Cleveland Indians – Detroit Tigers; 11.04. MLB

DUEL ELITNIH BACAČA I JAKO LOŠ DAN ZA UDARAČE

Detroit je do sada odradio sjajan posao, te su pobijedili sve četiri utakmice koje su odigrali. Impresionirali su oba smjera, napadački i obranbeno. Njihovi udarači predvođeni sjajnim Miguelom Cabrerom su do sada na semafor stavljali 4, 11, 7 i 8 runova, dok su bacači ostavljali protivnika na 0, 0, 1 i 4 runa. Time su dokazali da imaju ozbiljne namjere u osvajanju naslova.

Ovo je doista užitak gledati. Kada ti ekipa tako funkcionira onda moraš biti zadovoljan, no ovo je samo početak i tako to treba shvatiti. To znači da moramo nastaviti naporno raditi i pokušati održati našu formu na razini kojoj je do sada bila – objasnio menadžer Tigersa Brad Ausmus.

MLB: Detroit Tigers at New York YankeesCleveland je do sada ostvario dva poraza i dvije pobjede. S obzirom na sve to je apsolutno omjer koji ih može zadovoljiti, no da bi se borili sa divom iz Detroita, onda moraju pokazati daleko više u budućnosti. Imaju respektabilnu ekipu, no teško je vjerovati da mogu do nekog konkretnog rezultata bez obzira na sve.

 

Oni će danas na mound poslati Coreya Klubera (0-1; 2,45 ERA) koji je lani osvojio prestižnu nagradu za najboljeg bacač Američke lige. Kluber je u svom prvom startu sezone ponovno bio jako dobar, no napad ga nije podržao i nisu napravili niti jedan run za njega.

Osjećao sam se dobro, no ne zamaram se porazom. Idemo dalje, bitno je da ekipa funkcionira i da pobjeđujemo kada je god to moguće – rekao je Kluber.

On je prošlu sezonu završio sam impresivnih 18-9 i 2,44 ERA, a u sveukupnih 235 odbacanih izmjena je upisao nevjerojatnih 269 strikeouta. Apsolutno je bacač od velikog povjerenja i kolege i stručni tim ga iznimno cijene te ima njihovu punu podršku. Protiv Detroita mu neće biti lako, no on se već nalazio u takvim situacijama.

Gosti iz Detroita će na mound poslati ljevorukog asa Davida Pricea (1-0; 0,00 ERA) koji je impresionirao u svom prvom nastupu ove sezone kada je kroz 8,2 inninga ostavio ekipu Minnesote na nuli i totalno ih izdominirao. Odlaskom Scherzera u Washington on je postao prvi bacač Detroita, a u tom startu protiv Minnesote je pokazao zašto je tako. -6a8103dd9ca6c76f

Lani, kada je u sredini sezone prešao u Detroit, odradio je 11 startova i upisao 4-4 omjer uz 3,59 era. To je solidno, no i sam Price je rekao da on to može daleko bolje. Price je elitni bacač od velikog samopouzdanja i Tigersi računaju na njega.

Ovdje se očekuje dvoboj bacač i tako bi trebalo gledati na ovu utakmicu. Teško je vjerovati da ćemo vidjeti puno runova i manje runova bi bio najbolji izbor.

Oznake: