NaslovnicaVijestiAnder Herrera: "Možemo do Lige prvaka, savladaćemo City"

Ander Herrera: “Možemo do Lige prvaka, savladaćemo City”

Igrač Manchester Uniteda, Ander Herrera rekao je da će se njegov tim do kraja boriti za plasman u najveće klupsko europsko takmičenje, Ligu prvaka. United se pobjedom protiv Evertona u nedelju vratio na peto mjesto Premiershipa, a do kraja imaju još sedam utakmica.

Ander Herrera

U tih sedam utakmica jedna je protiv Tottenhama, a druga je protiv Cityja, no igrač Uniteda Ander Herrera vjeruju da mogu slaviti u obje. U prošloj utakmici protiv Cityja United je slavio sa 1-0.

“Kada se nalazite na petom mjestu, a želite završiti na mjestu iznad morate biti u formi. Neće biti lako, i Manchester City želi da igra u Ligi prvaka sljedeće sezone. Mislim da smo spremni da se takmičimo u Ligi prvaka.”, rekao je Ander Herrera, a prenosi The Guardian.

“United treba svake godine da se takmiči u Ligi prvaka. U zadnjih 25-26 godina mislim da samo jednom nismo igrali Ligu prvaka. Mi smo Manchester United, mi smo dužni da se borimo na terenu. City ima veći izbor igrača, ali mislim da ih možemo pobijediti. Sada smo jedan bod iza njih, ali u zadnjoj utakmici ćemo pokazati da smo bolji i slaviti u Manchester derbiju.”, riječi su Andera Herrere.

U nedelju će United igrati protiv Tottenhama na White Hart Laneu, a Tottenham se bori za svoj prvi naslov još od 1961.

“Nisam zabrinut kada igramo protiv vrhunskih timova, jer obično dobro igramo protiv njih. Igramo lošije protiv ‘manjih’ timova. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu, gledali smo Spurse protiv Liverpoola. Mislim da su zaslužili pobjedu, kontrolirali su igru u drugom poluvremenu, tako da nam neće biti lako.”, kaže španski igrač.

Na pitanje novinara kako komentariše svoju formu Herrera je odgovorio.

“Ja sam uvijek isti. Osjećam se vrlo sretno jer sam u Unitedu. Naravno da želim igrati svaku utakmicu, ali sam ovdje tek 20 mjeseci, znao sam da neće biti lako. United ima mogućnost da dovede vrhunske igrače, tako da neće biti lako za mene. Ali ja ću davati sve od sebe.”

[su_sportingbet_premier_league]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!