Jump to content
Bet365 Otvori racun
  • Registriraj se na SvijetKladjenja forum

Pridruži se najvećoj kladioničarskoj zajednici na Balkanu potpuno besplatno! Sve informacije na SvijetKladjenja forumu koji postoji od 2008. godine su potpuno besplatne i takve će i ostati!

Otvori računi i pridruži se tisućama drugih kladioničara koji razmjenjuju informacije, tipove i greške kladionica!

Nedjelja 17.7.2016.

Goksim

Recommended Posts

Dinamo - Lokomotiva odmah na otvaranju prvenstva. Klubovi zbog kojih je regularnost HNL-a pod velikim upitnikom sastaju se u Maksimiru. Dinamo je super uvjerljiv protiv svoje B momčadi u posljednjim sezonama, ali Lokomotiva je gotovo redovito postizala golove modrima. Ovo utakmica redovito je pod povećalom, a znala je pružati neke zanimljive (sumnjive) susrete u posljednjim sezonama. Evo i analize:

http://www.svijetkladjenja.com/analize/hnl-dinamo-lokomotiva/

Dinamo - Lokomotiva 1 @ 1.22

Vesely - Tsonga 2 @ 1.22

Fognini - Delbonis over 3.5 sets @ 1.61

uk kof = 2.4

Pa da krenemo redom,

O dinamo-lokomotiva necu puno, svi znamo odnos ova dva kluba. Cak i uz zanemaren taj odnos dinamo je kvalitetniji u svim segmentima. Ima dinamo uzvrat kvala za Lp slj tjedan ali sve osim pobjede dinama u ovoj utakmici bi bilo iznenadjenje.

Tsonga pobjedom nad veselyem rijesava dvoboj francuske i ceske te svojoj reprezentaciji osigurava 3. bod i nastup u polufinalu. Puno je kompletniji igrac od ceha, a iako je izgubio prvi mec u 5 setova sumnjam da mu se ista stvar moze dogoditi 2 puta u 3 dana. Prema tome ja uzimam tsongu

I ovaj treci par je po meni zicer dana. Igrali u 6 puta do sada ( 5 na zemlji), u H2H vodi fognini 4:2, ali svi mecevi su isli u over setova neovisno o tome bili na 3 ili na 5 setova. Posto se i ovaj igra na zemlji, a tu nikada nike lako dobiti 3:0, te s obzirom na ulog ne vidim da ovo itko uzme 3:0, te ocekujem set na svakoj strani. Sve u svemu jedan od ljepsih parova za sutra.

Ostali prijedlozi

Cibalija - Hajduk 1x @ 1.66

Ovo napisem analizu sutra

Dinamo - Lokomotiva 1 @ 1.22

Vesely - Tsonga 2 @ 1.22

Fognini - Delbonis over 3.5 sets @ 1.61

uk kof = 2.4

Pa da krenemo redom,

O dinamo-lokomotiva necu puno, svi znamo odnos ova dva kluba. Cak i uz zanemaren taj odnos dinamo je kvalitetniji u svim segmentima. Ima dinamo uzvrat kvala za Lp slj tjedan ali sve osim pobjede dinama u ovoj utakmici bi bilo iznenadjenje.

Tsonga pobjedom nad veselyem rijesava dvoboj francuske i ceske te svojoj reprezentaciji osigurava 3. bod i nastup u polufinalu. Puno je kompletniji igrac od ceha, a iako je izgubio prvi mec u 5 setova sumnjam da mu se ista stvar moze dogoditi 2 puta u 3 dana. Prema tome ja uzimam tsongu

I ovaj treci par je po meni zicer dana. Igrali u 6 puta do sada ( 5 na zemlji), u H2H vodi fognini 4:2, ali svi mecevi su isli u over setova neovisno

O tome bili na 3 ili na 5 setova. Posto se i ovaj igra na zemlji, a tu nikada nike lako dobiti 3:0, te s obzirom na ulog ne vidim da ovo itko uzme 3:0, te ocekujem set na svakoj strani. Sve u svemu jedan od ljepsih parova za sutra.

Ostali prijedlozi

Cibalija - Hajduk 1x @ 1.66

Ovo napisem analizu sutra

pred uhitrio si me po meni maxbet na taj over setova neki dan wimbledon 5 setova tako da.ja napadam jace iako tenis obično neuplacujem pretjerano to moraam

Fognini-Delbonis over 3,5 setova 1.47
Vesely-Tsonga 2 1.28
Isner-Čilić over 3,5 setova 1.40

Marathon 2.64
Favbet 2.54

- Italija-Argentina 1:2 nakon prva dva dana. Današnji dan otvaraju Fognini i Delbonis. Fognini je trenutno 36. tenisač na ATP listi i izgleda da sve više nazaduje i nazaduje. Najbolji rezultati ove sezone su mu četvrtfinala Aucklanda i Barcelone i polufinale Munchena. Pored toga ima još samo tri pobjede i ni na jednom više turniru nije uspio vezati pobjede. Što se zemlje tiče, do Davis Cupa bio je u nizu od  od četiri poraza: Nishikori, Garcia Lopez, Young, Granollers. Jučer je puno lakše od očekivanog dobio Monaca 6:1 6:1 7:5, a Monaco je imao svoje šanse tek u trećem setu. Jedno dva sata nakon toga, Fabio je igrao i parove. On i Lorenzi izgubili su od Delpe i Pelle u pet setova. Delbonis se trenutno nalazi na 40. mjestu. Imao je dobrih rezultata ove sezone, osvojio je Marrakech (zemlja), igrao polufinala Istanbula i Bukurešta, četvrtfinala Ženeve, Sao Paula, Rio de Janeira, osminu finala Indian Wellsa itd. Prvi dan dobio je Seppia 7:6 3:6 6:3 7:6. H2H 3:2 za Fogninija, igrali su neki  dan na Wimbledonu i Fabio je slavio u pet setova, a i svaki prijašnji meč bio je gust sa dosta gemova, i svaki put su obojica uzimala po set. Mislim da nas slično očekuje i danas, Fabio jeste blagi favorit, ali vjerujem da ima i umora kod njega, jučer je igrao i single i double. Delbonis igra dobro, sigurno nije bez šansi i mislim da nas čeka duži meč. U betu je na ovo kvota 1.60 što je jako fina kvota, ali tamo za sada nema uopće meča Isner-Čilić gdje sam planirao igrati isto over setova.

- Češka-Francuska 1:2 nakon prva dva dana. Današnji dan otvaraju Tsonga i Vesely. Tsonga se trenutno drži na 10. ATP mjestu. Najbolji rezultati sezone su mu: polufinala Aucklanda i Monte Carla, četvrtfinala Wimbledona i Indian Wellsa, osmina finala Australian Opena. Izgubio je prvi meč ovaj vikend protiv Rosola. Malo tko se tome nadao, ali Rosol je igrao odlično. Tsonga je isto bio solidan, propustio je svoje šanse (2 ili 3 meč lopte u tb-u u četvrtom setu i još brejk lopti prije toga), i Čeh je to iskoristio. Jiri Vesely trenutno se nalazi na 50. mjestu. Imao je nekoliko dobrih turnira ove sezone: polufinale Marrakecha, četvrtfinale Istanbula, osmine finala Wimbledona, Monte Carla i Queen'sa. On je u prvom dvoboju u petak puno lakše od očekivanog poražen od Pouillea 7:6 6:4 7:5.  Mislim da Tsonga dobija ovo. Od njega su se očekivale dvije pobjede, a kiksao je već prvi dan. Vesely zna biti neugodan protivnik ali nije on ova razina što smo mogli vidjeti i neki dan protiv Pouillea. Vjerujem da Tsonga neće dopustiti da ovo ode u peti meč jer ako ode...može biti svašta. 

- Malo tko je mislio da ćemo doći do ovoga meča, ali evo nas. SAD-Hrvatska 2:1. Nakon lošeg prvog dana, Čilić i Dodig odigrali su brutalan meč i skoro pa pomeli braću Bryan. Danas će biti vatre, a prvi meč igraju Čilić i Isner. Marin je trenutno 12. tenisač. Imao je problema sa ozljedama ove sezone, a rezultati koje treba izdvojit iz nje su: finala Marseillea i Ženeve, polufinale Queen'sa, četvrtfinala Wimbledona, Indian Wellsa, Rotterdama i Brisbanea. Prije petka bilo je upitno u kakvom je Marin stanju nakon onakvog poraza od Federera. Odlično je ušao u meč protiv Socka brzo dobio prva dva seta, ali je onda uslijedio preokret. Jučer je bio jako dobar na terenu, odlično je izgledao sa Dodigom i nadam se da je dobio samopouzdanja za danas. Isner trenutno drži 16. ATP mjesto. Njegovi najbolji rezultati ove sezone su: polufinale Houstona, osmine finala Australian Opena, Indian Wellsa i Roland Garrosa, četvrtfinale Brisbanea itd. U prvom meču je lagano pomeo Bornu 6:4 6:4 6:3. H2H je debelo na strani Čilića, 6:0. Zadnji put su igrali na Wimbledonu prošle godine i Marin je slavio u pet setova. Mislim da Čilkan može do pobjede ovdje ali ipak uzimam over setova. Isner je dobar uvijek pred svojom publikom (iako ga je ruku na srce Marin dva puta dobio pred njom), u solidnoj je formi, sa druge strane Marin ima odličan h2h, dobio je malo samopouzdanja nakon jučer i mislim da nas čeka dobar meč. 

Čorić - Sock over 3.5 sets @ 1.75

Cim sam vidio ovoliku kvotu morao sam ovo uzeti. Ako cilic dobije isnera ( a vodi 5-0), bit ce kao sto sam predvidio a to je da ce se u ovome mecu rijesavati dvoboj. Sock je veliki favorit u ovome mecu ali sumnjam da moze tako lako do pobjede. Gledao sam corica protiv isnera i uopce nije lose odigrao. Po meni coric ima tu sanse za pobjedu pogtovo sto ima iskustvo igranja 5.meca u davis cupu (belgija proslo kolo). Coric je solidan na hardu i kao takav sam siguran da moze do seta, jer sumnjam da sock moze 3:0 ovo uzeti.

Uz to uzet cu i coric pobjedu po 3.40 na manji ulog.

Džumhir-Ilhan 1 1.30 sve klade

Nešto za ubaciti na neki tiket. Upravo su im završili parovi i BiH je preko Brkića i Bašića povela 2:1. Džumhur ima priliku završiti posao, igra protiv Ilhana koji je u petak odigrao pet setova a sada je igrao i parove i odmah ga čeka i single. Džumi je svakako kvalitetniji tenisač.

Muller +1,5 prvi set 1.55 Bet live

Muller dobio neki dan 7:6 7:6. Igraju na travi, očekuje se meč sa dosta gemova. Bit će vjerojatno tb u prvom setu a ako itko napravi brejk, mislim da će to biti Muller.

Vesely - Tsonga 2 1.25 
Halep - Sevastova 1 1.15
Dinamo - Lokomotiva 1 1.25
Steaua - Concordia 1  1.30 

UK: 2,33

1. par Tsonga pobjedom zavrsava duel,francuzi vode 2:1 i samo cekaju potvrdu Tsonge,10-i  igraca svijeta protiv 50-og,mislim da ovdje nebi trebalo biti problema za Tsongu
2.Halep igra doma finale,jucer poprilicno dobar mec vs King,uspjela je izvuci drugi set i napraviti preokret,tesko da ce dns opet dat sansu Sevastovoj pred domacom publikom,peta igracica protiv 66-e
3.svima dobro poznati par,bilo je par kompliciranih tekmi,ona 3:4 i slicno,al zna se tko je tu gazda
4.kvaliteta i medjusobni omjeri su na strani Steaue plus domaci teren,radi se o kupu,Concordia zadnji put slavila prije 10 tekmi,samo 2 remija izmedju 

17:30  VIFK - Narpes Kraft 

over 3,5@2,10  bwin / Titanbet / Wwin

over 2,5@1,45  Expekt' target='_blank' style="text-decoration:underline;">Expekt

Zapela mi za oko ova utakmice finske 3. lige, susret 6. i 9. ekipe na tablici. No, nije bitna pozicija na tablici koliko njihove utakmice u dosadasnjem tijeku prvenstva, VIFK je 10/11 utakmica isao preko 2,5 gola, dok je Kraft 9/11 puta prebacio ovu marginu.

jaxrvd.jpg

Kao sto se moze vidjeti na gornjoj slici, njihov medjusobni susret je zavrsio samo sa jednim golom u mrezi, ali danas se nadam da ce odigrati u skladu sa ostalim utakmicama i da ce biti postena golijada u tih 90 minuta.

Čorić - Sock over 3.5 sets @ 1.75

Cim sam vidio ovoliku kvotu morao sam ovo uzeti. Ako cilic dobije isnera ( a vodi 5-0), bit ce kao sto sam predvidio a to je da ce se u ovome mecu rijesavati dvoboj. Sock je veliki favorit u ovome mecu ali sumnjam da moze tako lako do pobjede. Gledao sam corica protiv isnera i uopce nije lose odigrao. Po meni coric ima tu sanse za pobjedu pogtovo sto ima iskustvo igranja 5.meca u davis cupu (belgija proslo kolo). Coric je solidan na hardu i kao takav sam siguran da moze do seta, jer sumnjam da sock moze 3:0 ovo uzeti. Uz to uzet cu i coric pobjedu po 3.40 na manji ulog

Slazem se i vise sanse dajem Coricu samo da onaj glupan dobije prvo

Cibalija - Hajduk 1x @ 1.55

Kao sto sam i obecao mali osvrt na ovu utakmicu. Na HNL se inace jako malo kladim ali ovo me bas vuce. Cibalija se eto opet vratila u 1.hnl, i siguran sam da ce u povratickom nastupu dati sve od sebe pred domacom publikom. Hajduk s druge strane ima mladu i talentiranu ekipu (koja ipak nije jos na razini da ovakve utakmice dobije rutinirano)c ali i trenera za kojeg sam dobio dojam da nije bas najcisci u glavi i da je vec bilo trzavica izmedju trenera i nekih igraca. Uz sve to hajduku predstoji uzvrat kvalifikacija EL te sam siguran da ce se malo i cuvati za to jer ovo je tek prvo kolo a prvenstvo je dugo, pa ce biti vremena za popravak ako nesto Krene po zlu. u vinkovcima je hajduk dosta dobro prolazio ali znalo se dogadjati dosta puta da cibalija otkine bod. Uzevsi u obzir da je hajduku ipak vazniji dvoboj u EL, pun stadion u vinkovcima (barem je tako najavljeno) i nesumnjivu zelju igraca cibalije da krenu u novu sezonu pozitivnim rezultatom, ja vjerujem kako vinkovcani ovdje mogu do barem boda

Sretno

Rog ne daje gol 2,05 (PSK)
Fina greska kladionice, za igraca koji igra veznog i koji je prosle sezone u HNL-u zabio svega 3 gola. SS recimo nudi 1,5. Postoji mogucnost da ga cak odmori i stavi na klupu a sansu od pocetka dobije Coric, a on dobi nekih 20ak minuta i u tom slucaju sigurniji tip nisam u zivotu odigrao. Pobjeda Dinama i Rog ne daje je 2,3 sto vjerojatno i bude, ali ja se s time ne igram, premala je razlika. Sretno tko prati.

ROG JE NA KLUPI!!! Osim njega i Fernandez je na klupi, 1,8 ne daje, SS i PSK!

Rog ne daje gol 2,05 (PSK)
Fina greska kladionice, za igraca koji igra veznog i koji je prosle sezone u HNL-u zabio svega 3 gola. SS recimo nudi 1,5. Postoji mogucnost da ga cak odmori i stavi na klupu a sansu od pocetka dobije Coric, a on dobi nekih 20ak minuta i u tom slucaju sigurniji tip nisam u zivotu odigrao. Pobjeda Dinama i Rog ne daje je 2,3 sto vjerojatno i bude, ali ja se s time ne igram, premala je razlika. Sretno tko prati.

Poštovanje svima,

eo na brzinu jedan tiket (klaja Marathon) kv.   2,04

DINAMO - LOKOMOTIVA   1    1,18

Ovdje se nema što puno pričati, i svakom tko prati donekle našu ligu, jasno je kako stvari funkcioniraju. Lokosi druga ekipa Dinama, koja sigurno neće praviti probleme Dinamu. Do sada su tek jednom odigrali neodlučeno, no u trenutku kada Dinamu stvarno nije ama baš ništa značilo. Karakteristika su i čudni prijelazi u ovim utakmicama, pa ako se nekome svidi može probati možda sa 2/1. Gledano ovako sa realnije strane, jedinica je ovdje zicer, Lokosi neće htjeti narušiti atmosferu u Dinamu pred uzvrat protiv Vardara i pokvariti debi Cice pred zagrebačkom publikom (vjerojatno malobrojnom, ali što je tu je).

STEAUA - CONCORDIA  1   1,31

Steaua najpoznatiji klub u Rumunjskoj definitivno. Ipak prošla sezona je za njih bila turbulentna, došlo je do oduzimanja raznoraznih trofeja, promjene klupskoga grba i sve to je ostavilo traga na njima, te je Astra osvojila titulu. No ove sezone Steaua će pokušati vratiti primat u Rumunjskoj i to mogu započeti već danas osvajanjem liga kupa protiv Concordie. To je prosječna ekipa, koja je prošle sezone igrala ligu za ostanak. Odradili su dobar posao i sačuvali prvoligaški status i eto dogurali do finala kupa. Ipak mislim da dalje neće moći, jer i tradicija je na strani Steaue ali i snaga, tako da je najrealnije ovdje očekivati novi trofej slavnog rumunjskog kluba.

HRVATSKA u20 - BIH u20    1x    1,32

Za nas treća utakmica na eurobasketu divizije B, za BiH druga. Ovo je po mome mišljenju ujedno i utakmica koja će odlučiti o prvome mjestu, jer Bugari, Slovaci i Rumunji se ne mogu nadati prolasku u play-off iz ove grupe. Prvo mjesto je svakako bitno jer bi se vjerujem izbjegla Grčka, koja je i domaćin eurobasketa u 1/4 finala. Ne znam puno o BiH ekipi, no naša predvođena Mazalinom, Božićem, Kapustom i Badžimom mi izgleda kao prvi favorit grupe D i vjerujem da ovdje mogu slaviti.

Registriraj se na forum

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
    • “… dva poslednjeplasirana sudionika Prve lige, odnosno oni koji sezonu 2025/2026 zavrse na 11 i 12 mjestu, ispadaju u Drugu ligu …” Zivelaaaaaaaa Poslednja Sansa, najbolja liga na svetu, ziveli administratoriiiiiiiii, zivela Pravilaaaa, ziveo Leonardooooooo, ziveo njegov uticaj na Forum, zivelaaaaa zajednica gde ne postoji demoktatija, vec odluke donose najbolji, zivela druga, amaterska, zivela pamet i kreativnost, ziveo smisao zivota … danas smo postali i zvanicno najbolja Liga na svetu, danas smo i zvanicno postali sveta Poslednja Sansa. Hej @Fitoz nemoj posle, na kraju sezone, da bude da nisi znao, ili procitao da na kraju sezone ispadaju dvojica najgoriiiiiiiih. Kolega @josip123 je hvala Bogu ispao, a neka se spreme @Iblaz93 Fitozi i ostali cirkusanti. Ziveloooooooooooo Pravilo broj 6, ziveli administratori.  
    • Ovdje možete pratiti tablicu Prve i Druge lige Posljednje Šanse 2025./2026. te Guts-Leonardo kupa.  U dokumentu ćete naći više sheetova:  Pva liga - Tablica (tablica će se osvježavati nakon svakog kola) Pva liga - Tipovi (evidencija o odigranim tipovima po kolima svakog člana Prve lige) Prva liga - Koeficijent (evidencija prosječnog pogođenog koeficijenta ("gol razlika") svakog člana Prve lige) Druga liga - Tablica (tablica će se osvježavati nakon svakog kola) Druga liga - Tipovi (evidencija o odigranim tipovima po kolima svakog člana Druge lige) Druga liga - Koeficijent(evidencija prosječnog pogođenog koeficijenta ("gol razlika") svakog člana Druge lige) Guts-Leonardo kup  Raspored lige i Guts-Leonardo kupa
    • Članak 1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi 1. Pravo sudjelovanja u Posljednjoj Šansi imaju svi članovi SvijetKladjenja foruma koji postave barem jednu prognozu prije kraja petog kola, odnosno do 28.9.2025. u 20:45 CET. Ovime dajemo priliku da se natjecanju priključe i oni koji potencijalno propuste prvo kolo. Članovi foruma koji ne postave svoje prognoze u prvih pet kola nemaju pravo sudjelovanja u natjecanju ove sezone.  Članak 2. Format natjecanja U sezoni 2025./2026. imat ćemo tri natjecanja:  1.    Prva Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati jedanaest članova SvijetKladjenja foruma: @LeonardoDrugi, @Fitoz, @fic, @unkdy, @Joker93, @COLT, @noja57, @Iblaz93, @nuki01, @nutrija, @nenosk 2.    Druga Liga Posljednje Šanse u kojoj će se natjecati svi članovi foruma koji postave svoje prijedloge prema pravilima definiranim Članku 1.  3.    Guts-Leonardo kup koji će se igrati prema pravilima definiranim u članku 22. Članak 3. Trajanje Posljednje Šanse  Natjecanje počinje 30.8.2025., a od tog datuma možete prijaviti svoje tipove za prvo kolo, čije se utakmice igraju od 12.9.2025. do 15.9.2025. U sezoni 2025./2026. igrat ćemo ukupno 73 kola, a Prva i Druga Liga Posljednje Šanse završit će s 73. kolom 25. svibnja 2026. Raspored Lige i Kupa dostupan je u tablici natjecanja Članak 4. Nagradni fond Nagradni fond u sezoni 2025./2026. je.: 600€ za pobjednika Posljednje šanse (Prva liga) 300€ za drugo plasiranog u Posljednjoj šansi (Prva liga) 300€ za prvo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone 150€ za drugo plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone 100€ za treće plasiranog u Drugoj ligi te možda i bitnije od novčane nagrade priznanje na forumu te zagarantirano mjesto u Prvoj ligi Posljednje šanse sljedeće sezone 300€ za pobjednika Guts-Leonardo Kupa Članak 5. Objava finalnih rezultata, pobjednika i dobitnika nagrada Finalni rezultati bit će objavljeni po završetku posljednjeg kola a najkasnije 31.5.2026. Članak 6. Vrijeme žalbe Vrijeme žalbe je 72 sata od objave finalnih rezultata.  Članak 7. Isplata nagrada Nagrade će biti isplaćeni preko skrilla ili po dogovoru sa dobitnikom drugog, za SvijetKladjenja, najpraktičnijeg načina najkasnije 30.6.2026.  Ukoliko sudionik natjecanja prije zadnjeg kola i matematički osigura određeno mjesto koje rezultira isplatom nagrade SvijetKladjenja može u dogovoru sa igračem nagradu isplatiti i prije odigravanja zadnjeg kola.  Članak 8. Viši rang i ispadanje Dva posljednjeplasirana sudionika Prve lige, odnosno oni koji sezonu 2025./2026. završe na 11. i 10. mjestu, ispadaju u Drugu ligu. Istovremeno, tri, odnosno prema članku 23. četiri, najboljeplasirana sudionika Druge lige osiguravaju izravan plasman u Prvu ligu za sezonu 2026./2027. Članak 9. Natjecateljska kola U Prvoj i Drugoj ligi Posljednje Šanse svakog tjedna biti će dva perioda za koja se postavljaju prijedlozi: od petka do ponedjeljka te od utorka do četvrtka Rok za petak–ponedjeljak je subota u 15:00 CET, a za utorak–četvrtak utorak u 15:00 CET. Prvih pet kola Druge lige ima produžene rokove: prvo kolo traje od 30.8. u 15:00 do 14.9. u 20:45 CET (samo utakmice od 12.–15.9.), a 2.–5. kolo od petka u 15:00 do nedjelje u 20:45 CET, odnosno od utorka u 15:00 do četvrtka u 20:45 CET . Prva liga tipove prijavljuje prema redovnom rasporedu, od petka u 15:00 do subote u 15:00 CET. Teme se otvaraju petkom i ponedjeljkom u 15:00 CET i ostaju otvorene 24 sata. Ukoliko tema ostane otključana i prije ili nakon definiranog vremena (npr. u subotu u 16:08) te netko prijavi par u temi za to kolo koja je bila otključana, par će se priznati.  Članak 10. Format postavljanja prognoza Pri prijavi tipa potrebno je jasno navesti utakmicu, ukoliko nije očito natjecanje (dakle manje poznate lige), tip, koeficijent, kladionicu, te priložiti screenshot tipa iz ponude sa jasno vidljivim koeficijentom koji je napravljen najranije 30 minuta prije otključavanja teme za to kolo. Ukoliko sceenshot tipa iz ponude nije priložen, prijavljeni tip neće se priznati. Koeficijent je potreban zbog članka 17. odnosno slučajeva gdje dva ili više članova možda budu na kraju sezone imali isti broj pogodaka. Sa ciljem standardizacije i preglednosti poželjno je da su prognoze postavljenje u sljedećem formatu:  DATUM | SPORT | TIP - KOEFICIJENT - KLADIONICA SCREENSHOT OBRAZLOŽENJE 4.4. | Nogomet | Chelsea - Liverpool 1X (1.33) bet365 Očekujem da Chelsea neće izgubiti ovu utakmicu jer... Sport i/ili natjecanje nije neophodno navoditi kada je očito o kojem se sportu I natjecanju radi (Liga Prvaka, Premier League, Serie A...). Isto je poželjno navesti ukoliko igrate manje poznate lige, kako bi obračunavanje oklada bilo jednostavnije i točnije.  Članak 11. Minimalni tečaj Svaki sudionik natjecanja će u svako kolu postaviti samo jedan prijedlog minimalnog tečaja 1,20 koji već nije bio postavljen na forumu u tom natjecanju.  Članak 12. Jedinstven tip U obzir će se uzimati samo tipovi koji su jedinstveni odnosno prvi put postavljeni u tom natjecanju.  Ukoliko dva člana postave isti prijedlog u obzir će se uzeti samo onaj prvo postavljeni dok će drugo postavljeni biti tretiran kao promašen, neovisno o ishodu utakmice. Ako igrač primjeti da je prijavio već postavljeni par isti ima mogućnost zamijeniti dok je otključana tema za to kolo. Ukoliko isto nije napravljeno te je prijavljeni par već ranije prijavio drugi natjecatelj, tip će se smatrati kao promašen.  Drugim riječima, nije dozvoljeno ponavljanje parova, odnosno ukoliko je već jedan član prijavio tip npr. "PSG - Lyon, pobjeda PSG-a, kladionica XY, 1,25" drugi članovi u istoj ligi isti par ne mogu ponoviti odnosno isti neće biti priznat.  Zato sugeriramo da su tipovi postavljeni što ranije po objavi teme za to kolo te da obavezno provjerite da utakmica i tip koji sugerirate već nije prijavljena.  Sudionici Prve lige Posljednje šanse mogu odigrati parove koji nisu već prijavljeni u toj ligi neovisno o tome jesu li isti već odigrani u Drugoj ligu. Također, sudionici Druge lige mogu odigrati parove koji su već prijavljeni u Prvoj ligi ukoliko isti već nisu odigrani u Drugoj ligi Posljednje šanse.  Očigledno ponavljanje parova nekog od članova iz Druge lige, iz kola u kolo, nije dozvoljeno te ukoliko se ovo uoči član će biti prvo upozoren a ukoliko se ovo i nastavi isključen iz natjecanja.  Članak 13. Analiza parova  Poželjno je da je prijedlog obrazložen međutim isto nije neophodno za sudjelovanje u Posljednjoj šansi. Pozivamo sve sudionike natjecanja da svoj prijedlog obrazlože pa makar i sa par kratkih rečenica jer je puno vjerojatnije da će ga drugi članovi i ispratiti ako je isti argumentiran. Članak 14. Odgođena utakmica Ukoliko je utakmica za koju je sudionik natjecanja prijavio tip odgođena u sljedećem će kolu sudionik natjecanja imati pravo prijaviti dva tipa, poštivajući sve druge članke, kako bi zbog pravičnosti imao isti broj prognoza kao i drugi članovi.  Članak 15. Pravila ponašanja Administratori i moderatori natjecanja zadržavaju pravo diskvalificiranja člana iz natjecanja ukoliko isti vrijeđa druge članove ili na bezobrazan i očigledan način pokušava varati.  Članak 16. Tablica natjecanja SvijetKladjenja će tjedno voditi evidenciju o pogođenosti svakog sudionika natjecanja te isto transparentno objavljivati u Tablici Posljednje Šanse 2025./2026.  Tablica se definira na temelju broja pogođenih tipova u toj ligi, a u slučaju da dva ili više igrača imaju isti broj pogodaka na kraju sezone primjenit će se članak 17. Članak 17. Rangiranje te pravilo većeg prosječnog pogođenog koeficijenta Pobjednik Prve lige Posljednje šanse te Druge lige Posljednje šanse biti će sudionik koji je pogodio najveći broj tipova. Drugoplasirani će biti sudionik koji ima drugi najveći broj pogodaka u toj ligi te prema istoj logici trećeplasirani... Ukoliko dva ili više članova imaju isti broj pogodaka kroz cijelu sezonu, imajući na umu da se priznaju samo prognoze prijavljene na forumu u vremenu definiranom člankom 8. u obzir će se uzeti koeficijenti odnosno član sa većim prosječnim pogođenim koeficijentom u toj sezoni bio bi bolje rangiran. Faktor koeficijenta vrijedi samo u situacijama gdje dva člana imaju isti broj pogodaka. Na ovo možemo gledati kao na gol razliku ukoliko dvije momčadi imaju isti broj bodova na kraju sezone. Pravilo većeg koeficijenta primjenjivat će se neovisno o broj decimala. Drugim riječima, ukoliko natjecatelj A i B imaju isti broj pogođenih parova nakon 73. kola te natjecatelj A ima ima prosječni koeficijent od 1,25000 a natjecatelj B prosječni koeficijent of 1,24999, natjecatelj A biti će bolje rangiran jer ima "bolju gol razliku".  Članak 18. Live klađenje Tipovi trebaju biti postavljeni prije početka utakmice, prema članku 9. kako bi ih, ako žele i drugi članovi mogli ispratiti. Tipovi iz live ponude nisu dozvoljeni i neće biti uzeti u obzir te će se isti, neovisno o ishodu, smatrati promašenima. Članak 19. Betbuilder (Nutrija pravilo) Betbuilder oklade se ne priznaju te će takvi prijavljeni tipovi biti, neovisno o ishodu, smatrani promašenima. U obzir će se uzimati isključivo oklade iz osnovne ponude kojima je, prema članku 11., koeficijent minimalno 1,20 ili veći.  Oklade iz osnovne ponude gdje kladionica nudi ponudu na npr. total goals/both teams to score (npr. over 2,5 golova i da će obje ekipe dati gol), ili Results/Goals Range (npr. pobjeda domaćina i da će na utakmici biti od 1-5 golova) će se priznavati ukoliko je,  prema članku 11. , zadovoljeno pravilo minimalnog koeficijenta. Članak 20. Kladionice S ciljem što pravednijeg natjecanja, od sezone Posljednje Šanse 2024./2025. (uključujući Guts-Leonardo kup), limitiranjem broja kladionica osigurat ćemo da svi natjecatelji gledaju ponudu istih kladionica, te eliminitirati mogućnost prijavljivanja tipova iz manje poznatih kladionica upitnog renomea, od kojih neke često znaju imati nerealne koeficijente.  Oklade je moguće prijaviti isključivo u sljedećim kladionicama, koje su rezultat demokratskog glasanja sudionika natjecanja u prvom i petom kolu Posljednje Šanse: bet365, 22bet, unibet, William Hill, Betfair, pinnacle, PSK, Hrvatska Lutrija, Wwin, Lutrija BIH, Premier Kladionica, Mozzart, Meridijanbet, Snai.  Članak 21. "Draw no bet" Oklade iz osnovne ponude poput "draw no bet" ili raznih varijacija azijskih hendikepa, u kojima je jedan od mogućih ishoda i povrat uloga odnosno koeficijent 1,00 neće se priznavati budući da bi isto rezultiralo sa velikim brojem "void" oklada kroz sezonu. Pozivamo igrače da u ovakvim situacijama razmotre oklade na pobjedu jedne momčadi, dvoznak ukoliko koeficijent zadovoljava pravilo minimalnog koeficijenta, ili druge varijacije poput pobjede ekipe u barem jednom poluvremenu ili toga da ekipa daje više od npr. 1,5 golova na utakmici. Članka 22. Obračunavanje oklada Oklade se obračunavaju na temelju pravila kladionice u kojoj su i igrane. Ako je prijavljen tip za pobjedu momčadi kod kladionice koja za to natjecanje ima early payout opciju oklada će se smatrati dobitnom ukoliko ta momčad povede sa dva gola razlike, isto kako i kladionica obračunava tu okladu. Drugim riječima, ako je kod kladionica koja ima early payout opciju tip za utakmicu Barcelona - Real Madrid pobjeda Real Madrida te Real Madrid u Ligi Prvaka povede 2:0 dok utakmica završi 3:2 za Barcelonu oklada na pobjedu Real Madrida će se smatrati dobitnom.  Članak 23. Neaktivnost Svakom sudioniku Prve i Druge lige Posljednje Šanse tolerirat će se maksimalno 5 propuštenih kola u kojima nisu postavili prognoze prema članku 8. i 10. Ukoliko netko kroz isto natjecanje propusti više od 5 kola biti će diskvalificiran iz liga natjecanja i Guts-Leonardo kupa.  Članak 24. Sudjelovanje u Guts-Leonardo kup Pravo sudjelovanja u Guts-Leonardo Kupu ostvaraju svi sudionici Prve i Druge lige, prema članku 1.  Članak 25. Format natjecanja Guts-Leonardo kupa 1/16 finala - U prvom kolu koje će se igrati od 8.12.2025. do 14.12.2025. svaki od sudionika prijaviti će samo jedan par, minimalnog koeficijenta 1,20 1/8 finala - U drugom kolu koje će se igrati od 16.2.2026. do 22.2.2026. svaki od sudionika prijaviti će dva para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici ¼ finala - U trećem kolu koje će se igrati od 9.3.2026. do 15.3.2026. svaki od sudionika prijavit će tri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici ½ finala - U četvrtom kolu koje će se igrati od 13.4.2026. do 19.4.2026. svaki od sudionika prijavi će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici Finale - U petom kolu koje će se igrati od 18.5.2026. do 24.5.2026. svaki od sudionika prijaviti će četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 u istoj kladionici Članak 12. (Jedinstveni tip) primjenjivat će se i u Guts-Leonardo kupu U ¼, ½ i finalu Guts-Leonardo kupu dozvoljeno je odigravanje istih parova koji su i na listićima drugih sudionika natjecanja međutim odigrani listić sa 4 para ne smije biti identičan listiću drugih natjecatelja. Dakle, dozvoljeno je da netko ponovi okladu na PSG ili Manchester City iako je isti već na listiću nekog drugoga međutim ponavljanje cijelog listića (svih tri odnosno četiri para) nije dozvoljeno.  Ukoliko više učesnika u finalu Guts-Leonardo Kupa pogodi listiće sa četiri para, svaki minimalnog koeficijenta 1,20 pobjednik će se odlučiti na temelju članka 16. odnosno pogođenog listića sa najvećim ukupnim tečajem. Članak 16. u Guts-Leonardo kupu primjenjivat će se samo u finalu dok je glavni cilj igrača u prethodnim kolima proći kolo te osigurati nastup u finalu.  Ukoliko svi učesnici jednog od kola kupa ili finala promaše svoj finalni listić finalno kolo će se ponoviti unutar 30 dana, vjerojatno već sljedećeg tjedna. Ukoliko samo jedan natjecatelj ostane u igri prije finala isti će se smatrati pobjednikom. Dakle, ukoliko u četvrtom kolu samo jedan sudionik ima dobitni listić isti će jedini proći u finale a samim tim i biti smatran pobjednikom Guts-Leonardo kupa.  Ukoliko je neki od parova sa listića otkazan učesnik Guts-Leonardo kupa par će zamjeniti sa nekim od parova iz prvog sljedećeg kola prvenstva identičnog tečaja. Dakle, ako učesnik kupa odigra listića sa četiri para te su tri para pogođena dok je četvrti par sa listića koeficijenta 1,30 odgođen kako bi igrač prošao u sljedeće kolo treba prijaviti drugi par identičnog koeficijenta iz ponude kod iste kladionice prvog sljedećeg prvenstvenog kola. Na ovaj način osiguravamo da netko ne prolazi iz kola u kola zahvaljujući prijavljenim parovima koji su odgođeni.  Članka 26. Pobjednik Guts-Leonardo kupa te plasman u Prvu ligu Pobjednik Guts-Leonardo kupa izborit će plasman u Prvu ligu ukoliko se isti već ne natjeće u istoj. Ukoliko je pobjednik Guts-Leonardo kupa natjecatelj iz Prve lige isti će osvojiti novčanu nagradu međutim, osim financijske nagrade i prestiža, osvajanje Kupa neće mu garantirati ostanak u Prvoj ligi. Drugim riječima, ako pretposljednji ili posljednjeplasirani natjecatelj Prve lige osvoji Guts‑Leonardo kup, dobit će novčanu nagradu za taj uspjeh, ali će iduće sezone ipak igrati u Drugoj ligi.  Ukoliko pobjednik Guts‑Leonardo kupa bude sudionik Prve lige ili sudionik Druge lige koji sezonu završi na prvom, drugom ili trećem mjestu, pravo promocije u Prvu ligu ostvarit će i četvrtoplasirani natjecatelj Druge lige. Primjerice, ako Guts‑Leonardo kup osvoji natjecatelj koji sezonu u Drugoj ligi završi na desetom mjestu, osvajanjem kupa osvojit će novčanu nagradu i izboriti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone. U tom slučaju četvrtoplasirani natjecatelj Druge lige neće izboriti promociju u viši rang natjecanja.  Ukoliko pak Guts-Leonardo kup osvoji netko od sudionika Prve lige ili tri prvo plasirana Druge lige onda će i četvrto plasirani u Drugoj ligi izboriti plasman u Prvu ligu sljedeće sezone.  Članak 27. Prošlogodišnji pobjednik Prve lige (@Fitoz) Prošlogodišnji pobjednik Prve Lige ostvaruje pravo prijaviti par po svom izboru koji je izuzet članka 16. (minimalni tečaj) u maksimalno tri prvenstvenih kola Prve lige.  Članak 28. Gospodsko natjecanje Administratori natjecanja zadržavaju pravo upozoravanja, ili kažnjavanja sudionika natjecanja oduzimanjem određenog broja bodova, u slučajevima koji nisu pokriveni pravilima natjecanja a gdje sudionik natjecanja poduzima akcije koje nisu u dugu gospodskog natjecanja. Članak 29. Isključivo vlastiti tipovi Svaki sudionik može podnositi tipove isključivo za sebe, listići podnijeti ili objavljeni u ime drugih članova neće se priznati, čak i ako su namijenjeni poticanju angažmana ili motivacije, jer takva praksa narušava fer natjecanje i uskraćuje poštenu priliku onima koji ulažu vlastiti trud i vrijeme u prijavu tipova. Članak 30. Najviše Jedna Izmjena Tipa po kolu Radi bolje preglednosti tema i lakšeg praćenja rezultata ukida se mogućnost višestrukih izmjena parova unutar istog kola. Svaki sudionik može promijeniti par najviše jednom po kolu. Višekratne izmjene (npr. 3–4 puta) smatraju se nepraktičnima i neozbiljnima te se neće priznavati. U takvim slučajevima sudioniku će za to kolo biti dodijeljeno 0 bodova, bez obzira na ishod utakmice. Članak 31. Ostalo SvijetKladjenja u svakom trenutku zadržava pravo prekinuti natjecanje ili izmjeniti pravila, ukoliko je nešto bitno bilo izostavljeno, sa ciljem pravičnosti.
    • Europska liga (Koeficijenti 3.8. u 21:28 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU! Konferencijska liga (Koeficijenti 3.8. u 21:29 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU! Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija          
    • Liga prvaka (Koeficijenti 3.8. u 21:25 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU!   Europska liga (Koeficijenti 3.8. u 21:26 CET) Koeficijenti su podložni promjenama DIREKTNI LINK NA PONUDU!   Sa ciljem pravovremenog obaviještavanja članova SvijetKladjenja foruma o velikim greškama kladionicama ili odličnim informacijama za klađenje uz Viber kanal dodali smo i  Telegram, Whatsapp i Signal kanal. Pozivam sve članove da prate SvijetKladjenja na sljedećim kanalima kako ne bi propustili reagirati kada se pojavi odlična informacija    
  • Teme

• Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use