Aduriz: Neymar mora promjenit stav

Barcelona je jučer u okviru Kupa kralja savladala Athletic Bilbao rezultatom 2-1, a u 50. minuti se dogodila zanimljiva situacija na terenu.

Neymar mora promjenit stav

Naime, nakon što je Aritz Aduriz faulirao Neymara, on je preko njega prešao, te ga malo zakačio svojom kopačkom po leđima, ali naravno kako i obično biva Neymar je tu preuveličavao stvar, prenose mediji iz Španije.

Nakon utakmice, napadač Athletic Bilbaoa Aduriz je dao izjavu povodom te situacije, u kojoj je rekao kako je Neymara samo ‘okrznuo’ svojom kopačkom.

Aduriz se Neymaru također ‘izvinuo’ što ga je zakačio svojom kopačkom.

“Neymar je velika zvijezda, ali u nekim trenucima želio bih da ima drugačiji stav. Izvinjavam se Neymaru jer sam ga dotakao samo malo”, rekao je Aduriz, te kratko dodao:

“Nisam išao sa namjerom da Neymara ozlijedim. To su stvari koje ostaju na terenu.”

Ovako je to izgeldalo kada je u 50. minuti Aritz Aduriz ‘okrzuno’ Neymara, a Brazilac je imao baš dobru reakciju:

Nakon što se Aduriz ‘izvinuo’ Neymaru, Brazilac je također prokomentarisao utakmicu.

“Kada se utakmica završila, sve je ostalo na terenu. U nekim trenucima smo igrali snažno, dok oni nisu”, rekao je Neymar, pa dodao:

“Sudija je tu da vidi sve. Mislim da je suđenje bilo normalno. Kasni gol Athletica? Taj gol je zakomplikovao stvari, ali odigrali smo dobru utakmicu i sada moramo pobijediti i u drugoj utakmici.”

“Ali, taj gol je bio veoma opasan, jer oni su dobar tim sa igračima koji mogu odlučiti utakmicu. Moramo biti oprezniji.”

Barcelonu je sinoć najviše spasio, mladi Marc-Andre ter Stegen, koji je u drugom poluvremenu totalo izdominirao. Mladi Nijemac je skupio tri odbrane, od čega su dvije bile veoma važne na samom kraju utakmice kada je Athletic Bilbao ozbiljno zaprijetio…

“Igrači Athletica su se žalili na Neymara? Mislim da Neymar ne želi nikog poniziti, on jednostavno ima svoj poseban stil igre”, rekao je Busquets nakon utakmice.

William hill bonus
Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)