rusi Dinamo, i da ce biti prvaci, jer kvalitet rostera nije uopste upitan, zar ne? Nesto u smislu kao sto je Roberto Di Matteo osvojio Ligu Prvaka sa Chelsea, tako sto je bilo vazno samo da nista ne kvari, pa makar nista ni ne doprinosio. To si hteo da kazes, kada pricamo o treneru Dinama, zar ne?

Da, tako je. 

Mislim da je na Canavaru samo da ništa ne dira. Kad uđe u svlačionicu neka pusti dečke da se sami pobiraju i dobiti će više utakmica nego pod Bjelicom. 

Na Canavaru je da plaća mise u zagrebačkoj katedrali da mu ekipa bude zdrava i bez težih ozljeda, te da pokuša uvjeriti Petkovića, za kojeg kruže kuloarske priče da uopće nije ozlijeđen, nego da mu se "ne igra", da se vrati i grize, kao što Livaja grize za Gatusa, to bi mu bilo najveće pojačanje i najveći plus kao treneru. 

Malo mi bolest popustila pa da konacno bar koliko toliko skupim misli i ispostujem kolegu i njegovo pitanje, a i sve ostale koji citate, te probam biti od pomoci.

Rijeka- kako sam neki dan i najavio, oni prodaju i svog najboljeg ofenzivca, reprezentativca Marca Pasalica, krilo sa odlicnim sutem koji je nerijetko golovima sa distance donosio bodove u situacijama kad se muce s realizacijom u napadu, a o njegovim centarsutima i prodornosti da ne govorim. Odlazi u MLS, a kao zamjena je doveden Menalo eeeej, pa ne treba ti veci samar kao navijacu od tog mazanju ociju o utrci za prvaka a ovamo Misko, vlasnik kluba, prodaje ono najvrijednije i zamjenjuje deeeebelo losijim "pojacanjima". Prvog stopera, najbitniji dio obrambene linije a obrana im je forte, Galesica prodaju direktnom rivalu Dinamu, a zamjena je Mile Skoric kojem je dosadila Kina, pa se vraca u HNL gdje je prije ostavio trag no siguran sam da nece nastaviti istim putem. Doveden je i napadac veteran Cop iz Lokomotive, ali slaba utjeha po meni jer ovih nekoliko odlazaka su prejaki udarci na ambicije osvajanja, a ukoliko se potvrdi ovo sto se suska o odlasku Smolcica u Como, ondaje poprilicno jasno da je Miskovic polozio oruzje, a ja to mislim od trena kad je prodan Galesic izravnom konkurentu za titulu, a ni navijaci nisu glupi, vide sve, a pojedinci se cude zasto ih je tako malo bilo na tribinama protiv Lokomotive, i tjese se kao zbog ruznog vremena :D 

Sutra igraju u Varazdinu, protiv mlade, vrlo kombinatorne i brze ekipe, i ne bi me cudilo da upisu prvi kiks u nastavku sezone, a u utrci za naslov prvaka sam ih iz gore navedenih razloga vec otpisao i siguran sam da nece uz jos neke razloge kao sto su sirina ekipe, sama kvaliteta iste i pojedinaca koji mogu biti prevaga, iako su do sada po igri jedini zasluzili da ih se gleda kao pravog kandidata za prvaka.

Hajduk- stala bi analiza u ovih 6 slova prije vodoravne crte, ili u ozljedu Livaje (iako mu ne zelim zlo), ili u trenerski masterpiece velikog Rina, jer konstantnim nabijanjem dugih lopti na Livaju bez ikakvog smisla (umjesto da se bekovi tada dignu visoko, a krila privuku uz njega pa prime loptu ispred ili iza leda obrane koju im ovaj servira na pladnju u gol sansu, ili razigraju nesto, ili ga pricekaju sa centarsutem itd itd uglavnom da nije sam ko duh i svaki put po 5minuta drzi 17 igraca na ledima s loptom dok ceka prilaz ovih svojih specijalaca od suigraca) i bez ikakvih napadackih akcija se prvenstvo ne osvaja. Rakitic koji bi trebao biti alfa i omega korner ne zna il ne zeli izvesti kako treba, i ne igra ni blizu svojih kvaliteta i ne vuce kao sto vuce Livaja, ne gori za Hajduk, a imena na papiru i veliki naslovi ne daju golove i asistencije kako u njegovom slucaju tako i u drugima. Ne slutim nista bolje u igri i dalje, i necu ni spominjati ove neke poluproizvode (osim Sege koji je odlican) od dovedenih  igraca jer to nije do igraca nego do trenera i koji stalno vrti istu pricu nakon kikseva a YEBENO NE SHVACA A NE MOZE PROTIV SVAKOG PROTIVNIKA IGRATI NA ISTI NACIN. Mag misli da ce taktika koja je prosla protiv npr Dinama, zatvori se i nabij u kontru, proci i u gostima kod recimo Gorice koja te sigurno nece napasti, i dobijes utakmicu dosadniju od proljeva, niko nikoga, a hoces osvojiti ligu, osvojit ces fritulu i ove godine. E da, sutra u ranom izmjenjenom terminu (zbog rukometa) u Kranjcevicevoj sigurno ne treba igrati na njih, iako ce tribine biti pune Torcide i gurati ih, racunam da ce Sigali dobro zaustaviti Livaju a Lokomotiva svakome moze zabiti tako da, njusim X, kao i u Varazdinu gdje igra Rijeka, teske su obje utakmice, ali svakako ne preporucam da se igra na ove kandidate za titulu,jer mislim da ce kiksati barem jedan ako ne oba.

Dinamo- unatoc svim problemima, ukratko, kvalitetom, sirinom, navikom osvajanja, financijskom moci deeebelo iznad svih i sad kad su ispali iz LP, mislim da ce zaredati pobjede ukljucujuci i sutra u Osijeku koji se proslo kolo na svom terenu mucio sa davljenikom Sibenikom, a siguran sam i da dva puta u sezoni je mogu dobiti Dinamo. Sutra treba naplatiti onih 2-4 na Maksimiru (mati mila kakav eurogol Hernanija na toj utakmici. Moram priznati da me Canavaro pozitivno iznenadio izostavljanjem Ristovskog iz ekipe, sto ni jedan trener do sad nije imao ili hrabrosti ili znanja a bilo je nuzno jer Rile nije vise ni blizu na razini, i puno tu Dinamo gubi, koliko god mi on bio drag.

Kod Canavara tj njegove ekipe brinu me glupe (ne)kretnje u obrambenom dijelu, i to u europi kaznjavaju, u hnl mozda i nece, a igra prema naprijed je direktnija i s vise pritiska sto je neophodno za titulu, a kao sto smo vec rekli neovisno o njemu Dinamo je takva ekipa da je u stanju (i kad lose igra kao protiv Istre prosli vikend) na racun svojih par klasa uzeti sve, i koristiti kikseve konkurenata kojih ce itekako biti iz gore navedenih razloga, jer do sada su osvajali previse bodova koje igra nije pratila, a to ce doci na naplatu sada kad se Dinamova masinerija pokrene. Moram jos samo reci da sam bio uvjeren u poraz kontra Milana, nakon odgledane utakmice s Istrom, no ocito se tu i nije islo ful gasom i oci su bile na Milanu, tako da ce ovo sutra tek biti pravi ispit, kad nesto MORAJU, a moraju dobiti Osijek i vjerujem da hoce na onom savrsenom terenu. Dva puta od Osijeka nece izgubiti, mozda X, al vjerujem da ce uspjeti bas do pobjede u dobrom raspolozenju nakon rusenja Milana i prebacivanja potpunog fokusa na HNL.

Eto toliko, sigurno sam izostavio nesto al jbg nisam najboljeg stanja pa tako je kako je, u svakom slucaju, Dinamo osvaja HNL, to je prognoza.

prije 19 sati, mesrine said:

Malo mi bolest popustila pa da konacno bar koliko toliko skupim misli i ispostujem kolegu i njegovo pitanje, a i sve ostale koji citate, te probam biti od pomoci.

Rijeka- kako sam neki dan i najavio, oni prodaju i svog najboljeg ofenzivca, reprezentativca Marca Pasalica, krilo sa odlicnim sutem koji je nerijetko golovima sa distance donosio bodove u situacijama kad se muce s realizacijom u napadu, a o njegovim centarsutima i prodornosti da ne govorim. Odlazi u MLS, a kao zamjena je doveden Menalo eeeej, pa ne treba ti veci samar kao navijacu od tog mazanju ociju o utrci za prvaka a ovamo Misko, vlasnik kluba, prodaje ono najvrijednije i zamjenjuje deeeebelo losijim "pojacanjima". Prvog stopera, najbitniji dio obrambene linije a obrana im je forte, Galesica prodaju direktnom rivalu Dinamu, a zamjena je Mile Skoric kojem je dosadila Kina, pa se vraca u HNL gdje je prije ostavio trag no siguran sam da nece nastaviti istim putem. Doveden je i napadac veteran Cop iz Lokomotive, ali slaba utjeha po meni jer ovih nekoliko odlazaka su prejaki udarci na ambicije osvajanja, a ukoliko se potvrdi ovo sto se suska o odlasku Smolcica u Como, ondaje poprilicno jasno da je Miskovic polozio oruzje, a ja to mislim od trena kad je prodan Galesic izravnom konkurentu za titulu, a ni navijaci nisu glupi, vide sve, a pojedinci se cude zasto ih je tako malo bilo na tribinama protiv Lokomotive, i tjese se kao zbog ruznog vremena :D 

Sutra igraju u Varazdinu, protiv mlade, vrlo kombinatorne i brze ekipe, i ne bi me cudilo da upisu prvi kiks u nastavku sezone, a u utrci za naslov prvaka sam ih iz gore navedenih razloga vec otpisao i siguran sam da nece uz jos neke razloge kao sto su sirina ekipe, sama kvaliteta iste i pojedinaca koji mogu biti prevaga, iako su do sada po igri jedini zasluzili da ih se gleda kao pravog kandidata za prvaka.

Hajduk- stala bi analiza u ovih 6 slova prije vodoravne crte, ili u ozljedu Livaje (iako mu ne zelim zlo), ili u trenerski masterpiece velikog Rina, jer konstantnim nabijanjem dugih lopti na Livaju bez ikakvog smisla (umjesto da se bekovi tada dignu visoko, a krila privuku uz njega pa prime loptu ispred ili iza leda obrane koju im ovaj servira na pladnju u gol sansu, ili razigraju nesto, ili ga pricekaju sa centarsutem itd itd uglavnom da nije sam ko duh i svaki put po 5minuta drzi 17 igraca na ledima s loptom dok ceka prilaz ovih svojih specijalaca od suigraca) i bez ikakvih napadackih akcija se prvenstvo ne osvaja. Rakitic koji bi trebao biti alfa i omega korner ne zna il ne zeli izvesti kako treba, i ne igra ni blizu svojih kvaliteta i ne vuce kao sto vuce Livaja, ne gori za Hajduk, a imena na papiru i veliki naslovi ne daju golove i asistencije kako u njegovom slucaju tako i u drugima. Ne slutim nista bolje u igri i dalje, i necu ni spominjati ove neke poluproizvode (osim Sege koji je odlican) od dovedenih  igraca jer to nije do igraca nego do trenera i koji stalno vrti istu pricu nakon kikseva a YEBENO NE SHVACA A NE MOZE PROTIV SVAKOG PROTIVNIKA IGRATI NA ISTI NACIN. Mag misli da ce taktika koja je prosla protiv npr Dinama, zatvori se i nabij u kontru, proci i u gostima kod recimo Gorice koja te sigurno nece napasti, i dobijes utakmicu dosadniju od proljeva, niko nikoga, a hoces osvojiti ligu, osvojit ces fritulu i ove godine. E da, sutra u ranom izmjenjenom terminu (zbog rukometa) u Kranjcevicevoj sigurno ne treba igrati na njih, iako ce tribine biti pune Torcide i gurati ih, racunam da ce Sigali dobro zaustaviti Livaju a Lokomotiva svakome moze zabiti tako da, njusim X, kao i u Varazdinu gdje igra Rijeka, teske su obje utakmice, ali svakako ne preporucam da se igra na ove kandidate za titulu,jer mislim da ce kiksati barem jedan ako ne oba.

Dinamo- unatoc svim problemima, ukratko, kvalitetom, sirinom, navikom osvajanja, financijskom moci deeebelo iznad svih i sad kad su ispali iz LP, mislim da ce zaredati pobjede ukljucujuci i sutra u Osijeku koji se proslo kolo na svom terenu mucio sa davljenikom Sibenikom, a siguran sam i da dva puta u sezoni je mogu dobiti Dinamo. Sutra treba naplatiti onih 2-4 na Maksimiru (mati mila kakav eurogol Hernanija na toj utakmici. Moram priznati da me Canavaro pozitivno iznenadio izostavljanjem Ristovskog iz ekipe, sto ni jedan trener do sad nije imao ili hrabrosti ili znanja a bilo je nuzno jer Rile nije vise ni blizu na razini, i puno tu Dinamo gubi, koliko god mi on bio drag.

Kod Canavara tj njegove ekipe brinu me glupe (ne)kretnje u obrambenom dijelu, i to u europi kaznjavaju, u hnl mozda i nece, a igra prema naprijed je direktnija i s vise pritiska sto je neophodno za titulu, a kao sto smo vec rekli neovisno o njemu Dinamo je takva ekipa da je u stanju (i kad lose igra kao protiv Istre prosli vikend) na racun svojih par klasa uzeti sve, i koristiti kikseve konkurenata kojih ce itekako biti iz gore navedenih razloga, jer do sada su osvajali previse bodova koje igra nije pratila, a to ce doci na naplatu sada kad se Dinamova masinerija pokrene. Moram jos samo reci da sam bio uvjeren u poraz kontra Milana, nakon odgledane utakmice s Istrom, no ocito se tu i nije islo ful gasom i oci su bile na Milanu, tako da ce ovo sutra tek biti pravi ispit, kad nesto MORAJU, a moraju dobiti Osijek i vjerujem da hoce na onom savrsenom terenu. Dva puta od Osijeka nece izgubiti, mozda X, al vjerujem da ce uspjeti bas do pobjede u dobrom raspolozenju nakon rusenja Milana i prebacivanja potpunog fokusa na HNL.

Eto toliko, sigurno sam izostavio nesto al jbg nisam najboljeg stanja pa tako je kako je, u svakom slucaju, Dinamo osvaja HNL, to je prognoza.

Hvala ti kolega sto si odvojio svoje vreme, i bio koristan po Forum. Odlican je ovaj Topic. Nema vise nazad. Idemo onda svi zajedno da podrzimo dugorocno Dinamo, pocev od odmah. Nadam se da ces ukratko predstavljati i buduce protivnike Dinama, pa da sacekamo onog koji ce nam promeniti zivot nakon sto uplatimo opkladu.

Hvala jos jednom svim kolegama koji su bili korisni i odvojili svoje vreme, a da nista nisu trazili za to.

Rijeka se evo jucer poskliznula ocekivano kao sto napisah, 1-0 poraz, a uz to i crveni karton Fruka (mozak ekipe, tata igrice, alfa i omega Rijeke) i Devetaka. Slijedi im derbi de la Ucka na Rujevici protiv Istre, ekipe kojoj se vracaju suspendirani kapetan Blagojecic i jos neki, a ako itko zeli Rijeku skinuti s trona vise od ikoga onda je to Istra, prema tome, jos jedan kiks u najavi, pogotovo ako ode i Smolcic kao sto sam najavio, mislim da bi tu moral otisao u 3pm, iako mislim da vec je tamo nakon odlaska Pasalica, a sto se moglo vidjeti i jucer po igri u Varazdinu.

Vidjeti cemo sto ce napraviti Hajduk kod Lokomotive kasnije, a kako ono ti ti kazes @LeonardoDrugi bilo bi stvarno seljacki da ne iskoriste ovaj posrtaj Rijeke :D uglavnom dok za Hajduk znamo da su itekako velike sanse za posrtaj bas iz navedenog razloga, za Dinamo se ocekuje da zagrnu rukave jos vise i sruse Osijek danas, i primaknu se 3 boda blize vrhu vec nakon samo 2 kola. O Osijeku namjerno nisam htio nista puno, znam da imaju svojih problema ali nisam upucen dovoljno pa evo molim neka kolega @Iblaz93 kaze po koju o svojima, jer koliko sam skuzio navijac je Osijeka.

Ono sto znam je da je napadac Jakupovic u formi, ali nisam ih gledao u pripremnim nista, pa ne bih pisao previse, ali sa Sibenikom su se mucili, tako da vjerujem u pobjedu Dinama cak i kad iskljucim emocije.

prije 24 minute, mesrine said:

Rijeka se evo jucer poskliznula ocekivano kao sto napisah, 1-0 poraz, a uz to i crveni karton Fruka (mozak ekipe, tata igrice, alfa i omega Rijeke) i Devetaka. Slijedi im derbi de la Ucka na Rujevici protiv Istre, ekipe kojoj se vracaju suspendirani kapetan Blagojecic i jos neki, a ako itko zeli Rijeku skinuti s trona vise od ikoga onda je to Istra, prema tome, jos jedan kiks u najavi, pogotovo ako ode i Smolcic kao sto sam najavio, mislim da bi tu moral otisao u 3pm, iako mislim da vec je tamo nakon odlaska Pasalica, a sto se moglo vidjeti i jucer po igri u Varazdinu.

Vidjeti cemo sto ce napraviti Hajduk kod Lokomotive kasnije, a kako ono ti ti kazes @LeonardoDrugi bilo bi stvarno seljacki da ne iskoriste ovaj posrtaj Rijeke :D uglavnom dok za Hajduk znamo da su itekako velike sanse za posrtaj bas iz navedenog razloga, za Dinamo se ocekuje da zagrnu rukave jos vise i sruse Osijek danas, i primaknu se 3 boda blize vrhu vec nakon samo 2 kola. O Osijeku namjerno nisam htio nista puno, znam da imaju svojih problema ali nisam upucen dovoljno pa evo molim neka kolega @Iblaz93 kaze po koju o svojima, jer koliko sam skuzio navijac je Osijeka.

Ono sto znam je da je napadac Jakupovic u formi, ali nisam ih gledao u pripremnim nista, pa ne bih pisao previse, ali sa Sibenikom su se mucili, tako da vjerujem u pobjedu Dinama cak i kad iskljucim emocije.

jedino nisi morao ovo da napises “cak i kad iskljucim emocije” jer ti ne verujemo.

https://www.germanijak.hr/nogomet/vijesti/miskovic-galesic-je-zelio-ici-u-dinamo-a-kako-da-ja-igracima-zabranim-velike-transfere/141180

Tu vam je intervju sa predsjednikom Rijeke kao konacna "potvrda" onoga sto sam pisao ranije na forumu, bijele zastave, i krizanja Rijeke kao moguceg prvaka HNL-a.

A ovdje ispod je video sazetak poraza Hajduka, i ono bitnije jos jedne u nizu izjava trenera Gatussa a sami procjenite kuda ide ta prica i hocete li to podrzati ili idemo svi zajedno s Dinamom pa makar i s Canavarom do titule.

Ne bi me cudilo da uskoro pukne sve i Gatusso napusti kormilo, mada sam to ocekivao jos u 8.mjesecu prosle godine, no otisao je samo sjajni "stalozeni i disciplinirani" sportski direktor Kalinic.

Ps.predlazem da vec sada svoje parove vezete s pobjedom Dinama u petak protiv Sibenika, 1.20, a vise o Sibeniku i ostalim protivnicima ovih kandidata za prvaka u petak.

Lp

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use