Navijači Irske dobili Orden grada Pariza zbog ‘izuzetnog ponašanja’

Došli su u Francusku i apsolutno oduševili sve koji su ih vidjeli ili čuli. Ovo prvenstvo bit će upamćeno po njima isto koliko i po pobjedniku, izdanjima Islanda, Italije, golu Shaqirija… Navijači Republike Irske čak će dobiti i službenu nagradu za svoje nevjerojatne performanse.

Navijači

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo objavila je da će navijači Republike Irske dobiti Orden grada Pariza zbog svog “izuzetnog ponašanja”.

Navijači Irske dobivaju pohvale sa raznih (ili svih) strana zbog podrške koju pružaju svom timu, ali i pozitivne atmosfere koju kreiraju u francuskim gradovima.

Video-snimci njihovih pothvata (uspavljivanje bebe u metrou, pjevanje serenade djevojci na ulici, popravljanje kola …) su hit na internetu, a posebno imponiraju u svjetlu svega onoga što su radili huligani na ovom šampionatu.

Hidalgo je objavila da će orden pripasti navijačima Irske zbog “primjera sportskih vrijednosti” koji daju i “pozitivnog i radosnog” ponašanja tijekom boravka u Francuskoj.

Ona je tvitovala da je vrlo sretna što može im uruči ovo priznanje. Hidalgo je pisala predsjedniku Irske kako bi ga službeno obavijestila o svojoj odluci. Detalji u vezi sa ceremonijom, tijekom koje će orden biti uručen veleposlaniku Republike Irske ili navijačkom izaslanstvu, biće naknadno objavljeni.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

Orden grada Pariza dodjeljuje se od 1911. godine za “izuzetna djela”. Mnoga poznata imena iz svijeta politike i kultura su ga primila. Među dobitnicima je i Zlatan Ibrahimović, koji je Pariz zadužio svojim igračima tijekom četiri sezone u PSG.

Tisuće i tisuće navijača Republike Irske bilo je u Parizu za prvu utakmicu na turniru protiv Švedske, ali se njihovo sudjelovanje na turniru okončalo u nedjelju u Lyonu, kada su izgubili od domaćina s 2:1 u osmini finala.

Oznake:

Share This