Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Ray Wilkins: Sturridge ne bi trebao igrati na Euru ukoliko ne bude psihički spreman podnijeti neke stvari

Bivši veznjak engleske reprezentacije, Ray Wilkins smatra da Daniel Sturridge ne bi trebao ići ukoliko ne bude psihički spreman da podnese da će biti zamjena u sastavu engleske reprezentacije.

Sturridge

Napadač Liverpoola mogao bi propustiti Europsko prvenstvo zbog ozljede zbog koje je propustio obje prijateljske utakmice, protiv Turske i Australije, a u reprezentaciju je došao nakon dvoboja između Liverpoola i Seville u finalu Lige Europe gdje je Liverpool poražen, ali Sturridge je postigao sjajan gol u toj utakmici.

Ukoliko Daniel Sturridge ne bude igrao na Europskom prvenstvu, njegova zamjena vjerovatno će bit napadač Uniteda, Marcus Rashford.

“Kada idete sa timom na ovakvo prvenstvo potreban vam je skup momaka koji su spremni držati se zajedno. Bilo da igrate u prvoj ili ne, morate biti spremni, a ako Daniel to ne shvati onda ne bi trebao ni ići.”, rekao je Ray Wilkins koji je za Englesku nastupao 84 puta.

Mjesto Daniela Sturridgea u reprezentaciji još više se klima nakon pogotka koji je postigao Marcus Rashford protiv Australije. Podsjetimo, Rashford je postigao gol u trećem minutu utakmice i tako postao najmlađi igrač koji je postigao gol na svom debitantskom nastupu u engleskoj reprezentaciji.

Wilkins smatra da godine ne bi trebale biti prepreka, te da bi Rashford trebao ići u Francusku zbog odličnih partija koje pruža u Unitedu i reprezentaciji.

“Mislim da je Marcus učinio dovoljno u posljednjih nekoliko mjeseci da bude izabran. Kada je lopta kod njega on je čuva, odvlači ostale igrače i otvara prostor saigračima. Za mladića njegove godine, njegova zrelost je odlična.”, riječi su Raya Wilkinsa.

Izbornik engleske reprezentacije, Roy Hodgson trebao bi objaviti konačan spisak igrača koji će nastupiti na Euru do utorka.

[su_betfair_200eura]

Oznake: