Besplatni savjeti, bonusi i preporuke za klađenje

Što očekivati od Grupe A na Europskom prvenstvu?

Što očekivati od Grupe A na Europskom prvenstvu? Odbrojavanje do Eura 2016 je dobro i uistinu počelo, jer su mnogi od sudionika već imenovali svoje privremene momčadi. U ovoj grupi smo napisali nešto o svakoj reprezentaciji.

Što očekivati

Počeli smo sa grupom A, sa zemljom domaćina, Francuske, kao i Švicarske, Rumunije i paket iznenađenja Albanije, koji su u grupi sa domaćinom.

Francuska

Domaćini će biti u potrazi da ponove njihova iznimna dostignuća na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, kada su osvojili top priznanje u nogometu u svom vlastitom dvorištu. Francuska se suočava sa malim hendikepom, a to bi bio taj što nisu morali da se takmiče kako bi ušli u ovo takmičenje, jer su domaćini i to znači da tim nije igrao zajednički i konkurentno od Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Oni, su međutim, imali nekoliko prijateljskih utakmica u protekle dvije godine, kako bi držali korak sa ostalim reprezentacijama. Oni su odigrali osam prijateljskih utakmica od srpnja prošle godine, pobijedivši sve osim jedne, poraz u Engleskoj. Oni su pobijedili vrhunsku konkurenciju, uključujući Nizozemsku, Njemačku i Rusiju na tom putu.

Ždrijeb na ovo turniru se čini vrlo povoljnim za jaku francusku momčad, koja će vjerovatno daleko dogurati u ovom natjecanju.

Igrač kojeg treba posmatrati: Paul Pogba

Predviđanje: polufinale

Koeficijent na osvajanje Eura 2016

Screenshot_4

Švicarska

Švicarska se kvalificirala iz iste skupine kao i Engleska sa relativnom lakoćom, gdje je izgubila obje utakmice sa Engleskom i gostujući meč sa Slovenijom, dok su pobijedili ostale. Oni su se morali vratiti iz dva gola zaostatka kod kuće protiv Slovenije u sedmoj utakmici kako bi pobijedili, što je pokazalo dovoljno da se kvalificiraju automatski ispred svojih najbližih suparnika.

Nakon što nikada nisu išli van grupne faze natjecanja, Švicarska će biti zadovoljna sa izvlačenjem. Dok će Albanija vjerovatno pružiti oštru konkurenciju za drugo mjesto u skupini, na osnovi forme, ‘La Nati’ će pokušati iskoristiti svoje šanse da završe što bolje mogu na ovom turniru.

Igrač kojeg treba posmatrati: Xherdan Shaqiri

Predviđanje: četvrt-finale

Koeficijent na osvajanje Eura 2016

Screenshot_5

[su_sportingbet_euro2016]

Rumunjska

Začudo, Rumunjska je samo jedna od četiri ekipe koja se kvalificirala na turnir neporažena u kvalifikacijama. Rumunjska je imala pet pobjeda i pet remija, koji ih je odvelo na drugu poziciju iza Sjeverne Irske. U nedvojbeno najslabijoj kvalifikacijskoj skupini, Rumunjska je pokazala bljeskove dobre forme pomiješane sa vrlo prosječnim nastupima.

Rumunjska je dostigla četvrt-finale natjecanja i prije i godinama kasnije oni će biti zadovoljni sa ovim izvlačenjem, ali oni sigurno nisu taj tim iz 1990-ih. Ovo izvlačenje će se pokazati teškim za Rumune i oni će se nadati da ne ispadnu iz turnira i prije nego što počnu, jer će prvu utakmicu igrati protiv domaćina Francuske.

Igrač kojeg treba posmatrati: Gabriel Torje

Predviđanje: Grupna faza

Koeficijent na osvajanje Eura 2016

Screenshot_6

Albanija

Albanija je paket iznenađenja na ovogodišnjem natjecanju, nakon što se senzacionalno kvalificirala ispred Danske i Srbije u grupnoj fazi. Oni su čak pokupili pobjedu u prvoj utakmici protiv Portugala u gostima. Iako su možda bili podcijenjeni u kvalifikacijama, neće ih podcijeniti u Francuskoj.

U svom prvom ozbiljnom nastupu u velikom natjecanju Albanija će sebi dopustiti da igra nogomet bez ikakvog pritiska i mogli bi načiniti veliku štetu svojim protivnicima, a posebno domaćinima koji su ispadali iz grupnih faza od manjih reprezentacija i prije.

Igrač kojeg treba posmatrati: Hamdi Salihi

Predviđanje: najboljih 16

Koeficijent na osvajanje Eura 2016

Screenshot_7

Koeficijenti u grupi A

1

[frontpage_news widget=”29926″ name=”Vijesti – poveznice (na kraj teksta)”]

Oznake: