Vicente del Bosque napušta Španjolsku i povlači se iz nogometa

Vicente del Bosque napušta Španjolsku i povlači se iz nogometa. Španjolski trener Vicente del Bosque odlučio se povući iz nogometa nakon što su branitelji naslova ispali sa Eura 2016 od Italije.

Vicente del Bosque napušta

“Naravno, nemam namjeru da nastavljam dalje (kao Španjolski trener)”, rekao je osvajač Svjetskog prvenstva u intervjuu za Radio Nacional de Espana u četvrtak.

“Bila je to odluka koju sam donio prije. Još uvijek imam ugovor do 31. srpnja kada ću se i povući iz nogometa.”

Bet365 banner 300x250

Španjolska, koja je pokušala osvojiti svoju treću uzastopnu titulu europskog prvenstva, izgubili su 2-0 od Italije u osmini finala u ponedjeljak.

[su_bet365_euro2016_copy]

“Bilo je teško ponovo pobijediti”, rekao je 65-godišnji Del Bosque. “Nismo imali dobar nastup protiv Italije, ali grupna faza je bila dobra.”

Španjolska je pobijedila utakmicu na otvaranju protiv Češke, a zatim i protiv Turske, ali su izgubili svoju završnu utakmicu u skupini protiv Hrvatske, koji su se ispalili na prvo mjesto, gdje su ostavili Del Bosque-a u srazu protiv poznatog neprijatelja Italije u osmini finala.

“Ono što će uvijek biti najteže je osvojiti naslov opet”, rekao je Del Bosque.

On je vodio svoju zemlju na Svjetskom prvenstvu 2010. godine gdje su i osvojili svoj prvi naslov, a potom je tu pobjedu učvrstio španjolskim drugim uzastopnim Europskim prvenstvom dvije godine kasnije.

[su_bet365_euro2016_copy]

U tom trenutku, Španjolci su bili dominanta ekipa u svjetskom nogometu, sa svojim visokim tempom posjeda lopte koji su mnogi timovi pokušavali oponašati.

Njihova nepobjedivost je probijena na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, međutim, tada su izgubili svoje prve dvije utakmice i ispali iz skupine.

Večeras se igra druga utakmica četvrtfinala Eura 2016 u 21:00h, između Velsa i Belgije. 

Screenshot_43

UPLATI

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)