Da nisu profesionalni nogometaši, što bi bili danas?

Da nisu profesionalni nogometaši, što bi bili danas? Oni su bogati, slavni i žive svoj san. Ali, da nisu uspjeli kao profesionalni nogometaši, što bi igrači poput Luke Modrića, Ivana Rakitića i Mario Mandžukića radili sada?

Da nisu profesionalni

U Hrvatskoj, nakon što završite osnovnu školu sa 14. godina, idete u srednju stručnu školu. Elvir Islamović je za zvaničnu stranicu UEFA-e istražio puteve nekih hrvatskih zvijezda i sugerirao što bi oni mogli biti da nisu profesionalni nogometaši.

Luka Modrić: Konobar / vlasnik bara

Čovjek koji se bavi stavljanjem specijaliteta na tanjur za suigrače išao je u ugostiteljsku školu pa možda bi radio kao konobar na dalmatinskoj obali ili vodio bar na plaži. Vedran Ćorluka, Lovre Kalinić i Duje Čop su također išli u slične škole, tako da bi možda radili za njega. “Hvala Bogu da sam počeo igrati nogomet”, kaže Modrić.

Mario Mandžukić: Keramičar

Juventusov napadač je učio da bude keramičar, jednostavno zato što mu je škola bila blizu kuće. Da nije nogometna zvijezda, on bi sigurno pravio posude ili pločice u rodnoj Slavoniji.

[su_bet365_euro2016_copy]

Ivan Rakitić: Graditelj

Čini se malo neprimjerenim s obzirom na njegovu malu građu i plavu kosu, ali rođen u Švicarskoj Rakitić je studirao visokogradnju.

Darijo Srna: Električar

Kapetan bi mogao sprovoditi struju umjesto lopte. Bio je učenik elektro-tehničke škole u svom rodnom gradu Metkoviću.

Šime Vrsaljko: Kamiondžija

Jedan od načina je bio put ka tome da postane vozač kamiona (išao je u tehničko-prometnu školu), ali izabrao je drugi put, a to je da bude nogometaš. Sada je Vrsaljko u Sassuolo-u povezan sa prelaskom u Napoli i Atletico Madrid. Čini se kao dobar izbor životnog puta.

[su_betathome5besplatno]

Ante Čačić: Poslovođa

Trener je to već učinio! U 1980. godini, prije nego što je krenuo u trenersku karijeru, on je vodio elektroničke popravke i centru Zagreba, popravljajući televizore i ostale elektroničke uređaje.

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)