JAPANSKA J-LEAGUE: SHIMIZU – ALBIREX NIIGATA

Pred nama su novi dvoboji u sklopu 24. kola Japanske lige. Osim dvoboja u kojem se sastaju Kobe i Kawasaki, posebno nam je zanimljiv bio još jedan – onaj u kojem se sastaju Shimizu i Albirex Niigata, s početkom u 11 sati.

OIR_resizer

Shimizu je “katastrofalno” otvorio drugi dio sezone, nakon šest kola imaju samo pet bodova. Napad im ne blista, baš kao ni obrana, primaju dosta pogodaka. Shimizu je u prvom kolu primio pet komada, obrana nije znala gdje je, obrane, zapravo, i nije bilo, a o napadu da ne pričamo. U idućem kolu, ne znamo ni sami kako, ali izvukli su zlata vrijedan bod. U trećem kolu također su došli do boda, no tada su zaslužili i sva tri. Iako je u posledjnja tri kola upisao tek tri boda, dobra je vijest što im je napad napokon proradio, postigli su pet pogodaka.

Albirex Niigata također nije najbolje otvorila sezonu, nakon šest kola imaju sedam bodova. U prva dva kola nisu osvojili ni boda, a trebali su šest, napad je stvarao i stvarao šanse, ali lopta nikako nije htjela u gol. Potom je uslijedio lagani uzlet – dvije utakmice, dvije pobjede! No, ono što bi nas na mjestu trenera brinulo jest što stvaraju velik broj prilika, a rijetko koja se realizira. Problema sa realizacijom imaju, no i sa obranom, koja gotovo svaku utakmicu napravi barem jednu grešku koja ih košta primljenog pogotka. U prošla dva kola osvojili su tek bod, no napad se popravlja i realizacija bi vremenom trebala biti bolja.

U posljednjih pet međusobnih utakmica tri puta bolji su bili današnji gosti, jednom Shimizu, a jedina i zadnja utakmica završila je neriješeno (bez pogodaka).

Dok su ova dva kluba na dnu ljestvice po broju osvojenih bodova, oni su na vrhu ljestvice po broju postignutih i primljenih pogodaka. 3,3 – 3,5 golova prosječno pada na njihovim utakmicama u drugom dijelu sezone te smatram da će ovdje biti golijade. Obrane propuštaju, napadi stvaraju velike broje prilika, no dosta promašuju – ako im se danas neke stvari poklope, a trebale bi jer obrane nisu bajne, ovdje bi vrlo lako, kao što i očekujem, mogli gledati golijadu.

Screenshot_1

 

Oznake: