NaslovnicaVijestiAndriy Yarmolenko: Više bih volio preći u Everton nego u Barcelonu

Andriy Yarmolenko: Više bih volio preći u Everton nego u Barcelonu

Krilni napadač Dynamo Kyiva, Andriy Yarmolenko, otkrio je da bi se prije pridružio Evertonu nego Barceloni, a kao razlog je naveo veću minutažu.

andriy yarmolenko

Ukrajinski reprezentativac je povezivan sa prelaskom u oba kluba, pogotovo nakon impresivnih nastupa u Ligi prvaka.

Yarmolenko je objasnio da bi mogao vrlo lako preći u Barcelonu i postati zvijezda, a da čak ne odigra ni minutu, ali da to ne bi odgovaralo njegovom karakteru.

“Bolje je igrati u Evertonu”, odgovorio je na pitanje novinara u koji klub bi volio preći.

“Naravno, mogao bih preći i u Barcelonu, uraditi cool selfie sa Lionelom Messijem, postaviti tu sliku na Instagram, dobiti milion lajkova i biti zadovoljan s tim. Ali ja nisam takav. Za mene je važno da redovno igram nogomet. Ukoliko ne igram dva puta tjedno, onda nemam gdje izbaciti svoje emocije i energiju. Nervozan sam kad ne igram.”

“A kad igram, uvijek sam smiren i vidjet ćete me nasmijanog. Ukoliko propustim neku utakmicu i ostanem kod kuće, odmah se javljaju svađe sa ukućanima”, našalio se 26-godišnjak, koji je skoro cijelu svoju karijeru proveo u kijevskom klubu.

Ukupno je upisao ukupno 282 nastupa i postigao 108 golova u svim takmičenjima za Dynamo. Ove sezone igra zaista impresivno, na 20 nastupa je postigao 11 golova, a interes velikih klubova za njegove usluge sve je veći i veći.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!