Poruka iz Sirije inspirisala češkog kapitena, Tomáša Rosickog

Napokon oporavljeni od ozljede, kapiten češke reprezentacije, Tomas Rosicky ima priliku da zaigra na predstojećem Europskom prenstvu i to kao kapiten Češke. Rosicky je nedavno dobio poruku ohrabrenja, i to iz izbjegličkog kampa iz Sirije.

Poruka

Nakon što nije nastupao za svoju zemlju od lipnja 2015. godine zbog ozljeda, dobio je priliku zaigrati na velikom takmičenju za Češku iako ima 35 godina.

“Nakon ozljede znao sam da neću završiti karijeru.”, rekao je novinarima u trening kampu u Pragu. “Počeo sam dobijati poruke, ne samo od mojih saigrača, nego iz ljude iz cijelog svijeta koji su mi dali veliku inspiraciju da nastavim dalje.”

“Dobio sam poruku od dječaka koji se nalazi u izbjegličkom kampu u Siriji. Dječak mi je rekao da mu je velika želja da me vidi kako igram. To me je dirnulo, vidio sam da nogomet ima ogroman značaj na živote ljudi. Ova poruka me je veoma nadahnula i jasno mi dala do znanja da ne odustajem. To je bio jedan od poticaja za mene da nastavim dalje, a ne da se pozdravim sa svojom karijerom sjedenjem na klupi.”, rekao je Rosicky za češke medije.

Roskicy za svoju zemlju nije nastupao skoro godinu dana, a nedavno je raskinuo ugovor sa Arsenalom, ali je uzbuđen zbog nadolazećeg Europskog prvenstva i protivnika u grupi D u kojoj se nalaze Španjolska, Hrvatska i Turska.

“Drago mi je da je skupina jaka. Igramo veoma dobro nogomet protiv reprezentacija gdje nismo favoriti. Na Euru morate igrati protiv najbolje ekipe. Za mnoge od nas, to će biti vrhunac naše karijere.”

Rosicky je nogometaš sa najdužim stažem u češkoj reprezentaciji. Za reprezentaciju je debitovao prije 16 godina, 2000. godine kada je imao 20 godina, a od tada je tačno sto puta nastupao za Češku, te upisao 22 pogotka. Većinu svoje klupske karijere proveo je u Arsenalu, deset godina, od 2006. do 2016. godine.

[su_betfair_200eura]
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)