NaslovnicaVijestiU Fiorentini začuđeni glasinama o novcu od Astorijevog ugovora za porodicu

U Fiorentini začuđeni glasinama o novcu od Astorijevog ugovora za porodicu

U Fiorentini su začuđeni glasinama o novcu od Astorijevog ugovora, koji će navodno biti proslijeđen njegovoj porodici.

Fiorentina će isplatiti porodici preminulog kapetana Davidea Astorija sve plate koje je 31-godišnji defanzivac trebalo da dobije za novi ugovor, prenijeli su u ponedjeljak poslijepodne italijanski mediji.

Reprezentativac Azzurra je 5. ožujka navodno trebao staviti paraf na novi ugovor s klubom iz Firence, ali je dan ranije pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Prvi izvještaji navode kako je uzrok smrti je iznenadno zatajenje srca. Talijanske vlasti pokrenule su istragu u vezi sa smrću igrača Fiorentine.

Novac će dobiti ženu preminulog nogometaša, Francesca i dvogodišnja ćerka Vitoria, ali točan iznos nije naveden.

Međutim, u Fiorentini su iznenađeni otkud takve informacije u medijima, a pogotovo ih je izenadila reakcija predsjednika talijanskog olimpijskog odbora i povjerenika Serie A Giovannija Malaga, koji je pozdravio gestu kluba.

Dirljiva poruka Buffona na Instagramu nakon smrti Davidea Astorija

Tužna životna priča Davide Astorija: Prije dva mjeseca slavio rođendan a prije dvije sedmice postao otac!

Ubrzo su se oglasili “ljubičasti”, koji su bili zapanjeni ovim komentarom.

“Samo tišina i poštovanje za uspomenu na Davidea. Fiorentina je još uvijek u šoku u ovom tragičnom trenutku. Tražimo šutnju i poštovanje u ime svih”, rekli su iz kluba sa Artemio Franchija.

[su_no1_for_tennis]

Naravno, ovo ne treba shvatiti kao demant, ali iz Fiorentine očigledno smatraju da je neukusno razgovarati o novcu u ovako teškim trenucima za klub i porodicu nesrećno preminulog nogometaša.

Odbrambeni nogometaš i kapetan Viole zarađivao je 1,3 milijuna eura godišnje.

Astori je karijeru počeo Milanu u kojem je proveo sedam godina. ali nakon što je prošao mlađe kategorije, nije upisao niti jedan nastup za prvi tim rossonera, te 2008. godine prelazi u Cagliari za 5 miliona eura. Prije četiri godine kratko je igrao u Romi, a 2015. godine stigao je u Fiorentinu, najprije na posudbu, a 2016. je Viola otkupila njegov ugovor.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!