NaslovnicaVijestiArnautović otkrio kako je Mourinho reagovao na njegov dolazak na trening pet...

Arnautović otkrio kako je Mourinho reagovao na njegov dolazak na trening pet sati ranije u Interu

Napadač West Ham Uniteda i austrijski reprezentativac Marko Arnautović otkrio je jednu zanimljivu situaciju iz vremena dok je bio na posudbi u Interu u sezoni 2009/10, ujedno i posljednjoj sezoni Josea Mourinha u talijanskom velikanu.

Arnautović otkrio reakciju Mourinha na njegov dolazak na trening

Naime, Arnautović je u intervjuu za Daily Mail otkrio kako tada je očajnički želio izbjeći prigovore portugalskog stručnjaka na probleme i kašnjenja na treninge tokom presezonske turneje u Abu Dhabiju.

On je rekao: “Bili smo u Abu Dhabiju u predsezoni sa Interom 2009. godine. Prespavao sam jednog dana doručak sa ostatkom tima.”

“Kasnije je bio sastanak. Hotel je bio ogroman, a moja soba je bila na 75. spratu. Čekao sam lift, imao sam sedam minuta do početka sastanka, mislio sam da ću stići. Međutim, lift je kasnio i nisam uspio. To je bio drugi put da nisam uspio ispoštovati dogovor.”

[su_no1forfootball]

“Slična stvar se dogodila još nekoliko puta i pomislio sam da će me Mourinho ‘ubiti’. Kasnije sam raspravljao s njim oko toga i nije mi dozvolio da treniram sa ostatkom tima, morao sam sam trenirati.”

“Kasnije, kad smo se vratili u Milano, pomislio sam da jednog dana imamo trening ujutru i stigao sam na stadion baš u pravo vrijeme. Međutim, trening nije bio ujutru, već kasnije tog dana. Poranio sam pet sati.”

“Kad sam stigao, tamo je već bio Mourinho sa ostatkom trenerskog tima. Kad me je vidio, ustao je i počeo pljeskati i smijati se. Rekao je ‘ti si moj čovjek, dolaziš pet sati ranije na treninge’. Tom prilikom mi je poklonio svoj sat, koji imam i dan danas.”

Uprkos želji da impresionira Mourinha, Arnautović je te sezone odigrao samo tri utakmice u dresu Intera. Portugalac ga je jednom prilikom opisao kao ‘fantastičnu osobu, ali sa stavom djeteta’.

[su_watch_live_football]

[su_bonus]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Hoće li Erik ten Hag dobiti otkaz ako izgubi od Arsenala...

0
Nekoliko ključnih informacija stvaraju veliku neizvjesnost oko budućnosti menadžera Manchester Uniteda, Erika ten Haga. Nakon ponovnog poraza, ovaj put 4-0 od Crystal Palacea, postavlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!