NaslovnicaVijestiArsenal i Barcelona se bore za zvijezdu Bundeslige

Arsenal i Barcelona se bore za zvijezdu Bundeslige

Arsenal i Barcelona se bore za zvijezdu Bundeslige. Zvijezda Schalke-a privlači interese nekih od najboljih ekipa u Europi, pa tako i Arsene Wengerov tim želi da se dokopa ovog igrača prije svih ostalih ovog ljeta.

Arsenal i Barcelona se bore za zvijezdu Bundeslige

Barcelona i Liverpool su također zainteresovani za Leroy Sanea, što će biti vrlo teško za Arsenal da ga dovede u svoje redove.

20-godišnji njemački internacionalac je impresionirao za Schalke ove sezone, što je dovelo do velikog interesa od nekoliko najboljih ekipa u Europi.

Španjolski list tvrdi da su Barcelonini službenici Robert Fernandez i Urbano Ortega odletili u Njemačku da gledaju krilnog igrača u akciji protiv Mainza u petak navečer.

Međutim, i Liverpool je povezan sa zvijezdom u usponu, a Mundo navodi da Arsenal očajnički želi da privuče pažnju ovog igrača i dovede ga u Premiership prije ostalih, tako što će poslati ponudu koju Schalke neće moći odbiti.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Leroy Sane je počeo igrati fudbal u 2001. godini u akademiji Wattenscheida, za koji je njegov otac igrao ranije.

2005. godine se pridružuje Schalkeu. Tri godine poslije je otišao u Bayer Leverkusen.

2011. se vraća u akademiju Schalkea.

21. marta 2014. godine, Sane potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor od tri godine. U Bundesligi je debitirao 20. aprila 2014. godine u utakmici protiv Stuttgarta. Zamijenio je Max Meyera u 77. minuti u gostujućem porazu.

Sane je sin bivšeg Njemačkog gimnastičara i fudbalera senegalske reprezentacije Souleymana Sanea. Njegov otac je odrastao u Francuskoj. U Njemačku je došao sa vojskom u kojoj je služio. Leroy Sane je rođen u Essenu i odrastao je u Wattenscheidu. Ima dvojno državljanstvo Francuske i Njemačke.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!