Bajkovita priča: Bez obzira na sve, Michael O’Neill je legenda Sjeverne Irske

Bajkovita priča za sve navijače Sjeverne Irske. Bez obzira na sve, Michael O’Neill je legenda Sjeverne Irske. Kao što svi znamo O’Neill-ova Sjeverna Irska po prvi put nakon 30 godina učestvuje u ovako velikom natjecanju i ovo je povijesni trenutak za njih.

Bajkovita priča

Kako su se kvalificirali: Prvi u skupini F: 10 utakmica, 6 pobjeda, 3 neriješene i samo jedna izgubljena, gdje su prikupili ukupno 21 bod.

Mađarska (u gostima) 1-2; Fraski Otoci (kod kuće) 2-0; Grčka (u gostima) 0-2; Rumunjska (u gostima) 2-0, Finska (kod kuće) 2-0; Rumunjska (kod kuće) 0-0; Fraski Otoci (u gostima) 1-3; Mađarsla (kod kuće) 1-1; Grčka (kod kuće) 3-1; Finska (u gostima) 1-1.

Trener: Michael O’Neill

Michael O’Neill je nagrađen za vođenje svoje momčadi na Euro 2016 sa 2 milijuna funti i četvorogodišnjim ugovorom. Nije loše za čovjeka koji je prije samo 10 godina bio na pola radnog vremena sa plaćom u Brechin Cityju.

Njegova menadžerska povijest može biti reklativno nizak ključ, ali uspjeh je ključna tema njegove priče do sada. Nakon što se kretao od Brechina do Shamrock Roversa u 2008. godini, on je osvojio dva naslova prvaka i postao prvi trener koji je Irsku ekipu doveo do grupne faze Europa lige.

Međutim, ono što je on postigao sa Sjevernom Irskom je prestiglo sav njegov uspjeh prije toga, a bez obzira što se dogodi u Francuskoj, njegov status kao legende je već siguran.

[su_bet_at_home_o_la_la]

Analiza

Nakon 30 godina čekanja, mnogi navijači Sjeverne Irske su izgubili svaku nadu da će ikad vidjeti svoju momčad na velikim natjecanjima ponovo – onda je došao Michael O’Neill.

Nakon sporog početka kao trener, bivši igrač Dundee Uniteda je nekako uspio okrenuti cijelu momčad u zvijezde i vrlo dobru ekipu. Prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini F vam sve govori.

Čak i njihovi navijači su mislili da više nema nade za dostizanje Francuske nakon što su završili na petom mjestu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Da su dobili posao da učine nevjerovatno postignuće.

Što oni mogu postići? Da li je napredovanje izvan grupe moguće?

S obzirom da će se suočiti sa Njemačkom i Poljskom, čini se kao veliki problem, ali ako mogu prikazati istu razinu predanosti kao i u kvalifikacijonim utakmicama – zašto ne?

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)