NaslovnicaVijestiBayern daje Benatiju i veliku sumu novca za igrača Juventusa?!

Bayern daje Benatiju i veliku sumu novca za igrača Juventusa?!

Marokanac Mehdi Benatija je na izlaznim vratima minhenskog Bayerna i vrlo vjerovatno će napustiti klub ovog ljeta. Benatija se već duže vrijeme nalazi na meti torinskog Juventusa koji ga želi u svojim redovima po svaku cijenu.

MUNICH, GERMANY - OCTOBER 04: Medhi Benatia of Muenchen challenges X of Hannover during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and Hannover 96 at Allianz Arena on October 4, 2014 in Munich, Germany. (Photo by Lennart Preiss/Bongarts/Getty Images)

Prema pisanju italijanskog lista La Stampa, Bayern će ponuditi Juventusu upravo Benatiju i dodatno obeštećenje u zamjenu za španskog reprezentativca Alvara Moratu koji je vrlo tražena roba ove godine i Bavarci su još jedan klub u nizu koji ga želi dovesti.

Novi trener Bavaraca Carlo Ancelotti navodno je dao zeleno svijetlo čelnicima kluba da počnu pregovore sa sjajnim napadačem Stare dame, kojeg je Italijan već trenirao dok je bio na klupi madridskog Reala. Isti izvor navodi da će Ancelotti učiniti sve kako bi nagovorio Španca da pređe u Njemačku.

Na ruku Ancelottiju i Bayernu idu i Moratine izjave u kako se nema namjeru vraćati u Real Madrid i biti rezerva, kao i to da je ovaj sjajni napadač vrlo zainteresovan za promjenu sredine.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Ukupni iznos koji je Bayern spreman ponuditi Juvetusu za Moratu, zajednno sa Benatijom, je 60 miliona eura. Navijači Bayerna dobro pamte Moratin nastup u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka, kao i prošlosezonske nastupe kada je bio jedan od najzaslužnijih za plasman torinske momčadi u finale.

Morata se nalazi u fantastičnoj formi ove sezone i postigao je 10 golova na 40 utakmica koliko je odigrao u svim takmičenjima.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!