Jump to content
Svim članovima i posjetiteljima SvijetKladjenja foruma želimo sretan i blagoslovljen Božić, puno zdravlja, mira i uspjeha – kako u životu, tako i u sportskim prognozama, a svima koji ovih dana slave druge blagdane želimo jednako lijepe i radosne trenutke ×
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Utorak 25.11.2025. (Dnevna tema)

IzudinB

Recommended Posts

Liga prvaka

Utorak1.jpg

LIGA PRVAKA - DIREKTNI LINK NA PONUDU!

(Koeficijenti 24.11. u 21:30 CET) 
Koeficijenti su podložni promjenama

Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal.

Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija

Facebook stranica Whatsapp.png viber.jpg Telegram-logo.png

Danas sam odlucio da budem koristan po svih 14000 clanova foruma i pokazem im na ososbnom primjeru kako NE TREBA da se klade kada im je DOSADNO u zivotu.

Ponedeljak popodne, nakon svi zavrsenih obaveza, DOSADNO, idem.da pogledam ponudu, primjetim da igra Man.Utd. vs Everton, na njega sam se zadnji put kladio kada ga je vodio po meni najgori moguci menager koji je poslije Fergusona dosao u Man. Utd, Moyes, upravo onaj koji danas vodi Everton. Da ste me juce pitali o rosteru Man.Utd, ne bi vam znao reci niti jedno jedino ime, jer do juce nisam pogledao niti jednu njihovu utakmicu zadnjih deset godina, ali ni to mi nije bilo dovoljno sa se ne kladim na njih, jer mi je toliko DOSADNO, da ne znam sta bi od sebe. Pazite dalje, primjecujem da se igra Azijska liga prvaka (mislite si vec kakav je ovo id***) i primjecujem da igra bogati Saudijski klub Al Ahli i proslogodisnji osvajac Azijske lige prvaka protiv nekog krsa od kluba iz UAE. Primjetim i da je tecaj sa pocetnih 1.19 koliko je bio skocio na 1.40, pa padao na 1.37, da bi na kraju bio 1.31, primjerim i da je Al Ahli izasao sa rezervnom postavom, i da su osigurali osminu finala i da im je ova utakmica nista ne znaci i da mogu da rade sta hoce, ali NE, meni je toliko DOSADNO, da uplacujem na pobjedu domacina. Ne, tu nije kraj, tek slijedi pravi horor, poceo sam da gledam "ligu prvaka" koja je na rasporedu u 19:15, ne mogu vam.opisati kakvo je to utakmica, najgore potrosena dva sata, da nisam vidio niti jednu veliku sansu, bogati arapi su se dodavali na centru igralista, gdje im je ovaj krs od tima oduzeo loptu i iz  kontre zabio za pobjedu od 1-0. Kada me je noc tako krenula, odlucim da pogledam i drugi dio horora zvani Man.Utd, i utakmica krece sa potpunom inicijativom domacina, cak tolikom da zbog gresaka u odbrani Evertona, jedan od igraca nakon greske koju je napravio njegov suigrac u 13 min utakmice, opali mu takav samar, da je dobio direktan crveni karton..cccccc Dakle Man UTD skoro 80 min ima igraca vise i nije u stanju da pobjedi, da postigne gol, da odigra nerjeseno, nego jos i gubi. Nakon svega vidjenog ja nisam mogao vjerovati na sta sam ja bacio novac, samo zato sto mi je bilo DOSADNO, kako sam samo GLUP.

Zato, drage kolege kada vam je DOSADNO, nemojte se kladiti, jer to kladjenje nema smisla, nema rezona. Kada vam je DOSADNO, procitajte neku dobru knjigu, izadjite sa djecom u setnju (oni koji ih imaju), vodite ljubav sa zenom (oni koji je imaju), oni koji je nemaju uvijek imaju "lijevu ruku", sve radite samo se nemojte kladiti iz DOSADE, jer kad se pogledate u ogledalo nakon sto padnete samo mozete zakljuciti koliko ste GLUPI.

Ovo je jedan od najgluplje odigranih tiketa u 25 godina kladionicarskog staža.

Danas vam zelim svu srecu svijeta...

Screenshot_20251125_072533_Samsung Internet.jpg

prije sat vremena, Fitoz said:

Danas sam odlucio da budem koristan po svih 14000 clanova foruma i pokazem im na ososbnom primjeru kako NE TREBA da se klade kada im je DOSADNO u zivotu.

Ponedeljak popodne, nakon svi zavrsenih obaveza, DOSADNO, idem.da pogledam ponudu, primjetim da igra Man.Utd. vs Everton, na njega sam se zadnji put kladio kada ga je vodio po meni najgori moguci menager koji je poslije Fergusona dosao u Man. Utd, Moyes, upravo onaj koji danas vodi Everton. Da ste me juce pitali o rosteru Man.Utd, ne bi vam znao reci niti jedno jedino ime, jer do juce nisam pogledao niti jednu njihovu utakmicu zadnjih deset godina, ali ni to mi nije bilo dovoljno sa se ne kladim na njih, jer mi je toliko DOSADNO, da ne znam sta bi od sebe. Pazite dalje, primjecujem da se igra Azijska liga prvaka (mislite si vec kakav je ovo id***) i primjecujem da igra bogati Saudijski klub Al Ahli i proslogodisnji osvajac Azijske lige prvaka protiv nekog krsa od kluba iz UAE. Primjetim i da je tecaj sa pocetnih 1.19 koliko je bio skocio na 1.40, pa padao na 1.37, da bi na kraju bio 1.31, primjerim i da je Al Ahli izasao sa rezervnom postavom, i da su osigurali osminu finala i da im je ova utakmica nista ne znaci i da mogu da rade sta hoce, ali NE, meni je toliko DOSADNO, da uplacujem na pobjedu domacina. Ne, tu nije kraj, tek slijedi pravi horor, poceo sam da gledam "ligu prvaka" koja je na rasporedu u 19:15, ne mogu vam.opisati kakvo je to utakmica, najgore potrosena dva sata, da nisam vidio niti jednu veliku sansu, bogati arapi su se dodavali na centru igralista, gdje im je ovaj krs od tima oduzeo loptu i iz  kontre zabio za pobjedu od 1-0. Kada me je noc tako krenula, odlucim da pogledam i drugi dio horora zvani Man.Utd, i utakmica krece sa potpunom inicijativom domacina, cak tolikom da zbog gresaka u odbrani Evertona, jedan od igraca nakon greske koju je napravio njegov suigrac u 13 min utakmice, opali mu takav samar, da je dobio direktan crveni karton..cccccc Dakle Man UTD skoro 80 min ima igraca vise i nije u stanju da pobjedi, da postigne gol, da odigra nerjeseno, nego jos i gubi. Nakon svega vidjenog ja nisam mogao vjerovati na sta sam ja bacio novac, samo zato sto mi je bilo DOSADNO, kako sam samo GLUP.

Zato, drage kolege kada vam je DOSADNO, nemojte se kladiti, jer to kladjenje nema smisla, nema rezona. Kada vam je DOSADNO, procitajte neku dobru knjigu, izadjite sa djecom u setnju (oni koji ih imaju), vodite ljubav sa zenom (oni koji je imaju), oni koji je nemaju uvijek imaju "lijevu ruku", sve radite samo se nemojte kladiti iz DOSADE, jer kad se pogledate u ogledalo nakon sto padnete samo mozete zakljuciti koliko ste GLUPI.

Ovo je jedan od najgluplje odigranih tiketa u 25 godina kladionicarskog staža.

Danas vam zelim svu srecu svijeta...

Screenshot_20251125_072533_Samsung Internet.jpg

Tako je kolega, nesto najteze za postici je disciplina odnosno samokontrola a ovo sto se dogadalo na utakmici United-Everton je za nevjerovati. Sretno

Moram da kazem da sam danas dobio neki napad dobrote iz ne znam kojih razloga. Cak nisam dobro ni spavao, zapravo sam spavao otvorenih ociju jer osecam neki pritisak zbog realnog kladjenja, plus imam neki gadan osecaj u stomaku, da ce u ovom medjuweekendu biti neke stete prilikom realnog kladjenja. Stres, pritisak i nelagoda sa jedne strane, a sa druge strane ne znam otkuda bas danas da dobijem toliki napad dobrote. Ne mogu da verujem da mi se danas cak i Forum svidja, da mi se svidjaju kolege sa Foruma, i da mi se svidjaju neki od predloga iz Poslednje Sanse. Jedino malo pocinje da me brine sto sve vise osecam vezanost za Forum, pa sve cesce nakon sto se probudim, prvo odem na Forum, a tek onda u kupatilo. Danas sam u napadu dobrote cak i primetio da mi, uopste ne znam zasto, bas nedostaje onaj nas kolega @Iblaz93

Hajde onda da iskoristimo ovaj neobjasnjivi napad dobrote, i da to usmerimo u korist na Forumu. Gledacu da budem sto kraci, da se drzim sustine, da ne lupetam kao otvoreni prozor, i pozovem kolege da ovaj medjuweekend budemo korisni po Forum, a sutra, kada me prodje napad dobrote, mozemo da nastavimo da se svadjamo, i da nastavimo da vam se svima podsmevam.

Prvo da kazem da je ponuda zaista fenomenalna, i da bi svako morao da obuzda pohlepu u sebi, ali i da kazem da je u celoj Evropi ocajno, pasje vreme, da je hladno i da ima snega i kise. Bas sam gledao, na primer, u nedelju utakmicu Feyenoorda i Neca, gde se spustila takva kisa i nevreme, da je bilo vreme, sto se kaze, samo za spavanje ili yebanje, ili jedno i drugo, odnosno bilo je vreme da uopste ne ustajete iz kreveta.

U svakom slucaju, ja sam jedva uspeo, da iz ovolike ponude izvucem desetak predloga za realno kladjenje, i manje od toga ne moze, da ga yebes. Da zadovoljim sebe, odigrao sam najpre jedan siroki sistem sa dvanaest parova gde su dozvoljeni neki promasaji, a onda sam igrao iz tog izbora samo doublove, da bih sto vise obuzdao pohlepu, i da bi se sto vise drzao discipline.

Ko hoce, a pri tome proceni da moze biti koristi, ili da neki od predloga ima rezona, neka uzme sta hoce, a ko nece, ne mora. Trecerazrednu, Ligu Konferencije uopste nisam hteo ni da gledam u ponudi, da ne bih gubili vreme.

Jos u nedelju sam u Dnevnoj Temi izdvojio golove na utakmici Liverpoola i Psv-a, jedinicu na Panathinaikos, protiv Partizana, kao dva kljucna predloga na kojima ako se padne, nema nikakve ljutnje. Odmah iza toga, izabrao sam sebi over 1,5 gol na utakmici ManCity protiv Leverkusena, kao i vise od jednog gola gradjana, dok je cetvrti par ova jedinica po kvotici od 1,06 na Barcellonu protiv one krsine od tima Asvela, Euroleague.

To su cetiri para od kojih nema  vise nazad. Nesto sam vec napisao u Dnevnoj Temi od nedelje, pa ovde samo da napisem, sto krace, samo jos nekoliko recenica. Za golove na Liverpoolu i Psv-u ne bih da trosim tastaturu, ako ne dodju golovi, policemo se benzinom i samozapaliti, i tacka. Od jedinice na Panathinaikos protiv Partizana ne bih odustao taman da znam da cu pasti, ali je to jedna od utakmica iz ovog medjuweekenda zbog koje imam leptirice u stomaku. 

Ako se nakon sto godina nekada budem secao Euroleague, pamticu je po "onom" Real Madridu od pre nekoliko godina, koji je po meni bio najbolji evropski roster ikada u istoriji evropske kosarke. A nakon sto godina, sigurno cu pamtiti i ovaj Panathinaikos koji je Top ekipa, ubedljivo najjaca ekipa Euroleague. To su sportski rezoni oko odabira ovog predloga za kladjenje, i kada bi se igralo na papiru, a ne na parketu, i oko ovoga nema sta da se trosi tastatura. Vansportski razlozi su sto je u Euroleague moguce da prosle godine Zvezda ode u Istanbul kod Fenerbahcea i razvali ih lagano dvadeset razlike (57:76 pedesetisedam ubacenih poena turaka kod kuce eeeej), a na kraju sezone Fenerbahce bude prvak Evrope, a Zvezda ne udje ni u razigravanje za drvenu medalju i deseto mesto. Vansportski razlozi su sto Panathinaikos i Partizan usko poslovno saradjuju, imali su zajednicke pripreme i ulaganja cak u Australiji, a znam i da celnici ova dva kluba poslovno saradjuju, tako da na ono sto ne mogu da uticem, jeste mogucnost da grci poguraju Partizana koji je u kolapsu, bas kao sto je i Olympiacos prosle sezone pogurao Zvezdu, pa ih Zvezda dobila u Pireju, a Olympiacos na kraju regularnog dela, ionako bio prvi.

I samo jos jednom da se vratim na ovu koreografiju Partizanovih seljacina na utakmici protiv Fenerbahcea.

IMG_9471.jpeg.3be1863b382f9a6318c1962eb9adb2c6.jpeg

Ja mogu da razumem da ljudi u Srbiji zive sa zakasnjenjem od sedamdeset godina u odnosu na moderan i uredjen svet. Mogu da razumem da u Srbiji ima 70% funkcionalno nepismenih ljudi, i da ce tamo uvek vecina biti babe, dede i Romi. Mogu da razumem  da je Psiho doktor politike da to prepozna, i da je prepoznao ko je vecina u Srbiji jos pre trideset godina. Mogu da razumem i kakve sve polupismene budaletine odlucuju po svim balkanskim klubovima kada, na primer, procene da su Cannavaro ili Gattuso treneri koji ce doneti pomak na bolje. Ali, da u sportskim klubovima, a pogotovo u kosarci, seljaci neguju primitivnu vecinu, a na ustrb sopstvenog klupskog interesa, to stvarno ne mogu da razumem. Euroleague je takmicenje bogatih klubova, akcionara, koje je smisljeno da bi se bogati klubovi odvojili od sirotinje i takmicili izmedju sebe. Cim su bogati, znaci da hoce najpre sami da odlucuju sta je najbolje po njih, a hoce i da kroz spektakl demonstriraju svoju moc i bogatstvo. Ovaj Armani, na primer, je najblizi od svih evropskih klubova Nba modelu. Nemaju nikakve rezultate, ne bi mogli da udju u doigravanje cak i da sami igraju Euroleague, nemaju nikakav domaci teren, niti igranje u Milanu donosi ikakvu prevagu, niti igranje Euroleague njima donosi ikakvu zaradu. Ali su oni jedan od glavnih akcionara, oni odlucuju u kom smeru ce ici Euroleague, od njihovog glasa zavisi bilo kakva odluka, i na kraju oni ce uvek igrati Euroleague, jer ceo svet zna kakav brend je Armani. Isto tako, ceo svet zna da Armani ili Turkish Airlines nista ne moze prodati u Srbiji, jer ko bi, na primer, u Srbiji leteo avionom turske avio-kompanije na safari od tri dana u lovu na slonove u Keniji, zar ne? Partizan i Crvena Zvezda su ipak usli u Euroleague, najpre jer nema ruskih bogatih klubova, pa zatim sto je srpska Vlada iz svojih propagandnih razloga uplatila ogroman novac, plus je Dejan Bodiroga pogurao srpska govna. Ali, ipak, na kraju, bogati evropski klubovi su ti koji odlucuju o svemu. I sada vi imate te srpske seljake, umesto da cute i ne izlaze iz misljih rupa i diplomatskim manirima cuvaju svoja mesta u Euroleague dok Psiho bude vladao u Srbiji u narednih 113 godina, i da gledaju samo svoj interes tako sto ce se uvlaciti u shupak bogatim klubovima, akcionarima, koji odlucuju o svemu, oni se bave svojim istorijskim mitovima, i ne shvatanjem kuda ide moderan svet,  te litvanskim klubovima pred pocetak utakmice pustaju ruske ratne pesme, a turskim klubovima koreografijama pokusavaju da poruce da nije tacno da je Srbija bila 500 godina pod Turskom, vec da je bilo obrnuto. A pri tome, jednoga dana ce Fenerbahce i Zalgiris trebati da daju svoj glas sta da se radi sa beogradskim govnima, kada im istekne trogodisnja licenca, a i Dejan Bodiroga nece ziveti 200 godina.

Malo sam se pogubio ovde, pa da se vratim na kladjenje. 

Over 1,5 gola na utakmici izmedju ManCity i Leverkusena, kao i vise od jednog gola gradjana na utakmici su takodje jedan od onih izbora koji stvarno moraju da se odigraju, pre svega zbog Leverkusena, koji ce po meni samo da se seca Lige Prvaka u narednih deset godina. Mislimi da ce Leverkusen moci takodje samo da se seca kakvu su timcinu imali, i kakav su fudbal igrali. Ali, barem im se mora priznati poslovni smisao, gde su rasprodali sve vredno sto su imali, pa su barem uzeli veliki novac. A to sto su u ovoj sezoni primili 26 golova, sto im je Psg ugurao sedam komada u sred Nemacke, a Werder, Meinz i Bayern po tri komada, to se sve lakse prihvati kada je stanje na bankarskom racunu dobro.

Ova jedinica na Barcellonu protiv Asvela, Euroleague je kvotirana sa 1,06 i hvala kladionicama sto su uopste kvotirale i omogucile da se kladi na ovu jedinicu. Barcellona do sada nista nije pokazala, promenili su trenera i doveli drugoga koji uopste nije jeftin, ali cak i da nisu nista pokazali do sada, ovakakav istorijski krs od ekipe poput Asvela, ipak jos nije vidjen u Euroleague, ako ne racunamo Albu. Asvel je na strani sve utakmice izgubio, mada im raspored nije bio naklonjen, kod kuce su izgubili od Valencije, Virtusa i Monaca, a kakav su krs najbolje mozete videti time sto su onaj raspad sistema zvani Partizan dobili tek jednim poenom razlike.

Ovo su cetiri para za koje nema vise nazad. Iz weekenda koji dolazi, sam izabrao za svoj siroki sistem tri pilicarske kvote ispod 1,15 da imam sta da pogodim u sistemu, jer sveti Bayern igra kod kuce sa St. Paulijem Psv sa Volendamom, a Barcellona sa Alavesom.

Dok jos uvek u meni ima dobrote, iz Poslednje Sanse sam izabrao predloge kolege @Goksim a to je jedinica na Nottingham Forest protiv Malma, i to ne zato sto verujem u tu jedinicu, vec iz razloga sto kolega jos nikada od kada postoji druga, amaterska nije bio medju prvih deset na tabeli, a sada jeste, pa je valjda razmislio vise od sedam sekundi pre nego sto je izabrao sebi predlog. Vlasnik portala, a ne moze da bude medju prvih deset, i to u drugoj, amaterskoj, eeeeeeej. Uzecu i ovaj over 1,5 gola na utakmici Sporting vs Brugge, kolege @nutrija iako kolega nista nije pokazao u prvoj, elitnoj, ali neka ide i ovaj predlog, dok me jos drzi nalet dobrote.

E sada .... dolaze na red predlozi gde bi negde moglo da se padne. Tu pre svega mislim na osvetnicki double, gde sam vezao dva overa 1,5 gola na utakmicama Napoli vs Qarabag i Eintracht vs Atalanta. U proslom kolu Lige Prvaka sam tako tesko pao na overu 1,5 gola na utakmici Napoli vs Eintrascht da me i sada sve boli. Ovaj Eintracht u gostima ove sezone ne samo da nije imao nijedan under 1,5 gola na utakmicama, vec je na strani imao sledece rezultate; 5:0, 6:4, 1:5, 4:3, 1:3, 3:1, 2:2 i onda otisao kod Napolija sa namerom da uzme bod, i u jednom remek-delu trenera Eintrachta pripremio utakmicu kakvu ja po losem kvalitetu nisam jos video u svom zivotu. Na toj utakmici izmedju Napolija i Eintrachta nije bilo 0:0 vec nista-nista, a gol ne bi pao da se utakmica igrala do danas. Eintracht igra sa Atalantom, a Atalanta je najbolji primer kolike nadprirodne moci imam u sebi, jer kada nekome nesto lose pozelim, to se obicno i ostvari. A Atalantu nikada nisam mogao da smislim, i ovo sto im se sada desava je bas ono sto sam im oduvek i zeleo.

Sto se tice utakmice izmedju Napolija i Qarabaga, uopste mi nije jasno kako ce doci over 1,5 gola na ovoj utakmici, i ko ce dati gol/golove kada kod Napolija ne igra De Bruyne, Anguissa, Gilmour i Lukaku, ali zato barem ovaj Qarabag lepo igra ove overe 1,5 gola na svojim utakmicama, (od 21 utakmice ove sezone, samo pet puta je odigrao under 1,5 gol)

Nastavice se, u toku dana, kada razmislim sta da radimo sa golovima na utakmicama Chelsea vs Barcellona, G.A. Eagles vs Stuttgard, Bodo/Glimt vs Juventus, i Aston Villa vs Young Boysi, a dok ne razmislim o tome, hocu da iskoristim ovu neobjasnjivu dobrotu u sebi.

Na kraju posta, hocu da pozovem tri kolege sa naseg Foruma da sutra u Dnevnoj Temi budu od koristi. Pozivam kolege @fic @furyshaa i @mesrine da doprinesu Forumu, pa cu da pocnem od ovog prvog.

Hej kolega @fic

Ako se secas, ja sam se dosta trosio kada smo tebe vracali na nas Forum kada si hteo da nas "odjavis". Mislim da bi mogao malo da prestanes da spavas na Forumu i da, barem na jedan dan, zaboravis na sve ono sto ti se ne svidja na Forumu. Ni ti meni nisi najomiljeniji kolega sa Foruma, jer su ti predlozi prolazili u stotim minutima utakmica, ali sam se i pored toga razboleo kada si hteo da odes od nas, pa sam se angazovao kao nikada, da promenis odluku. Za sutra ocekujemo od tebe da prestanes da spavas na Forumu i da nam pomognes da svi imamo koristi od tebe.

Radi se o sutrasnjem spektaklu izmedju Arsenala i Bayerna, pa bih te pozvali da izneses svoj stav o ponudi za golove na toj utakmici. Ja cu da svojim primerom pokazem entuzijazam i posvecenost za taj mec, a ti bi mogao, zajedno sa kolegama furysha i mesrine da doprineses u sutrasnjoj temi.

Da krenemo od kvota za sutrasnji mec. Kladionice su jedinicu kvotirale sa 2,15 nereseni ishod 3,50 a dvojku sa 3,25. Over 2,5 gola je kvotiran sa 1,75, over 1,5 gola na utakmici sa 1,25, gol Arsenala na utakmici sa 1,18, gol Bayerna sa 1,30 a posebno bih istakao procene kladionica sa vise od jednog gola obe ekipe, gde je vise od jednog gola Bayerna kvotirano sa neverovatnih 2,50, a vise od jednog gola Arsenala sa 1,90

Ako gledamo samo na kvote, tesko da bilo ko sa Foruma moze da se zali. Svaka kvota je fenomenalna i tesko da bilo kada mozete dobiti vise od gola Bayerna po 2,50 pa cak i obican gol Bayerna po 1,30. Tesko da cemo skoro videti i vise od jednog gola Arsenala po 1,90 pogotovo sto svi zajedno znamo sta sve ove dve ekipe mogu napadacki. Bayern je Chelseu dao tri komada, a Psg-u dva komada u poluvremenu, pa ipak kladionice  sa kvotom od 2,50 za vise od jednog gola datom Arsenalu kao da salju poruku da Arsenal ima bolju odbranu od Atletico Madrida ili Juventusa iz najboljih dana.

Bayern nikome jos u sezoni nije dao manje od dva gola, a odigrao je vec osamnaest utakmica, a i dva gola na utakmici je postigao samo cetiri puta. Osim toga, svi imamo prilike da vidimo kako igra Bayern i na "malim" i na "velikim" utakmicama. Sa druge strane, ne bih voleo da svi na Forumu mislimo da bookmakersi ne znaju sta rade, ili nemaju pojma kada nude obican gol Bayerna po 1,30 ili vise od gola Bayerna po 2,50

Ja se odlicno secam kada smo se mi na Forumu svadjali oko toga zasto neko nema vremena da odvoji pet minuta dnevno za Forum, a kamoli za realno kladjenje, a pojedine kolege odgovorile da zivot nije samo kockanje, majko moja. A bookmakersi imaju svoje timove, plus sofisticirane softwere, plus saradnike, plus 24 casa dnevno smisljaju kako da lako i brzo uzmu novac, plus sto veliki bet365 nikada u godini ne spava, niti se kvari, niti je zatvoren za uplate.

Hteo sam da kazem da postoji razlog zasto je over 1,5 gola na utakmici Bayerna i Freiburga bio kvotiran sa 1,08 a zasto je over 1,5 gola na utakmici Arsenala i Bayerna kvotiran sa 1,25 i ta kvota jos raste.

Da ponovim da Arsenal jedanaest puta u sezoni nije primio gol, da im niko osim Sunderlanda nije ugurao vise od jednog gola, da su kod kuce primili tek dva gola iz osam utakmica, a u prvih sedam utakmica kod kuce, tek im je ManCity dao jedan, jedini gol.

U danasnjem naletu dobrote, pozivam svoje kolege sa Foruma, kolege fic, furyshaa i mesrine da se u sutrasnjoj temi, probude, prestanu da spavaju na Forumu i pokusaju da budu od koristi za ovaj mec, jer su kvote fenomenalne, i ko zna kada cemo ih videti ovolike kada su ove dve ekipe u pitanju.

Radi se o ovoj ponudi za golove, sta mislite o njima, i molim vas da ne budete seljaci i kazete samo "ma bice ovde sigurno golova" jer, za razliku od vas, vi se kladite jer hocete da lako i brzo zaradite, dok bookmakersi koriste softwere da vam sto lakse uzmu novac, puno novca ako moze.

IMG_9496.thumb.jpeg.f17d2496966620befd74947fac12f100.jpeg

Ja bih iz ove utakmice, kada bih voleo visoke kvote, najpre izabrao jedan lep X, nereseni ishod, a sto se tice golova, tu bih uplatio igru okvir golova 2-3 po kvoti od 2,00, ali bih uz to obavezno odigrao i tacan rezultat od 0:0 po kvoti od 13,00

IMG_9497.thumb.jpeg.4a8c9d02bad58a6d50ba000c480b5e15.jpeg

Na taj nacin bih sa dve uplate, pao samo ako neko pobedi sa 1:0 ili ako bude neka goleada od cetiri ili vise golova na utakmici, zasta kladionice nude kvotu od 2,75

I na kraju da kazem nekoliko recenica o ovoj igri 2-3 gola na utakmicama koja je uvek dobro kvotirana bilo o kakvim utakmicama da se radi. Na nekom odvikavanju od kockanja gde sam dobrovoljno ucestvovao, imao sam prilike svojim ocima da gledam i slusam predavanja od nekoliko dana, gde su neki fanatici promovisali bas ovu igru za kladjenje. Secam se da su oni matematickim modelima i na milionima obradjenih uzoraka promovisali igru 2-3 gola na utakmicama kao matematicki najisplativiju. Ali se isto tako secam i da su fanatici isticali prepreke u glavi kod svakog kladionicara kada je ova igra u pitanju, iako su oni isticali da ova igra statisticki najvise dolazi, i da svakako nije isto da li se sa ovom igrom napada holandska ili norveska liga u odnosu na spansku drugu, gde se proglasava neradni dan kada gol padne na utakmici. Odlicno se secam i razloga zasto kladionicari ne vole igru okvir 2-3 gola na utakmici, a sve je samo u glavi. Kod te igre ste uvek pod stresom i ne mozete uopste na miru da pratite utakmicu, jer bilo koji da je trenutni rezultat, nikada ne valja. Ako ne padne gol, onda ne valja sto ne pada, a ako padne, opet ne valja jer je rano ili kasno pao, a ako padnu dva ili tri u toku utakmice, a ima jos da se igra, tek to ne valja.

Ako od mene u ovom medjuweekendu i ne bude koristi, barem sam pokazao zelju da doprinesem Forumu, ulozio sam neko vreme i entuzijazam, pa je sada na vas red, kolege fic, furyshaa i mesrine.

Pozdrav ekipa!

Kad ste svi tako divni, red je da i ja pokušam biti. Prije nego pročitate išta što sam napisao, želim vas samo podsjetiti šta sam jučer izjavio za Man. United: "Ja sam ih gledao par puta i po meni su u uzlaznoj putanji, čak što više lijepo izgledaju na terenu iako su dobar period bili prava smijurija."

Radujem se Ligi prvaka i periodu koji dolazi, jer zaista djeluje da će se imati igrati sve i svašta — a na nama je samo pitanje koliko ćemo biti pohlepni.

Ja ću izdvojiti nekoliko prijedloga za danas i sutra, a na vama je da uzmete ono što vam se sviđa — ili, u konačnici, sve jednostavno preskočite. Na kvote se neću obazirati, samo na ono što mi se sviđa.

Galatasaray će danas, u grotlu Istanbula, dočekati ekipu Royale Uniona i pokušati nastaviti svoju dobru seriju u Ligi prvaka. Galata je do sada u 4 odigrane utakmice osvojila 9 bodova, što je svakako za svaku pohvalu. U prvom kolu su poraženi od Frankfurta u Njemačkoj rezultatom 5:1, ali su potom savladali Liverpool u Istanbulu sa 1:0, Bodo/Glimt na svom terenu sa 3:1, te deklasirali Ajax u Nizozemskoj rezultatom 3:0.

U ovoj ekipi ima nekoliko zaista vrlo pristojnih igrača poput Osimhena, Icardija, Sanéa, Yilmaza i Sallaija, a tu su i Gabriel Sara, Lemina, Torreira i Sánchez. To su sve fudbaleri koji su igrali u klubovima iz liga petice i pritom osvajali i trofeje i prvenstva.

Ne želim ih predstaviti kao Real Madrid, ali ih vidim kao ekipu koja, u onakvoj atmosferi u srcu Istanbula, može zabiti gol apsolutno svakoj ekipi na svijetu.

S druge strane, Royale Union je u prvom kolu savladao PSV u Nizozemskoj sa čak 3:1, ali je potom kod kuće protiv Newcastlea primio četiri gola i izgubio 4:0. Inter ih je u Belgiji također deklasirao rezultatom 4:0, a u posljednjem kolu su poraženi u Španiji od Atletico Madrida sa 3:1.

Royal je ekipa koja redovno prima golove čak i u domaćem prvenstvu, dok je Galata, nošena krcatim stadionom, tim koji je izuzetno teško sačuvati od pogotka. Iskreno, mislim da je vrlo teško zamisliti scenario u kojem Galatasaray ne postiže barem jedan gol.

Moj tip: Galata daje gol, a za malo hrabrije — čak i 1X.

Druga utakmica za danas je duel između Chelsea i Barcelone — i iskreno, da imam neograničena sredstva, igrao bih apsolutno sve što se tiče golova.

Ovo je meč u kojem bih krenuo od najosnovnijeg: Barcelona daje gol, Chelsea daje gol, zatim više od 1.5 gola, pa sve do visokih granica poput 4+ ili 5+ golova na utakmici. Jednostavno, profil ove dvije ekipe i forma u kojoj se nalaze jasno guraju utakmicu u smjeru golova.

Chelsea jeste sačuvao mrežu u utakmicama protiv Tottenhama, Wolvesa i Burnleya, ali realno gledano — to je daleko od bilo kakve ozbiljne, stabilne odbrane. Njihova zadnja linija često izgleda dobro samo protiv ekipa koje ih neće previše testirati. Protiv timova koji imaju potentan napad, vrlo brzo isplivaju rupe, nedostatak koncentracije i odbranbena neorganizovanost.

A onda dolazimo do Barcelone — ekipe koja trenutno igra na „gol više“ i koja gotovo svaku utakmicu pretvara u otvoreni spektakl.

Pogled na njihove rezultate govori više nego bilo kakva analiza:

• pobjeda 4:0 protiv Bilbaa,
  • pobjeda 4:2 nad Celtom Vigom,
  • 3:3 sa Club Bruggeom,
  • pobjeda 3:1 protiv Elchea,
  • poraz 2:1 od Real Madrida,
  • čak 6:1 u Ligi prvaka protiv Olympiakosa,
  • pobjeda 2:1 nad Gironom,
  • poraz 4:1 od Sevile

I tako u nedogled. U posljednjem periodu to su konstantno rezultati poput 2:1, 3:1, 3:0, 4:2, 6:0.

Barcelona jednostavno garantuje utakmice sa mnogo golova — bilo da ih daje, ili ih prima.

Kada se sve uzme u obzir — forma obje ekipe, njihove defanzivne slabosti, stil igre i mentalitet — ovo je meč koji vrišti golovima. Očekivati zatvorenu utakmicu djeluje gotovo nemoguće.

Moj tip: Više od 1.5 gola na utakmici a za hrabrije možete ići sve do više od 4.5 gola na utakmici.

Naredna utakmica za danas je duel između Manchester Cityja i Bayer Leverkusena — i iskreno, kad bih morao birati između golova na ovoj utakmici ili na meču Chelsea – Barcelona, mislim da bih poludio. Ova dva para su istinski magneti za golove.

Već letimičan pogled na posljednje rezultate Cityja govori dovoljno.

Ekipa Pepa Guardiole i dalje igra svoj standardni, ofanzivni nogomet, ali istovremeno pokazuje i određene defanzivne slabosti, što je idealna kombinacija za golove na obje strane:

• poraz 2:1 od Newcastlea,
  • pobjeda 3:0 protiv Liverpoola,
  • pobjeda 4:1 protiv Borussije,
  • 3:1 protiv Bournemoutha,
  • 3:0 protiv Swanseaja.

Dakle, City je u gotovo svakoj utakmici učestvovao u utakmicama sa minimum tri gola — vrlo često i mnogo više.

A Leverkusen? Njihov mentalitet je praktički preslikan: ofanziva na prvom mjestu, bez obzira na protivnika.

• pobjeda 3:1 protiv Wolfsburga,
  • ubjedljivih 6:0 protiv Heidenheima,
  • 1:0 protiv Benfice,
  • poraz 3:0 od Bayerna,
  • težak poraz 7:2 od PSG-a,
  • pa pobjeda 4:3 protiv Mainza.

Leverkusen je ekipa koja ili daje mnogo — ili prima mnogo. Sredine gotovo da nema. Njihov stil igre jednostavno ne trpi „tvrde“ utakmice.

Ogroman naglasak na napadu, visok tempo, tehnički kvalitet, ali i defanzivni propusti koji se redovno kažnjavaju. Kada se ovakva dva profila ekipa sretnu, najlogičnije je očekivati upravo golove.

Moj tip: više od 1.5 gola na utakmici, a za hrabrije — bez problema ići čak do više od 4.5 gola.

----------

Ja se lično neću baviti Partizanom niti košarkom, jer sam na svojoj koži naučio šta znače porođajne muke. Nakon samo nekoliko odgledanih utakmica Eurolige primijetio sam da, koliko god bila razlika u kvalitetu rostera, ovdje svako svakoga može pobijediti. Odlučuje mnogo faktora: bolikurac, umor, koncentracija, stav, motivacija, podcjenjivanje, a povrh svega toga — šta uraditi kada protivniku krene šut i pogađa sve?

Zato sam odlučio da ću eventualno odigrati prijedloge kolega sa foruma, ali sam lično neću predlagati takve tipove niti ih pratiti sa grčanjem i stresom iz sekunde u sekundu.

prije 25 minute, furyshaa said:

Pozdrav ekipa!

Kad ste svi tako divni, red je da i ja pokušam biti. Prije nego pročitate išta što sam napisao, želim vas samo podsjetiti šta sam jučer izjavio za Man. United: "Ja sam ih gledao par puta i po meni su u uzlaznoj putanji, čak što više lijepo izgledaju na terenu iako su dobar period bili prava smijurija."

Radujem se Ligi prvaka i periodu koji dolazi, jer zaista djeluje da će se imati igrati sve i svašta — a na nama je samo pitanje koliko ćemo biti pohlepni.

Ja ću izdvojiti nekoliko prijedloga za danas i sutra, a na vama je da uzmete ono što vam se sviđa — ili, u konačnici, sve jednostavno preskočite. Na kvote se neću obazirati, samo na ono što mi se sviđa.

Galatasaray će danas, u grotlu Istanbula, dočekati ekipu Royale Uniona i pokušati nastaviti svoju dobru seriju u Ligi prvaka. Galata je do sada u 4 odigrane utakmice osvojila 9 bodova, što je svakako za svaku pohvalu. U prvom kolu su poraženi od Frankfurta u Njemačkoj rezultatom 5:1, ali su potom savladali Liverpool u Istanbulu sa 1:0, Bodo/Glimt na svom terenu sa 3:1, te deklasirali Ajax u Nizozemskoj rezultatom 3:0.

U ovoj ekipi ima nekoliko zaista vrlo pristojnih igrača poput Osimhena, Icardija, Sanéa, Yilmaza i Sallaija, a tu su i Gabriel Sara, Lemina, Torreira i Sánchez. To su sve fudbaleri koji su igrali u klubovima iz liga petice i pritom osvajali i trofeje i prvenstva.

Ne želim ih predstaviti kao Real Madrid, ali ih vidim kao ekipu koja, u onakvoj atmosferi u srcu Istanbula, može zabiti gol apsolutno svakoj ekipi na svijetu.

S druge strane, Royale Union je u prvom kolu savladao PSV u Nizozemskoj sa čak 3:1, ali je potom kod kuće protiv Newcastlea primio četiri gola i izgubio 4:0. Inter ih je u Belgiji također deklasirao rezultatom 4:0, a u posljednjem kolu su poraženi u Španiji od Atletico Madrida sa 3:1.

Royal je ekipa koja redovno prima golove čak i u domaćem prvenstvu, dok je Galata, nošena krcatim stadionom, tim koji je izuzetno teško sačuvati od pogotka. Iskreno, mislim da je vrlo teško zamisliti scenario u kojem Galatasaray ne postiže barem jedan gol.

Moj tip: Galata daje gol, a za malo hrabrije — čak i 1X.

Druga utakmica za danas je duel između Chelsea i Barcelone — i iskreno, da imam neograničena sredstva, igrao bih apsolutno sve što se tiče golova.

Ovo je meč u kojem bih krenuo od najosnovnijeg: Barcelona daje gol, Chelsea daje gol, zatim više od 1.5 gola, pa sve do visokih granica poput 4+ ili 5+ golova na utakmici. Jednostavno, profil ove dvije ekipe i forma u kojoj se nalaze jasno guraju utakmicu u smjeru golova.

Chelsea jeste sačuvao mrežu u utakmicama protiv Tottenhama, Wolvesa i Burnleya, ali realno gledano — to je daleko od bilo kakve ozbiljne, stabilne odbrane. Njihova zadnja linija često izgleda dobro samo protiv ekipa koje ih neće previše testirati. Protiv timova koji imaju potentan napad, vrlo brzo isplivaju rupe, nedostatak koncentracije i odbranbena neorganizovanost.

A onda dolazimo do Barcelone — ekipe koja trenutno igra na „gol više“ i koja gotovo svaku utakmicu pretvara u otvoreni spektakl.

Pogled na njihove rezultate govori više nego bilo kakva analiza:

• pobjeda 4:0 protiv Bilbaa,
  • pobjeda 4:2 nad Celtom Vigom,
  • 3:3 sa Club Bruggeom,
  • pobjeda 3:1 protiv Elchea,
  • poraz 2:1 od Real Madrida,
  • čak 6:1 u Ligi prvaka protiv Olympiakosa,
  • pobjeda 2:1 nad Gironom,
  • poraz 4:1 od Sevile

I tako u nedogled. U posljednjem periodu to su konstantno rezultati poput 2:1, 3:1, 3:0, 4:2, 6:0.

Barcelona jednostavno garantuje utakmice sa mnogo golova — bilo da ih daje, ili ih prima.

Kada se sve uzme u obzir — forma obje ekipe, njihove defanzivne slabosti, stil igre i mentalitet — ovo je meč koji vrišti golovima. Očekivati zatvorenu utakmicu djeluje gotovo nemoguće.

Moj tip: Više od 1.5 gola na utakmici a za hrabrije možete ići sve do više od 4.5 gola na utakmici.

Naredna utakmica za danas je duel između Manchester Cityja i Bayer Leverkusena — i iskreno, kad bih morao birati između golova na ovoj utakmici ili na meču Chelsea – Barcelona, mislim da bih poludio. Ova dva para su istinski magneti za golove.

Već letimičan pogled na posljednje rezultate Cityja govori dovoljno.

Ekipa Pepa Guardiole i dalje igra svoj standardni, ofanzivni nogomet, ali istovremeno pokazuje i određene defanzivne slabosti, što je idealna kombinacija za golove na obje strane:

• poraz 2:1 od Newcastlea,
  • pobjeda 3:0 protiv Liverpoola,
  • pobjeda 4:1 protiv Borussije,
  • 3:1 protiv Bournemoutha,
  • 3:0 protiv Swanseaja.

Dakle, City je u gotovo svakoj utakmici učestvovao u utakmicama sa minimum tri gola — vrlo često i mnogo više.

A Leverkusen? Njihov mentalitet je praktički preslikan: ofanziva na prvom mjestu, bez obzira na protivnika.

• pobjeda 3:1 protiv Wolfsburga,
  • ubjedljivih 6:0 protiv Heidenheima,
  • 1:0 protiv Benfice,
  • poraz 3:0 od Bayerna,
  • težak poraz 7:2 od PSG-a,
  • pa pobjeda 4:3 protiv Mainza.

Leverkusen je ekipa koja ili daje mnogo — ili prima mnogo. Sredine gotovo da nema. Njihov stil igre jednostavno ne trpi „tvrde“ utakmice.

Ogroman naglasak na napadu, visok tempo, tehnički kvalitet, ali i defanzivni propusti koji se redovno kažnjavaju. Kada se ovakva dva profila ekipa sretnu, najlogičnije je očekivati upravo golove.

Moj tip: više od 1.5 gola na utakmici, a za hrabrije — bez problema ići čak do više od 4.5 gola.

----------

Ja se lično neću baviti Partizanom niti košarkom, jer sam na svojoj koži naučio šta znače porođajne muke. Nakon samo nekoliko odgledanih utakmica Eurolige primijetio sam da, koliko god bila razlika u kvalitetu rostera, ovdje svako svakoga može pobijediti. Odlučuje mnogo faktora: bolikurac, umor, koncentracija, stav, motivacija, podcjenjivanje, a povrh svega toga — šta uraditi kada protivniku krene šut i pogađa sve?

Zato sam odlučio da ću eventualno odigrati prijedloge kolega sa foruma, ali sam lično neću predlagati takve tipove niti ih pratiti sa grčanjem i stresom iz sekunde u sekundu.

Sta je sa utakmicom Arsenala i Bayerna? Cekamo te ceo dan.

Kolega moj, danas sam išao kupovati auto pa sam izvukao maksimum da prvo napišem prijedloge za danas. 

Što se tiče sutra, izdvojio bih, kao i svako, utakmice Arsenala i Bayerna, Liverpoola i PSVa, Olympiakosa i Real Madrida kao i utakmicu PSG-a protiv Tottenhama. 

Što se tiče Arsenala i Bayerna, imao bih puno toga da kažem a ipak, ostanem bez riječi šta god pomislio. Najradije bih tu utakmicu proglasio no bet ali mislim da bi mi srce puklo kada bih to uradio. 

Ono što mene privlači svakako jeste gol Bayerna kao i više od 1.5 gola. Ono što me odbija jeste odbrana Arsenala koja igra kao dopingovana ali kada vidim ofanzivu Bayerna, sve mi to pada u vodu.

Mislim da bi i ova utakmica, kao i mnoge iz ovog međuvikenda mogla ići na više od 2.5 gola ali ja mislim da ću se za ovu utakmicu odlučiti za dva tipa a to je gol Bayerna kao i više od 1.5 gola na utakmici. 

Naredna utakmica jeste Liverpool gdje očekujem rapsodiju, minimalno 3 gola Liverpoola a siguran sam da neće proći bez primljenog gola. 

Real Madrid mislim da ću ganjati dvicu a na nekim sigurnijim opcijama X2 dok PSG protiv Tottenhama očekujem čistu jedinicu a i golove.

Opširnije ću napisati sutra ujutro ali ovo je nešto što ću ja igrati i na što ću ja staviti svoj fokus.

prije 14 minute, furyshaa said:

Kolega moj, danas sam išao kupovati auto pa sam izvukao maksimum da prvo napišem prijedloge za danas. 

Što se tiče sutra, izdvojio bih, kao i svako, utakmice Arsenala i Bayerna, Liverpoola i PSVa, Olympiakosa i Real Madrida kao i utakmicu PSG-a protiv Tottenhama. 

Što se tiče Arsenala i Bayerna, imao bih puno toga da kažem a ipak, ostanem bez riječi šta god pomislio. Najradije bih tu utakmicu proglasio no bet ali mislim da bi mi srce puklo kada bih to uradio. 

Ono što mene privlači svakako jeste gol Bayerna kao i više od 1.5 gola. Ono što me odbija jeste odbrana Arsenala koja igra kao dopingovana ali kada vidim ofanzivu Bayerna, sve mi to pada u vodu.

Mislim da bi i ova utakmica, kao i mnoge iz ovog međuvikenda mogla ići na više od 2.5 gola ali ja mislim da ću se za ovu utakmicu odlučiti za dva tipa a to je gol Bayerna kao i više od 1.5 gola na utakmici. 

Naredna utakmica jeste Liverpool gdje očekujem rapsodiju, minimalno 3 gola Liverpoola a siguran sam da neće proći bez primljenog gola. 

Real Madrid mislim da ću ganjati dvicu a na nekim sigurnijim opcijama X2 dok PSG protiv Tottenhama očekujem čistu jedinicu a i golove.

Opširnije ću napisati sutra ujutro ali ovo je nešto što ću ja igrati i na što ću ja staviti svoj fokus.

Hvala ti sto si odvojio vreme za Forum i samo nam jos napisi kada budes imao vremena, koji si auto kupio, jer sam danas pod naletom neke neobjasnjive dobrote, pa na Forum danas gledam kao na porodicu, pa bih hteo da znam koji auto nam je stigao u porodici.

Watford – Preston
25.11.2025. 20:45
Engleska Championship
Tip: VIŠE OD 2,5 gola
Kvota: 2,19

Sudar između Watforda i Preston North Enda snažno sugerira da bi utakmica mogla premašiti 2,5 gola na temelju trenutne forme obje momčadi i statističkih pokazatelja. Watford je najbolja momčad u Championshipu za više od 2,5 gola, a njihova nedavna pobjeda od 2-3 protiv Derbyja naglašava i njihov napadački potencijal i obrambenu krhkost. Primili su gol u 5 od posljednjih 6 utakmica, primivši 8 golova u tom razdoblju, što ukazuje na ranjivosti u obrani. Istovremeno, Watford je postigao gol u svakoj od posljednjih 6 utakmica, pojačavajući očekivanja još jednog otvorenog susreta. Preston također pokazuje obrambene probleme, primivši 7 golova u posljednjih 6 utakmica. Međutim, zabili su u svakoj od posljednjih 5 utakmica i u svih posljednjih 5 gostujućih utakmica, što ih čini stalnom prijetnjom u budućnosti. Obje momčadi imaju problema s nekoliko ozljeda, posebno u obrani, što bi moglo dodatno povećati vjerojatnost golova. Watford ostaje jak kod kuće, dok je Preston izbjegao poraz u posljednja tri gostujuća susreta protiv njih. Sveukupno, kombinacija niza postignutih golova, slabosti u obrani i vijesti o momčadi sugerira veliku vjerojatnost da će utakmica rezultirati s više od 2,5 gola.

prije sat vremena, LeonardoDrugi said:

Hvala ti sto si odvojio vreme za Forum i samo nam jos napisi kada budes imao vremena, koji si auto kupio, jer sam danas pod naletom neke neobjasnjive dobrote, pa na Forum danas gledam kao na porodicu, pa bih hteo da znam koji auto nam je stigao u porodici.

Ujutro ću malo više dati analize za gore pomenute utakmice a što se tiče auta, u pitanju je Audi Q5 Sportback 3x S-Line, 2022 godište, auto koje sam gledao već neki period i tražio najbolju ponudu.

prije sat vremena, furyshaa said:

Ujutro ću malo više dati analize za gore pomenute utakmice a što se tiče auta, u pitanju je Audi Q5 Sportback 3x S-Line, 2022 godište, auto koje sam gledao već neki period i tražio najbolju ponudu.

E to je pravi kockar. Audi Q5.

Nema od ucenja i skole nista. Profesori univerziteta idu na posao gradskim saobracajem, a pravi kockari Audijem Q5.

Lepo se kaze; ko uci skolu znace, a ko se kocka imace.

Ziveli Psv, Bayern i Sinner, zivele kladionice, zivelo kockanje, ziveo Audi

Dobrodosao Audi u nasu porodicu na Forumu

prije 8 minute, pena29 said:

Galatasaray nije dao ni gol, Partizan vodi ,ništa nije sigurno. Partizan će vjerojatno izgubiti,ali i za male kvote treba se uznojiti.

Većina nas ne može na kocki zaraditi za bicikl,a jamoli Audi-((

… i za male kvote treba se uznojiti …

Ako vec moze da se bira, bolje je da se znojimo kockajuci se, nego da oremo zemlju.

Hej @LeonardoDrugi, prvo da kazem da se radujem veceri i gledanju trenutno dvije najbolje ekipe u europi. Sto se tice utakmice i golova, mene ovdje nista, ali bas nista ne bi cudilo pa tako ni da ostane 0-0, ili da bar jedna ekipa ne zabije gol iako je poprilicno realno da ce zabiti obje, i poprilicno je realno ocekivati X.

Zao mi je sto nema Gabriela kod Arsenala, i tu svakako vidim vrijednost ovih oklada da Bayern daje gol, ili cak dva i definitivno je vrijedno rizika, no nista sa vecerasnje utakmice meni ne zvoni kao potpuni ziher, nista ne bih uzeo kao tip za posljednju sansu, jer razmisljajuci o igri obje ekipe koje sam gledao, pogotovo Arsenal koji pratim, i vrteci moguce scenarije zakljucio sam da mi puno toga djeluje moguce, i vrlo ocekivano tako da ni za jedan tip ne bih gurnuo ruku u vatru, odnosno ovo mi je no bet. Ako bih nesto ipak morao igrati, i traziti u necem vrijednost, pa da uz pivo i tv lijepo ispratim to onda bi to bilo da Olise daje gol po kvoti 4.90.

Od ostalih utakmica, ovako na prvu a tako inace najbolje rasudujem, vjerujem da ce Psg dobiti ili dati bar dva gola Tottenhamu, i vjerujem u golove na utakmici Eintracht-Atalanta. 

Sretno kako god.

prije 11 minute, mesrine said:

Hej @LeonardoDrugi, prvo da kazem da se radujem veceri i gledanju trenutno dvije najbolje ekipe u europi. Sto se tice utakmice i golova, mene ovdje nista, ali bas nista ne bi cudilo pa tako ni da ostane 0-0, ili da bar jedna ekipa ne zabije gol iako je poprilicno realno da ce zabiti obje, i poprilicno je realno ocekivati X.

Zao mi je sto nema Gabriela kod Arsenala, i tu svakako vidim vrijednost ovih oklada da Bayern daje gol, ili cak dva i definitivno je vrijedno rizika, no nista sa vecerasnje utakmice meni ne zvoni kao potpuni ziher, nista ne bih uzeo kao tip za posljednju sansu, jer razmisljajuci o igri obje ekipe koje sam gledao, pogotovo Arsenal koji pratim, i vrteci moguce scenarije zakljucio sam da mi puno toga djeluje moguce, i vrlo ocekivano tako da ni za jedan tip ne bih gurnuo ruku u vatru, odnosno ovo mi je no bet. Ako bih nesto ipak morao igrati, i traziti u necem vrijednost, pa da uz pivo i tv lijepo ispratim to onda bi to bilo da Olise daje gol po kvoti 4.90.

Od ostalih utakmica, ovako na prvu a tako inace najbolje rasudujem, vjerujem da ce Psg dobiti ili dati bar dva gola Tottenhamu, i vjerujem u golove na utakmici Eintracht-Atalanta. 

Sretno kako god.

Hvala ti sto si odvojio svoje vreme za Forum i odgovorio. Kada budes imao vremena, samo nam jos reci svoje misljenje oko ove kvote na golu/golovima Bayerna

IMG_9505.jpeg.b7f2ada5896f47a5e2ed3faa37e3f4fe.jpeg

Ne treba da nam kazes da li ces nesto od ovoga igrati, i da li ti se nesto svidja ili ne svidja, vec treba da nam kazes sta mislis o ovom kvotiranju bookmakera.

Da li su oni po tebi, u ovom slucaju, seljaci i neznalice, ili doktori nauka i znaju sta rade kada nude vise od gola Bayerna 2,5 a vise od dva gola 6,50

prije 9 minute, LeonardoDrugi said:

Hvala ti sto si odvojio svoje vreme za Forum i odgovorio. Kada budes imao vremena, samo nam jos reci svoje misljenje oko ove kvote na golu/golovima Bayerna

IMG_9505.jpeg.b7f2ada5896f47a5e2ed3faa37e3f4fe.jpeg

Ne treba da nam kazes da li ces nesto od ovoga igrati, i da li ti se nesto svidja ili ne svidja, vec treba da nam kazes sta mislis o ovom kvotiranju bookmakera.

Da li su oni po tebi, u ovom slucaju, seljaci i neznalice, ili doktori nauka i znaju sta rade kada nude vise od gola Bayerna 2,5 a vise od dva gola 6,50

Mislim da su doktori nauka i da znaju sta rade, i kao sto rekoh apsolutno mogu zamisliti da ova utakmica zavrsi cak i bez golova, ili tek sa jednim golom a ukoliko bi bio samo jedan gol prilicno sam uvjeren da bi to bio gol i pobjeda Arsenala 1-0. Nadam se da sam pomogao.

prije 4 minute, mesrine said:

Mislim da su doktori nauka i da znaju sta rade, i kao sto rekoh apsolutno mogu zamisliti da ova utakmica zavrsi cak i bez golova, ili tek sa jednim golom a ukoliko bi bio samo jedan gol prilicno sam uvjeren da bi to bio gol i pobjeda Arsenala 1-0. Nadam se da sam pomogao.

Kako god utakmica zavrsila ovu recenicu upisati u Bibliju na nasem Forumu

…mislim da su bookmakersi doktori nauka i da znaju sta rade…”

sto i ja isto mislim

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • Wrexham – Sheffield Utd. 26.12.2025. 18:30 Engleska, Championship Tip: VIŠE OD 2,5 gola Kvota: 2,01 Wrexham je primio 8 golova u posljednjih šest utakmica i rijetko je uspijevao sačuvati mrežu netaknutom, što ukazuje na slabosti u obrani. Istovremeno, ostaju neporaženi u posljednjih osam domaćih ligaških utakmica, što sugerira da su sposobni doprinijeti ofenzivno. Sheffield United dolazi u snažnoj napadačkoj formi, postigavši 14 golova u posljednjih šest utakmica, u prosjeku 2,33 gola po utakmici. Napadačka učinkovitost gostiju u kombinaciji s obrambenim problemima Wrexhama snažno podržava hipotezu o više od 2,5 gola. Wrexhamu će zbog ozljeda nedostajati A. Cannon, D. Ward, J. Rodriguez i G. Thomason. Sheffield United je bez J. Shackletona i L. Barryja, ali njihovi nedavni brojevi postignutih golova ukazuju na to da i dalje mogu predstavljati veliku napadačku prijetnju.   Catanzaro - Cesena 27.12.2025 15:00 Italija, Seria B Tip: VIŠE OD 2,5 gola Kvota: 2,31 Catanzaro je primio gol u 5 od posljednjih 6 utakmica, primivši 8 golova u tom razdoblju, što naglašava obrambene slabosti. Istovremeno, neporaženi su u posljednjih 5 domaćih ligaških utakmica, što sugerira da bi trebali doprinijeti i u napadu. Cesena je postigla 9 golova u posljednjih 6 utakmica, s prosjekom od 1,5 gola po utakmici, pokazujući dosljedan napadački učinak. Povijest međusobnih susreta između ovih momčadi vrlo je bogata golovima, s 24 gola u 6 susreta, što je prosjek od 4 gola po utakmici. Ova statistika snažno podupire hipotezu o više od 2,5 gola. Catanzaro će biti bez veznjaka M. Pompettija zbog slomljene tibije. Cesena će zbog suspenzije nedostajati veznjaci S. Bastoni i E. Adamo.   Sampdoria - Reggiana 27.12.2025 15:00 Italija, Seria B Tip: VIŠE OD 2,5 gola Kvota: 2,22 Sampdoria se muči u obrani, primivši u 5 od posljednjih 6 utakmica i primivši 8 golova, što ukazuje na otvorenu igru. Neporaženi su u posljednje dvije domaće ligaške utakmice i obično doprinose napadu. Najnoviji međusobni susret s Reggianom završio je 2-2, što jasno ide u prilog scenariju s visokim brojem postignutih golova. Iako je Reggiana postigla samo 3 gola u posljednjih 6 utakmica, oslabljena obrana Sampdorije povećava njihove šanse za postizanje golova. Povijesno gledano, susreti između ovih momčadi u prosjeku postižu više od dva gola po utakmici, a nedavni sukobi prelaze granicu od 2,5 gola. Sampdoria će biti bez J. Ferrija, A. Riccia, N. Ioannoua i G. Altarea. Reggiani nedostaje veznjak C. Lima Pontes zbog suspenzije.
    • Leicester – Watford 26.12.2025. 16:00 Engleska, Championship Tip: VIŠE OD 2,5 gola Kvota: 1,94 Utakmice Leicester Cityja u posljednje vrijeme bile su vrlo uspješne, s ukupno 25 golova u posljednjih šest utakmica, s prosjekom od 4,17 golova po utakmici. Sam Leicester je u toj seriji postigao 11 golova, ali nedavni poraz od 4-1 naglašava trenutne probleme u obrani. Watford je primio gol u pet od posljednjih šest utakmica, primivši osam golova, što ukazuje na kontinuiranu ranjivost obrane. Međusobni susreti između ovih momčadi obično su bogati golovima, s prosjekom od četiri gola po utakmici. Leicester će biti bez P. Dake, H. Winksa i H. Souttara, dok Watfordu nedostaju M. Doumbia, R. Vata, E. Kayembe i C. Wiley, što potencijalno oslabljuje obje obrane. Uzimajući u obzir napadački učinak Leicestera, obrambeni učinak Watforda i povijest s puno postignutih golova između timova, hipoteza o više od 2,5 gola čini se dobro potkrijepljenom.   Stoke - Preston 26.12.2025. 16:00 Engleska, Championship Tip: VIŠE OD 2,5 gola Kvota: 2,13 Stoke City se u posljednje vrijeme muči u obrani, primivši u pet od posljednjih šest utakmica i dopustivši ukupno devet golova. Preston North End pokazuje slične probleme u obrani, primivši u svih prethodnih šest utakmica. Obje momčadi redovito dopuštaju šanse, što ukazuje na otvoreniju utakmicu. Preston dolazi s jakim gostujućim rezultatom protiv Stokea i neporažen je u posljednjih pet gostujućih ligaških utakmica, što sugerira napadačku namjeru gostiju. Stoke će biti bez braniča J. Tchamadeua, dok će Prestonu nedostajati W. Keane, L. Gibson, J. Seary i J. Thompson, što dodatno slabi njihovu obrambenu strukturu. S obzirom na to da obje momčadi konstantno primaju golove i nedostaju im ključni igrači, podaci podržavaju očekivanje više od 2,5 gola.   Modena - Monza 26.12.2025. 17:15 Italija, Seria B Tip: VIŠE OD 2,5 gola Kvota: 2,49 Modena je postigla 6 i primila 7 golova u posljednjih šest utakmica, što ukazuje na utakmice s prilično otvorenom ravnotežom. Monza pokazuje jaču napadačku formu, postigavši 10 golova, a primivši 6 u istom razdoblju, što je istaknuto nedavnom pobjedom od 4-1 nad Carrareseom. Kombinacija Monzine napadačke učinkovitosti i obrambenih slabosti obje momčadi ukazuje na utakmicu s nekoliko prilika za postizanje golova. Modena je također bez pobjede u posljednje tri domaće ligaške utakmice, što bi ih moglo potaknuti na proaktivniju igru. Iako Monza nije pobijedila u posljednje dvije gostujuće utakmice, njihova napadačka igra ostaje konzistentna. Gostima će zbog ozljede nedostajati Omari Forson i Valentin Antov, dok je Pedro Obiang suspendiran. Sveukupno, nedavna statistika i izostanci u momčadi podržavaju očekivanje više od 2,5 gola.
    • Sretan Božić i sve najbolje! Danas je naravno ponuda izuzetno siromaštna ali tko se želi zabavljati sa nekim listićem uz blagdanski ručak moja sugestija je igranje overa kod bet365 u NBA-u na nižim granicama. NBA je prvo show business a onda sve ostalo, a kako je Božić i blagdansko raspoloženje za očekivati je slabe obrane i run and gun košarku koja bi, osim ako ne budu izuzetno neprecizni i neefikasni, trebala rezultirati sa većim brojem poena. 
    • Sretan i blagoslovljen Božić svim članovima Svijetkladjenja foruma! Želim vam puno zdravlja, mira, sreće i uspjeha, kako u privatnom životu, tako i u klađenju. 🎅🎁
    • Sretan i blagoslovljen Bozic svima koji ga slave uz najljepse zelje😀😀😀Mir,ljubav i radost...
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use