NaslovnicaVijestiBuffon objavio kada će se povući iz nogometa!

Buffon objavio kada će se povući iz nogometa!

Talijanski reprezentativac i golman Juventusa, legendarni Gianluigi Buffon, najavio je da će se povući iz nogometa nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine, koje se održava u Rusiji.

gianluigi buffon

37-godišnjak je imao impresivnu karijeru, osvojio je Svjetsko prvenstvo 2006. sa reprezentacijom Italije, te čak šest puta Seriju A u dresu Juventusa.

Bivši igrač Parme, koji je stigao u “Staru damu” za rekordnu sumu novca plaćenu za golmana u to vrijeme 2001. godine, otkrio je da će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a potom završiti karijeru.

“Želim nastupiti na sljedećem Svjetskom prvenstvu a onda je možda vrijeme da zatvorim vrata. To će gotovo sigurno biti nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine”, izjavio je Buffon nakon što je osvojio nagradu GIanni Brera za sportaša godine.

Gigi je također prokomentarisao i izbor za osvajača Zlatne lopte, te ponovio svoj gnjev na njegov izostanak sa liste 23 igrača.

“Zaslužio sam se naći na toj listi, ali sam svjestan da je nemoguće da ja osvojim nagradu. Definitivno sam iznenađen nakon svih uspjeha prošle godine.”

Buffon je oduševljen formom svog tima u posljednje vrijeme, a posebno je pohvalio mladog napadača Paula Dybalu.

“Juventus uživa u sjajnoj čaroliji, jedanaest uzastopnih pobjeda ne možete ostvariti ukoliko niste na najboljem fizičkom i psihičkom levelu. Moramo biti oprezni, jer svakom ovakvom nizu jednom mora doći kraj, prije ili kasnije. Moramo pokušati nastaviti sa pobjedama što je duže moguće, kako bismo što dalje iza sebe ostavili lošu formu.”

“Dybala je pokazao nevjerovatne stvari tokom prošle godine, ali raditi te iste stvari u Juventusu nije isto kao u drugom klubu. To je stvarno iznenađujuće, u tako kratkom vremenu je preuzeo kontrolu u našem napadu.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!