Navijači nisu vjerovali, a onda se dogodilo nešto nevjerovatno

Navijači nisu vjerovali, a onda se dogodilo nešto nevjerovatno. Menadžer Martin O’Neill i njegovi igrači su stavili hrabri izraz na lice, ali malo ih je očekivalo da će Irska proći dalje, momčad koja je bila tako loša na Euru 2012 i propustila kvalifikacije Svjetskog prvenstva 2014, nakon čega su skliznuli na ljestvici.

Navijači nisu vjerovali

A onda se dogodilo nešto nevjerovatno.

Pobjede protiv Gibraltara i Georgije su poslale Irsku u posljednja dva kvalifikacijska tima još uvijek sa matematičkom šansom da će stići u Francusku, ali sa svjetskim prvacima i Poljacima koji su im stojali na putu.

Dana 8. listopada, s jednim svemogućim zamahom desne noge Shane Longa, vrata su bila odškrinuta.

Taj udarac nije samo zapanio Manuel Neuera i ostavio Nijemce na pogrešnom kraju rezultata 1-0, nego je simbolizirao ponovno rođenje tog uvjerenja da je Irska tim izgrađen na napornom radu, predanosti i osjećaju ponosa da bi se još uvijek mogli natjecati i pobijediti protiv svih šansi.

Oni su morali u baražu da prođu i Bosnu i Hercegovinu, ali su uspjeli i rezervirali su svoju ulaznicu za Euro 2016 u Francuskoj.

[su_sportingbet_euro2016]

To je nešto što su učinili na održivoj osnovici pod Jack Charltonom, Mick McCarthyjem i na samom početku njegove vladavine Giovannija Trapattonija.

Međutim, kako se velika imena oprostiše – Given, Richard Dunne i Damien Duff su u mirovini od međunarodnog nogometa, iako se 40-godišnji Given od tada vratio u tor, O’Shea i Robbie Keane se približavaju kraju svojih karijera i Irska nema nekih baš talentovanih igrača da bi ih zamijenili, predznaci ne izgledaju dobro.

Tijekom svojih pet i pol godina mandata, Trapattoni je imao nedostatak svjetske klase na raspolaganju, ali je slavio sposobnost svog tima u više navrata, a O’Neill to zna kako se priprema za Euro i utakmice protiv Švedske, Belgije i Italije i zna da se ne može baš osloniti na tu tvrdnju.

On tvrdi da Irska ne ide na Euro da bi se samo popunile brojke i uvjeren je da mogu uzrokovati probleme za svoje protivnike.

Oznake: