NaslovnicaVijestiArsenal pokušava dovesti bivšeg defanzivca Uniteda do kraja prijelaznog roka

Arsenal pokušava dovesti bivšeg defanzivca Uniteda do kraja prijelaznog roka

Arsenal pokušava dovesti bivšeg odbrambenog igrača Manchester Uniteda do kraja prijelaznog roka, mada ponuda Gunnersa je odbijena.

Klub sa Emiratesa pokušao je da dovede Jonnyja Evansa iz West Bromwicha, ali 12 milijuna funti, koliko su ponudili, bilo je premalo za WBA.

Arsene Wenger je namjeravao ojača defanzivnu liniju tokom ovog prijelaznog roka, ali nije uspio da realizuje transfer 30-godišnjaka.

[su_premierleague]

Glasine su podgrijane pošto je stoper reprezentacije Sjeverne Irske izostavljen iz momčadi za duel protiv Manchester Cityja na Etihadu.

Međutim, Alan Pardew je potvrdio kako je defanzivac ozlijrfio tetivu, te da nije dobio slobodno zbog finaliziranja transfera u Arsenal.

Kako stvari stoje, Arsene Wenger će morati sačekati barem do ljeta, ukoliko želi da dovede Evansa na Emirates.

Pregled najvećih transfera u ovom zimskom prijelaznom roku! 1. dio – TOP 10

Pregled najvećih transfera u ovom zimskom prijelaznom roku! Drugi dio…

Ovo su svi transferi Premier lige u zimskom prijelaznom roku na jednom mjestu!

Guillem Balague, španjolski novinar koji radi za Sky Sports, rekao je kako se transfer nije dogodio zbog dva razloga.

“Arsenal je pokušao dovesti Jonnyja Evansa, ali na kraju od transfera ipak neće biti ništa jer je cijena previsoka za jednog 30-godišnjaka, i zbog povrede mišića zbog čega će biti van terena oko mjesec dana.”

Jonny Evans je karijeru počeo u mlađim kategorijama Uniteda, da bi nakon prelaska u prvi tim 2006. godine bio poslat na posudbu u Royal Antwerp u Belgiji, te kasnije Sunderland.

[su_watch_live_football]

United ga je 2015. godine prodao West Bromwichu za 8,3 milijuna eura. Za klub sa Old Trafforda odigrao je 198 utakmica u svim natjecanjima, postigao 7 golova, te upisao 7 asistencija.

Za WBA, u kojem je kapetan tima, dosad je odigrao 88 utakmica i postigao 5 golova, uz 3 asistencije.

Za reprezentaciju Sjeverne Irske odigrao je 67 utakmica i postigao 2 gola. Debitirao je u rujnu 2006. godine sa 18 godina.

Ipak, Gunnersi su na kraju uspjeli da dovedu svoju veliku želju, Pierrea-Emericka Aubameyanga iz Dortmunda, dok su Oliviera Girouda prodali u Chelsea.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!