Jump to content
Bet365 Otvori racun

Nova sezone Posljednje Šanse 2025./2026. počinje za:

• Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Ponedjeljak 22.02.2016.

Goksim

Napoli - Milan  

100 glasova

1. 1. Utakmica Napoli - Milan završit će:

2. 2. Dali Vam se sviđaju ovakve dnevne ankete za najzanimljiviju utakmicu dana?

Recommended Posts

Danas je daleko najzinimljivija utakmica Napoli - Milan, iako nakon kiksa Manchester Uniteda u Europskoj ligi i njihov nastup u FA Cupu plijeniti će puno pozornosti, pogotovo na otoku, a uzvrat u Europskoj ligi ih čeka već za tri dana...

Molim sve da sudjeluju u anketi, kako bi imali uvid dali se većini članova sviđa novina na forumu (s anketom) ili ne.

Naravno, na forumu vlada demokracija, u pravom obliku, tako da će većina i odlučiti hoćemo li to primjenjivati od sutra ili ne, ovisno o rezultatima drugog pitanja  ;)

Meni je danas daleko najzaniljiviji susret Napoli-Milan. Budući da je ponedjeljak te da je slaba ponuda, ja ću danas laganije te ću snimiti ponudu za Ligu Prvaka i pripremiti neke stvari za Europsku ligu ;)

Moj prijedlog za danas, uz pobjedu Napolija jest sljedeći double:

tGQ2xJs.png

Dakle da Napoli pobjeđuje barem jedno poluvrijeme (sigurnija opcija) +  da će prvi doći do 5 kornera. Ovo se može kombinirati samo kod bet365 a ove kombinacije na utakmicama na kojim očekujem veliku dominaciju jedne ekipe, volim.

Očekujem da će Napoli domonirati, probijati po krilima, te dosta ubacivati i pucati sa 20ak metara a sve to trebalo bi rezultirati kojim kornerom. Zašto prvi do 5? Zato jer je to bolja opcija nego kombinirati sa tim dali će Napoli imati više od 6,5 kornera.

Granica za kornere za MIlan postavljena je na 3,5 dok je granica za Napoli postavljena na 6,5.

Ako igramo da će Napoli prvi doći do 5, i pod pretpostavkom da uopće ne očekujem Milan na 5+kornera, onda je ovo ustvari oklada da će Napoli imati 5+ kornera, što je granica, za dva kornera manja od prave. Naravno, ovdje postoji rizik da Milan dođe prvi do 5 kornera pa sve pada u vodu, ali ne smatram tu opciju previše izglednom danas.

Pozdrav, naletio sam na jedan zanimljiv mec..uglavnom rumunjska 1.liga, Pandurii - Craiova ,znaci ovo je predzadnje kolo lige, Pandurii su osigurali playoff ,a Craiova i dalje "visi" tj. moze ispasti iz lige, vrijedi probati 2(3,15), x2(1,55) , AH2(2,25) ;)

Craiova ne  ispada nego, zasad, ide u ligu za ostanak.

Rezultati.com su Craiovu već stavili kao sigurnog člana lige za ostanak, to je vjerojatno neka greška, jer imaju bolji omjer od 6. Iasi-ja.

Zanimljivo mi je kako svi po forumima tipuju dvojku, a u isto vrijeme Pandurii pobjedom su 4 boda od prvog mjesta na tablici, borbe za naslov, Europu, lovu itd itd.

Ne vidim smisao da bi pustili ovu utakmicu, da je ovo Engleska liga, a ne Rumunjska, koef na pobjedu domaćih nebi bio preko 1.70... ja igram jedinicu  :ph34r:

20:45 Shrewsbury - Man.Utd hend(2:0) 1 @1,80 

Man.Utd igra prelose ove godine, nedostaje im gotova citava prva postava, mislim da ce domacini biti vise motivirani za ovaj susret, prosle godine su i protiv Chelsea pruzili dobar otpor, United ocekuje uzvrat za 3 dana protiv danaca mozda im je ta utakmica i bitnija od ove, a znamo kako u Fa Cup-u uvijek nizeligasi namuce prvoligase, tako da tipujem da Shrewsbury nece izgubiti sa dva razlike. Sretno !  :D

Pozdrav ekipo!

Evo od mene jedan tip za danas malo rizicniji.

Djokovic - Robredo
Robredo +6,5 - 1,83 BET365

Nisam baš neki veliki stručnjak za tenis i ne bi ovo odigrao da nisam gledajući ponudu danas, pogledao sta ima na live-u i primjetio da su jutros oba favorita u Dubaiu lagano izgubili svoje mečeve, pa sam iz znatiželje pogledao ostatak rasporeda. Djokovic je najbolji tenisač svijeta vjerojatno ne samo trenutno nego i povijesti ovog sporta ali ipak tipujem da neće baš tako lako se prošetati pored iskusnog Španjolca. Djokovic u ovoj godini nema poraza a u svih 12 mečeva izgubio je tek 3 seta, sva tri na Australian openu (2 od Simona i jedan u finalu od Federera). Robredo je počeo toplo-hladno ovu godinu s dvije pobjede i tri poraza. U međusobnim duelima kojih su odigrali 8, Robredo ima dvije pobjede i to u njihovom prvom meču 2005 i drugu pobjedu je ostvario lani na turniru u Cincinnatiu koji se također kao ovaj današnji igrao na tvrdoj podlozi. Uglavnom na svim mečevima odigranim na takvoj podlozi, Robredo je pokrio ovaj hendikep. Pa da vidimo hoće li ga pokriti i ovaj put. Sretno

Jučer su me Real i Ronaldo dosta koštali no što je tu je,idemo dalje;za danas jedan teniski dubl:

Wozniacki-Konjuh 1 (1.35)

Đoković-Robredo zbr.gemova  -18,5(1.75)

Wozniacki nakon problema dolazi ovdje u Dohu po najviši mogući cilj,pokušati osvojiti turnir,imala je problema u novoj sezoni iako je dobro krenula sa 3 pobjede u nizu bez izgubljenog seta u Aucklandu pa potom ispala od Stephens,na Australian Open-u sasvim neočekivano ispala u prvom nastupu kad ju je izbacila Putnitseva(56.igračica ATP ljestivce) iako je u tom meču Dankinja imala sve u svojim rukama i onda naglo "potonula",poslije tog šoka uzela malo kraću pauzu u vratila se na terene u Rusiji u St.Petersburgu i opet ispala u prvom nastupu protiv Cibulkove,od tog meča je prošlo 11 dana i evo je sada u Dohi gdje je očekuje Ana Konjuh,perspektivna mlada tenisačica no u ovoj sezoni ne brilijra,dapače igra loše i nije to ta razina koja se očekuje,gubi od slabije rangiranih igračica,istina imala je problem sa leđima pa kako je ona izjavila vratila se na teren prije vremena zbog njene brzopletosti i nije izvukla ništa dobro te joj je to lekcija za dalje da se na teren ne vraća ako nije 100% spremna.

Wozniacki ima velike ambicije i zato su joj pobjede protiv slabije rangiranih igračica bitne i ne smije ih shvatiti olako što sigurno neće nakon serije loših rezultata.

Ove dvije igračice su se susrele već 2 puta i oba puta je bolja bila Wozniacki sa po 2:0 u setovima,i to je ostavljala Konjuh na 3 odnosno 4 osvojena gema tako da i danas vjerujem u njenu pobjedu nakon što sam sve sagledao.

Što reći o Đokoviću..znamo svi kako je furiozno krenuo u novu sezonu,nakon osvajanja Dohe kada je u finalu pomeo Nadala pa sve do Australian Opena kada je opet pomeo svoje glavne konkurente,Federrea,Nishikori-a pa Murraya u finalu,jedini trn u oko upada onaj meč protiv Simona no mislim da je to bio jedan loš dan i nije vrijedan spomena..Robredo je povremeno znao namučiti Đoleta no to su prošla vremena,Robredo je sada još stariji,u novoj sezoni i nije u nekoj bajnoj formi,a Đoković je sve bolji i bolji,i nakon male pauze poslije osvojenog Australian Opena ovdje dolazi po titulu,igrao je prošle sezone finale i izgubio od Federera tako da motiv sigurno postoji,motiv mu je i taj što ga je Robredo pobijedio u zadnjem međusobnom susretu prije nešto manje od dvije godine tako da je vrijeme za revanš Đoleta.

Jučer su me Real i Ronaldo dosta koštali no što je tu je,idemo dalje;za danas jedan teniski dubl:

Wozniacki-Konjuh 1 (1.35)

Đoković-Robredo zbr.gemova  -18,5(1.75)

Wozniacki nakon problema dolazi ovdje u Dohu po najviši mogući cilj,pokušati osvojiti turnir,imala je problema u novoj sezoni iako je dobro krenula sa 3 pobjede u nizu bez izgubljenog seta u Aucklandu pa potom ispala od Stephens,na Australian Open-u sasvim neočekivano ispala u prvom nastupu kad ju je izbacila Putnitseva(56.igračica ATP ljestivce) iako je u tom meču Dankinja imala sve u svojim rukama i onda naglo "potonula",poslije tog šoka uzela malo kraću pauzu u vratila se na terene u Rusiji u St.Petersburgu i opet ispala u prvom nastupu protiv Cibulkove,od tog meča je prošlo 11 dana i evo je sada u Dohi gdje je očekuje Ana Konjuh,perspektivna mlada tenisačica no u ovoj sezoni ne brilijra,dapače igra loše i nije to ta razina koja se očekuje,gubi od slabije rangiranih igračica,istina imala je problem sa leđima pa kako je ona izjavila vratila se na teren prije vremena zbog njene brzopletosti i nije izvukla ništa dobro te joj je to lekcija za dalje da se na teren ne vraća ako nije 100% spremna.

Wozniacki ima velike ambicije i zato su joj pobjede protiv slabije rangiranih igračica bitne i ne smije ih shvatiti olako što sigurno neće nakon serije loših rezultata.

Ove dvije igračice su se susrele već 2 puta i oba puta je bolja bila Wozniacki sa po 2:0 u setovima,i to je ostavljala Konjuh na 3 odnosno 4 osvojena gema tako da i danas vjerujem u njenu pobjedu nakon što sam sve sagledao.

Što reći o Đokoviću..znamo svi kako je furiozno krenuo u novu sezonu,nakon osvajanja Dohe kada je u finalu pomeo Nadala pa sve do Australian Opena kada je opet pomeo svoje glavne konkurente,Federrea,Nishikori-a pa Murraya u finalu,jedini trn u oko upada onaj meč protiv Simona no mislim da je to bio jedan loš dan i nije vrijedan spomena..Robredo je povremeno znao namučiti Đoleta no to su prošla vremena,Robredo je sada još stariji,u novoj sezoni i nije u nekoj bajnoj formi,a Đoković je sve bolji i bolji,i nakon male pauze poslije osvojenog Australian Opena ovdje dolazi po titulu,igrao je prošle sezone finale i izgubio od Federera tako da motiv sigurno postoji,motiv mu je i taj što ga je Robredo pobijedio u zadnjem međusobnom susretu prije nešto manje od dvije godine tako da je vrijeme za revanš Đoleta.

Apsolutno se slazem sa oba tipa, posebno manje gemova kod Djokovica. Dubai mu je jedan od omiljenijih turnira, 4 puta je osvajao ovaj turnir, od toga zadnji put 2013 da bi kasnije 2 puta zaredom osvojio Federer. Mislim da Djokovic ove godine osvaja bez problema i da ce otvoriti turnir ubedljivo. Ne treba uzimati previse u ozbir onaj zadnji mec sa Robredom, Robredo je u blagom padu forme i verujem da ce Nole ovo resiti u 16-17 gemova!

KOŠARKA

UKRAINE ACBU Superleague

17.00 Odessa - BC Dnipro  H2/-25.5 (1.83) 61:102 WINNN

Pošto je po meni ponuda danas loša odlučio sam se na ovaj susret koji mi se čini zanimljivim a pošto nisam „underaš“ i igrač na manji broj poena, golova i sl. i ovdje neću ići kontra favorita. Čisto da se nešto odigra.  Odessa je završila kao zadnja pa je tako i uzela osmu poziciju za playoff sa skorom 1-13. Dnipro je završio na vodećoj poziciji sa skorom 13-1. Ovo je drugi susret u četvrtini finala a Dnipro vodi 1:0 u seriji. Pomalo je možda iznenađujući rezultat prve utakmice gdje su na domaćem terenu igrači Dnipra dobili sa 23 razlike, završilo je rezultatom 86:63, po meni je to možda malo poena razlike. Zato ovaj drugi susret uzimam s malom dozom opreza ali ga svakako moram uzeti bez nekog većeg rizika što se tiče uloga.

Jednostavno ekipu Odesse čine da tako kažem veterani, recimo prvi strijelac im je 35-godišnji centar V. Matyukevych koji postiže u prosjeku 16 koševa, treba spomenuti i G. Kuznetsova koji ima 40 godina i na prosjeku je oko 10 koševa, 31-godišnji Rychlyuk s prosjekom 13 koševa, te dva mladca M.Galenko(10) te Braslavsky(7) i još vrijedno spomena su isto dvojica starijih igrača Y.Anennkov koji je danas napunio 39 godina sa prosjekom od 7 koševa te O.Koroviakov 34 godine sa 6 koševa u prosjeku. Uglavnom su to iskusni igrači ali već pomalo u godinama koji su u prosjeku po 25-26 minuta na parketu. Ne znam može li se ovdje reći da se radi o spoju iskustva i rutine a s druge strane mladosti jer osim gore spomenutog Galenka i Braslavskog koji imaju po 23 godine, ekipa Odesse nema nijednog više kvalitetnog mladog igrača pa se zbog toga i nalaze tu i gdje su, na zadnjem mjestu. Što se gostiju tiče neću puno, jednostavno, mlada i poletna ekipa. Predvodi ih najstariji igrač P.Revzin 32 godine i prosjek 12 koševa. Ostalo su sve mlađi igrači, najbolji stijrlac 26-godišnji S.Tymofeyenko(14), te tri mladca 21 i 23 godine O.Mishula i S.Zagreba obojica s prosjekom oko 12 koševa te 22-godišnji V.Korenyuk 9 koševa. Uglavnom prosjek godina je 26-22 s tim da od spomenutih gore igraća su standardni „penzioneri“ dok je klupa neiskusna i dosta mlada što se domaće ekipe tiče. Gledajući zadnje međusobne rezultate već sam spomenuo gore prvu pobjedu u playoffu sa 23 razlike a prije toga Dnipro dobio kući 26 razlike potom u gostima 62 razlike, kući 30 i 33 razlike. Uglavnom zadnje dvije godine Odessa ne može parirati Dnipru. Kao što sam rekao na početku, uzimam ovaj hendikep sa malom dozom opreza iako sve vodi prema tome da će gostujuća ekipa dobiti ipak je to gostovanje i druga stvar po meni možda premala koš razlika u prvom susretu, tako da neću pretjerivati s ulogom na ovaj hendikep ali to je sve za danas što ću odigrati.

Danas je daleko najzinimljivija utakmica Napoli - Milan, iako nakon kiksa Manchester Uniteda u Europskoj ligi i njihov nastup u FA Cupu plijeniti će puno pozornosti, pogotovo na otoku, a uzvrat u Europskoj ligi ih čeka već za tri dana...

Molim sve da sudjeluju u anketi, kako bi imali uvid dali se većini članova sviđa novina na forumu (s anketom) ili ne.

Naravno, na forumu vlada demokracija, u pravom obliku, tako da će većina i odlučiti hoćemo li to primjenjivati od sutra ili ne, ovisno o rezultatima drugog pitanja  ;)

Pozdrav...Svaka čast za trud i sve, nastavi i dalje samo tako. Ispostovao sam anketu, potvrdno,  ali osobno ne bih više sudjelovao u nekim daljnjim anketama ili prognozama a sve sto je vezano za lige petice, lige prvaka, europske lige, kvalifikacija i sl. na to se rijetko kladim. Eventualno kartone popratim. Hvala.

Pozdrav dugo pratim forum i sve pohvale pogotovo za Goksima naklon , prvi put postavljam prijedlog pa ukratko da krenemo.

Napoli - Milan 1.5/ZBROJ ŽUTIH KARTONA 1.POL. 2 1.35

Napoli - Milan 1 1.60

@2,16 BET-LIVE

Prvi par mi je zapeo za oko vise od kartona ipo u prvom pol. sudi  L. Banti po statistici izgleda dobar za kartone :

Thu     18/02/16     UEL     Borussia Dortmund     2 - 0 Porto     x4     

Sat     06/02/16     SEA     Bologna     1 - 1  Fiorentina     x5     

Sun     24/01/16     SEA     Juventus     1 - 0  Roma     x6    

Sun     10/01/16     SEA     Hellas Verona     0 - 1  Palermo     x6     

Sun     20/12/15     SEA     Frosinone     2 - 4  Milan     x8     

Tue     15/12/15     COI     Genoa     1 - 2 E Alessandria     x6    

Fri     04/12/15     SEA     Lazio     0 - 2    Juventus     x8     

Sun     22/11/15     SEA     Fiorentina     2 - 2   Empoli     x8      

Thu     05/11/15     UEL     Viktoria Plzeň     1 - 2  Rapid Wien     x3     

Tue     27/10/15     SEA     Bologna     0 - 1 Internazionale     x3     

Sun     18/10/15     SEA     Napoli     2 - 1 Fiorentina     x7     

Wed     23/09/15     SEA     Sampdoria     2 - 1   Roma     x9    

Margina  kartona na utakmicu 5,5  6 postavljena to dovoljno govori i smatram da ce bit bar dva kartona u prvom pol, jednom i drugom timu pobjeda bi dobro dosla al prednost dajem Napoliju kompletni su(Pred susret s Milanom Sarri nema problema s izostancima budući da ne može računati samo na ozlijeđenog veznjaka Grassija koji je tijekom zime stigao iz Atalante.) imaju sansu ponovno sjesti na vrh nece to bit lako al kvalitetniji su i bolji ma da nece to Milan prepustit bez grcevite borbe i tu vidim priliku i za kartone a i sudac izgleda dobar za kartone tako da ukratko to bi bilo to...

Pozdrav, noviji sam član pa je za mene sve novo (ne samo ovaj način anketiranja), no mislim da čini sve još zanimljivijim a i da se svi više uključuju na takav način.

Što se utakmice tiče mislim da je definitivno Napoli favorit na večerašnjoj utakmici, pogotovo nakon kiks Juventusa, kako bi mogli doći do vodstva u domaćem prvenstvu.

Apsolutno se slazem sa oba tipa, posebno manje gemova kod Djokovica. Dubai mu je jedan od omiljenijih turnira, 4 puta je osvajao ovaj turnir, od toga zadnji put 2013 da bi kasnije 2 puta zaredom osvojio Federer. Mislim da Djokovic ove godine osvaja bez problema i da ce otvoriti turnir ubedljivo. Ne treba uzimati previse u ozbir onaj zadnji mec sa Robredom, Robredo je u blagom padu forme i verujem da ce Nole ovo resiti u 16-17 gemova!

eto Đole ispoštovao očekivanja hehe,idemo dalje :D

evo jedan od mene danas

Shrewsbury Town - Man. United total cards home team 1.5 over @ 2,20 (unibet)

ovaj par sam jednostavno odigrao iz razloga što kvota je prevelika da ju se ne uzme, za početak. S druge strane sigruno da ce Shrewsbury biti motiviran ipak im prvi puta u goste dolazi natrofejniji engleski klub i sigurno da će htjeti dati sve od sebe. Ta recimo jaka motiviranost i zalaganje sigurno ce rezultirati čvrstom igrom a samim time  prekršajima te još domaći teren gjde se sigurno neće htjeti osramotiti. Shrewsbury je inaće na prosjeku od 1,8 kartona u zadnjih 5 utakmica ali danas je ipak mancester i veća motivacija i mislim da ce ici iznad 1.5 .

ispičvam se što pišem ovo jako kasno ali u gužvi sam danas pa eto

evo jedan od mene danas

Shrewsbury Town - Man. United total cards home team 1.5 over @ 2,20 (unibet)

ovaj par sam jednostavno odigrao iz razloga što kvota je prevelika da ju se ne uzme, za početak. S druge strane sigruno da ce Shrewsbury biti motiviran ipak im prvi puta u goste dolazi natrofejniji engleski klub i sigurno da će htjeti dati sve od sebe. Ta recimo jaka motiviranost i zalaganje sigurno ce rezultirati čvrstom igrom a samim time  prekršajima te još domaći teren gjde se sigurno neće htjeti osramotiti. Shrewsbury je inaće na prosjeku od 1,8 kartona u zadnjih 5 utakmica ali danas je ipak mancester i veća motivacija i mislim da ce ici iznad 1.5 .

ispičvam se što pišem ovo jako kasno ali u gužvi sam danas pa eto

Tip je okay, samo mala ispravka - najtrofejniji Engleski klub je Liverpool a ne United :)

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • “… dva poslednjeplasirana sudionika Prve lige, odnosno oni koji sezonu 2025/2026 zavrse na 11 i 12 mjestu, ispadaju u Drugu ligu …” Zivelaaaaaaaa Poslednja Sansa, najbolja liga na svetu, ziveli administratoriiiiiiiii, zivela Pravilaaaa, ziveo Leonardooooooo, ziveo njegov uticaj na Forum, zivelaaaaa zajednica gde ne postoji demoktatija, vec odluke donose najbolji, zivela druga, amaterska, zivela pamet i kreativnost, ziveo smisao zivota … danas smo postali i zvanicno najbolja Liga na svetu, danas smo i zvanicno postali sveta Poslednja Sansa. Hej @Fitoz nemoj posle, na kraju sezone, da bude da nisi znao, ili procitao da na kraju sezone ispadaju dvojica najgoriiiiiiiih. Kolega @josip123 je hvala Bogu ispao, a neka se spreme @Iblaz93 Fitozi i ostali cirkusanti. Ziveloooooooooooo Pravilo broj 6, ziveli administratori.  
    • Ovdje možete pratiti tablicu Prve i Druge lige Posljednje Šanse 2025./2026. te Guts-Leonardo kupa.  U dokumentu ćete naći više sheetova:  Pva liga - Tablica (tablica će se osvježavati nakon svakog kola) Pva liga - Tipovi (evidencija o odigranim tipovima po kolima svakog člana Prve lige) Prva liga - Koeficijent (evidencija prosječnog pogođenog koeficijenta ("gol razlika") svakog člana Prve lige) Druga liga - Tablica (tablica će se osvježavati nakon svakog kola) Druga liga - Tipovi (evidencija o odigranim tipovima po kolima svakog člana Druge lige) Druga liga - Koeficijent(evidencija prosječnog pogođenog koeficijenta ("gol razlika") svakog člana Druge lige) Guts-Leonardo kup  Raspored lige i Guts-Leonardo kupa
    • Članak 1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi 1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi imaju svi članovi SvijetKladjenja foruma koji postave barem jednu prognozu prije kraja petog kola, odnosno do 28.9.2025. u 20:45 CET. Ovime dajemo priliku da se natjecanju priključe i oni koji potencijalno propuste prvo kolo. Članovi foruma koji ne postave svoje prognoze u prvih pet kola nemaju pravo sudjelovanja u natjecanju ove sezone.  Članak 2. Format natjecanja U sezoni 2025./2026. imat ćemo tri natjecanja:  1.    Prva Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati jedanaest članova SvijetKladjenja foruma: @LeonardoDrugi, @Fitoz, @fic, @unkdy, @Joker93, @COLT, @noja57, @Iblaz93, @nuki01, @nutrija, @nenosk 2.    Druga Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati svi članovi foruma koji postave svoje prijedloge prema pravilima definiranim Članku 1.  3.    Guts-Leonardo kup koji će se igrati prema pravilima definiranim u članku 22. Članak 3. Trajanje Posljednje Šanse  Natjecanje počinje 30.8.2025., a od tog datuma možete prijaviti svoje tipove za prvo kolo, čije se utakmice igraju od 12.9.2025. do 15.9.2025. U sezoni 2025./2026. igrat ćemo ukupno 73 kola, a Prva i Druga Liga Posljednje Šanse završit će s 73. kolom 25. svibnja 2026. Raspored Lige i Kupa dostupan je u tablici natjecanja Članak 4. Nagradni fond Nagradni fond u sezoni 2025./2026. je.: 600€ za pobjednika Posljednje šanse (Prva liga) 300€ za drugo plasiranog u Posljednjoj šansi (Prva liga) 300€ za prvo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone 150€ za drugo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone 100€ za treće plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone 300€ za pobjednika Guts-Leonardo Kupa Članak 5. Objava finalnih rezultata, pobjednika i dobitnika nagrada Finalni rezultati bit će objavljeni po završetku posljednjeg kola a najkasnije 31.5.2026. Članak 6. Vrijeme žalbe Vrijeme žalbe je 72 sata od objave finalnih rezultata.  Članak 7. Isplata nagrada Nagrade će biti isplaćeni preko skrilla ili po dogovoru sa dobitnikom drugog, za SvijetKladjenja, najpraktičnijeg načina najkasnije 30.6.2026.  Ukoliko sudionik natjecanja prije zadnjeg kola i matematički osigura određeno mjesto koje rezultira isplatom nagrade SvijetKladjenja može u dogovoru sa igračem nagradu isplatiti i prije odigravanja zadnjeg kola.  Članak 8. Viši rang i ispadanje Dva posljednjeplasirana sudionika Prve lige, odnosno oni koji sezonu 2025./2026. završe na 11. i 10. mjestu, ispadaju u Drugu ligu. Istovremeno, tri, odnosno prema članku 23. četiri, najboljeplasirana sudionika Druge lige osiguravaju izravan plasman u Prvu ligu za sezonu 2026./2027. Članak 9. Natjecateljska kola U Prvoj i Drugoj ligi Posljednje Šanse svakog tjedna biti će dva perioda za koja se postavljaju prijedlozi: od petka do ponedjeljka te od utorka do četvrtka Rok za petak–ponedjeljak je subota u 15:00 CET, a za utorak–četvrtak utorak u 15:00 CET. Prvih pet kola Druge lige ima produžene rokove: prvo kolo traje od 30.8. u 15:00 do 14.9. u 20:45 CET (samo utakmice od 12.–15.9.), a 2.–5. kolo od petka u 15:00 do nedjelje u 20:45 CET, odnosno od utorka u 15:00 do četvrtka u 20:45 CET . Prva liga tipove prijavljuje prema redovnom rasporedu, od petka u 15:00 do subote u 15:00 CET. Teme se otvaraju petkom i ponedjeljkom u 15:00 CET i ostaju otvorene 24 sata. Ukoliko tema ostane otključana i prije ili nakon definiranog vremena (npr. u subotu u 16:08) te netko prijavi par u temi za to kolo koja je bila otključana, par će se priznati.  Članak 10. Format postavljanja prognoza Pri prijavi tipa potrebno je jasno navesti utakmicu, ukoliko nije očito natjecanje (dakle manje poznate lige), tip, koeficijent, kladionicu, te priložiti screenshot tipa iz ponude sa jasno vidljivim koeficijentom koji je napravljen najranije 30 minuta prije otključavanja teme za to kolo. Ukoliko sceenshot tipa iz ponude nije priložen, prijavljeni tip neće se priznati. Koeficijent je potreban zbog članka 17. odnosno slučajeva gdje dva ili više članova možda budu na kraju sezone imali isti broj pogodaka. Sa ciljem standardizacije i preglednosti poželjno je da su prognoze postavljenje u sljedećem formatu:  DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA SCREENSHOT OBRAZLOŽENJE 4.4. | Nogomet | Chelsea - Liverpool 1X (1.33) bet365 Očekujem da Chelsea neće izgubiti ovu utakmicu jer... Sport i/ili natjecanje nije neophodno navoditi kada je očito o kojem se sportu I natjecanju radi (Liga Prvaka, Premier League, Serie A...). Isto je poželjno navesti ukoliko igrate manje poznate lige, kako bi obračunavanje oklada bilo jednostavnije i točnije.  Članak 11. Minimalni tečaj Svaki sudionik natjecanja će u svako kolu postaviti samo jedan prijedlog minimalnog tečaja 1,20 koji već nije bio postavljen na forumu u tom natjecanju.  Članak 12. Jedinstven tip U obzir će se uzimati samo tipovi koji su jedinstveni odnosno prvi put postavljeni u tom natjecanju.  Ukoliko dva člana postave isti prijedlog u obzir će se uzeti samo onaj prvo postavljeni dok će drugo postavljeni biti tretiran kao promašen, neovisno o ishodu utakmice. Ako igrač primjeti da je prijavio već postavljeni par isti ima mogućnost zamijeniti dok je otključana tema za to kolo. Ukoliko isto nije napravljeno te je prijavljeni par već ranije prijavio drugi natjecatelj, tip će se smatrati kao promašen.  Drugim riječima, nije dozvoljeno ponavljanje parova, odnosno ukoliko je već jedan član prijavio tip npr. "PSG - Lyon, pobjeda PSG-a, kladionica XY, 1,25" drugi članovi u istoj ligi isti par ne mogu ponoviti odnosno isti neće biti priznat.  Zato sugeriramo da su tipovi postavljeni što ranije po objavi teme za to kolo te da obavezno provjerite da utakmica i tip koji sugerirate već nije prijavljena.  Sudionici Prve lige Posljednje šanse mogu odigrati parove koji nisu već prijavljeni u toj ligi neovisno o tome jesu li isti već odigrani u Drugoj ligu. Također, sudionici Druge lige mogu odigrati parove koji su već prijavljeni u Prvoj ligi ukoliko isti već nisu odigrani u Drugoj ligi Posljednje šanse.  Očigledno ponavljanje parova nekog od članova iz Druge lige, iz kola u kolo, nije dozvoljeno te ukoliko se ovo uoči član će biti prvo upozoren a ukoliko se ovo i nastavi isključen iz natjecanja.  Članak 13. Analiza parova  Poželjno je da je prijedlog obrazložen međutim isto nije neophodno za sudjelovanje u Posljednjoj šansi. Pozivamo sve sudionike natjecanja da svoj prijedlog obrazlože pa makar i sa par kratkih rečenica jer je puno vjerojatnije da će ga drugi članovi i ispratiti ako je isti argumentiran. Članak 14. Odgođena utakmica Ukoliko je utakmica za koju je sudionik natjecanja prijavio tip odgođena u sljedećem će kolu sudionik natjecanja imati pravo prijaviti dva tipa, poštivajući sve druge članke, kako bi zbog pravičnosti imao isti broj prognoza kao i drugi članovi.  Članak 15. Pravila ponašanja Administratori i moderatori natjecanja zadržavaju pravo diskvalificiranja člana iz natjecanja ukoliko isti vrijeđa druge članove ili na bezobrazan i očigledan način pokušava varati.  Članak 16. Tablica natjecanja SvijetKladjenja će tjedno voditi evidenciju o pogođenosti svakog sudionika natjecanja te isto transparentno objavljivati u Tablici Posljednje Šanse 2025./2026.  Tablica se definira na temelju broja pogođenih tipova u toj ligi, a u slučaju da dva ili više igrača imaju isti broj pogodaka na kraju sezone primjenit će se članak 17. Članak 17. Rangiranje te pravilo većeg prosječnog pogođenog koeficijenta Pobjednik Prve lige Posljednje šanse te Druge lige Posljednje šanse biti će sudionik koji je pogodio najveći broj tipova. Drugoplasirani će biti sudionik koji ima drugi najveći broj pogodaka u toj ligi te prema istoj logici trećeplasirani... Ukoliko dva ili više članova imaju isti broj pogodaka kroz cijelu sezonu, imajući na umu da se priznaju samo prognoze prijavljene na forumu u vremenu definiranom člankom 8. u obzir će se uzeti koeficijenti odnosno član sa većim prosječnim pogođenim koeficijentom u toj sezoni bio bi bolje rangiran. Faktor koeficijenta vrijedi samo u situacijama gdje dva člana imaju isti broj pogodaka. Na ovo možemo gledati kao na gol razliku ukoliko dvije momčadi imaju isti broj bodova na kraju sezone. Pravilo većeg koeficijenta primjenjivat će se neovisno o broj decimala. Drugim riječima, ukoliko natjecatelj A i B imaju isti broj pogođenih parova nakon 73. kola te natjecatelj A ima ima prosječni koeficijent od 1,25000 a natjecatelj B prosječni koeficijent of 1,24999, natjecatelj A biti će bolje rangiran jer ima "bolju gol razliku".  Članak 18. Live klađenje Tipovi trebaju biti postavljeni prije početka utakmice, prema članku 9. kako bi ih, ako žele i drugi članovi mogli ispratiti. Tipovi iz live ponude nisu dozvoljeni i neće biti uzeti u obzir te će se isti, neovisno o ishodu, smatrati promašenima. Članak 19. Betbuilder (Nutrija pravilo) Betbuilder oklade se ne priznaju te će takvi prijavljeni tipovi biti, neovisno o ishodu, smatrani promašenima. U obzir će se uzimati isključivo oklade iz osnovne ponude kojima je, prema članku 11., koeficijent minimalno 1,20 ili veći.  Oklade iz osnovne ponude gdje kladionica nudi ponudu na npr. total goals/both teams to score (npr. over 2,5 golova i da će obje ekipe dati gol), ili Results/Goals Range (npr. pobjeda domaćina i da će na utakmici biti od 1-5 golova) će se priznavati ukoliko je,  prema članku 11. , zadovoljeno pravilo minimalnog koeficijenta. Članak 20. Kladionice S ciljem što pravednijeg natjecanja, od sezone Posljednje Šanse 2024./2025. (uključujući Guts-Leonardo kup), limitiranjem broja kladionica osigurat ćemo da svi natjecatelji gledaju ponudu istih kladionica, te eliminitirati mogućnost prijavljivanja tipova iz manje poznatih kladionica upitnog renomea, od kojih neke često znaju imati nerealne koeficijente.  Oklade je moguće prijaviti isključivo u sljedećim kladionicama, koje su rezultat demokratskog glasanja sudionika natjecanja u prvom i petom kolu Posljednje Šanse: bet365, 22bet, unibet, William Hill, Betfair, pinnacle, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.  Članak 21. "Draw no bet" Oklade iz osnovne ponude poput "draw no bet" ili raznih varijacija azijskih hendikepa, u kojima je jedan od mogućih ishoda i povrat uloga odnosno koeficijent 1,00 neće se priznavati budući da bi isto rezultiralo sa velikim brojem "void" oklada kroz sezonu. Pozivamo igrače da u ovakvim situacijama razmotre oklade na pobjedu jedne momčadi, dvoznak ukoliko koeficijent zadovoljava pravilo minimalnog koeficijenta, ili druge varijacije poput pobjede ekipe u barem jednom poluvremenu ili toga da ekipa daje više od npr. 1,5 golova na utakmici. Članka 22. Obračunavanje oklada Oklade se obračunavaju na temelju pravila kladionice u kojoj su i igrane. Ako je prijavljen tip za pobjedu momčadi kod kladionice koja za to natjecanje ima early payout opciju oklada će se smatrati dobitnom ukoliko ta momčad povede sa dva gola razlike, isto kako i kladionica obračunava tu okladu. Drugim riječima, ako je kod kladionica koja ima early payout opciju tip za utakmicu Barcelona - Real Madrid pobjeda Real Madrida te Real Madrid u Ligi Prvaka povede 2:0 dok utakmica završi 3:2 za Barcelonu oklada na pobjedu Real Madrida će se smatrati dobitnom.  Članak 23. Neaktivnost Svakom sudioniku Prve i Druge lige Posljednje Šanse tolerirat će se maksimalno 5 propuštenih kola u kojima nisu postavili prognoze prema članku 8. i 10. Ukoliko netko kroz isto natjecanje propusti više od 5 kola biti će diskvalificiran iz liga natjecanja i Guts-Leonardo kupa.  Članak 24. Sudjelovanje u Guts-Leonardo kup Pravo sudjelovanja u Guts-Leonardo Kupu ostvaraju svi sudionici Prve i Druge lige, prema članku 1.  Članak 25. Format natjecanja Guts-Leonardo kupa 1/16 finala - U prvom kolu koje će se igrati od 8.12.2025. do 14.12.2025. svaki od sudionika prijaviti će samo jedan par, minimalnog koeficijenta 1,20 1/8 finala - U drugom kolu koje će se igrati od 16.2.2026. do 22.2.2026. svaki od sudionika prijaviti će dva para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici ¼ finala - U trećem kolu koje će se igrati od 9.3.2026. do 15.3.2026. svaki od sudionika prijavit će tri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici ½ finala - U četvrtom kolu koje će se igrati od 13.4.2026. do 19.4.2026. svaki od sudionika prijavi će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici Finale - U petom kolu koje će se igrati od 18.5.2026. do 24.5.2026. svaki od sudionika prijaviti će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici Članak 12. (Jedinstveni tip) primjenjivat će se i u Guts-Leonardo kupu U ¼, ½ i finalu Guts-Leonardo kupu dozvoljeno je odigravanje istih parova koji su i na listićima drugih sudionika natjecanja međutim odigrani listić sa 4 para ne smije biti identičan listiću drugih natjecatelja. Dakle, dozvoljeno je da netko ponovi okladu na PSG ili Manchester City iako je isti već na listiću nekog drugoga međutim ponavljanje cijelog listića (svih tri odnosno četiri para) nije dozvoljeno.  Ukoliko više učesnika u finalu Guts-Leonardo Kupa pogodi listiće sa četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 pobjednik će se odlučiti na temelju članka 16. odnosno pogođenog listića sa najvećim ukupnim tečajem. Članak 16. u Guts-Leonardo kupu primjenjivat će se samo u finalu dok je glavni cilj igrača u prethodnim kolima proći kolo te osigurati nastup u finalu.  Ukoliko svi učesnici jednog od kola kupa ili finala promaše svoj finalni listić finalno kolo će se ponoviti unutar 30 dana, vjerojatno već sljedećeg tjedna. Ukoliko samo jedan natjecatelj ostane u igri prije finala isti će se smatrati pobjednikom. Dakle, ukoliko u četvrtom kolu samo jedan sudionik ima dobitni listić isti će jedini proći u finale a samim tim i biti smatran pobjednikom Guts-Leonardo kupa.  Ukoliko je neki od parova sa listića otkazan učesnik Guts-Leonardo kupa par će zamjeniti sa nekim od parova iz prvog sljedećeg kola prvenstva identičnog tečaja. Dakle, ako učesnik kupa odigra listića sa četiri para te su tri para pogođena dok je četvrti par sa listića koeficijenta 1,30 odgođen kako bi igrač prošao u sljedeće kolo treba prijaviti drugi par identičnog koeficijenta iz ponude kod iste kladionice prvog sljedećeg prvenstvenog kola. Na ovaj način osiguravamo da netko ne prolazi iz kola u kola zahvaljujući prijavljenim parovima koji su odgođeni.  Članka 26. Pobjednik Guts-Leonardo kupa te plasman u Prvu ligu Pobjednik Guts-Leonardo kupa izborit će plasman u Prvu ligu ukoliko se isti već ne natjeće u istoj. Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelj iz Prve lige isti će osvojiti novčanu nagradu međutim, osim financijske nagrade i prestiža, osvajanje Kupa neće mu garantirati ostanak u Prvoj ligi. Drugim riječima, ako pretposljednji ili posljednjeplasirani natjecatelj Prve lige osvoji Guts‑Leonardo kup, dobit će novčanu nagradu za taj uspjeh, ali će iduće sezone ipak igrati u Drugoj ligi.  Ukoliko pobjednik Guts‑Leonardo kupa bude sudionik Prve lige ili sudionik Druge lige koji sezonu završi na prvom, drugom ili trećem mjestu, pravo promocije u Prvu ligu ostvarit će i četvrtoplasirani natjecatelj Druge lige. Primjerice, ako Guts‑Leonardo kup osvoji natjecatelj koji sezonu u Drugoj ligi završi na desetom mjestu, osvajanjem kupa osvojit će novčanu nagradu i izboriti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone. U tom slučaju četvrtoplasirani natjecatelj Druge lige neće izboriti promociju u viši rang natjecanja.  Ukoliko pak Guts-Leonardo kup osvoji netko od sudionika Prve lige ili tri prvo plasirana Druge lige onda će i četvrto plasirani u Drugoj ligi izboriti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone.  Članak 27. Prošlogodišnji pobjednik Prve lige (@Fitoz) Prošlogodišnji pobjednik Prve Lige ostvaruje pravo prijaviti par po svom izboru koji je izuzet članka 16. (minimalni tečaj) u maksimalno tri prvenstvenih kola Prve lige.  Članak 28. Gospodsko natjecanje Administratori natjecanja zadržavaju pravo upozoravanja, ili kažnjavanja sudionika natjecanja oduzimanjem određenog broja bodova, u slučajevima koji nisu pokriveni pravilima natjecanja a gdje sudionik natjecanja poduzima akcije koje nisu u dugu gospodskog natjecanja. Članak 29. Isključivo vlastiti tipovi Svaki sudionik može podnositi tipove isključivo za sebe, listići podnijeti ili objavljeni u ime drugih članova neće se priznati, čak i ako su namijenjeni poticanju angažmana ili motivacije, jer takva praksa narušava fer natjecanje i uskraćuje poštenu priliku onima koji ulažu vlastiti trud i vrijeme u prijavu tipova. Članak 30. Najviše Jedna Izmjena Tipa po kolu Radi bolje preglednosti tema i lakšeg praćenja rezultata ukida se mogućnost višestrukih izmjena parova unutar istog kola. Svaki sudionik može promijeniti par najviše jednom po kolu. Višekratne izmjene (npr. 3–4 puta) smatraju se nepraktičnima i neozbiljnima te se neće priznavati. U takvim slučajevima sudioniku će za to kolo biti dodijeljeno 0 bodova, bez obzira na ishod utakmice. Članak 31. Ostalo SvijetKladjenja u svakom trenutku zadržava pravo prekinuti natjecanje ili izmjeniti pravila, ukoliko je nešto bitno bilo izostavljeno, sa ciljem pravičnosti.
    • Europska liga (Koeficijenti 3.8. u 21:28 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU! Konferencijska liga (Koeficijenti 3.8. u 21:29 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU! Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija          
    • Liga prvaka (Koeficijenti 3.8. u 21:25 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU!   Europska liga (Koeficijenti 3.8. u 21:26 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU!   Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use