NaslovnicaVijestiCarlo Ancelotti će svoju dugogodišnju želju ostvariti u Bayernu?

Carlo Ancelotti će svoju dugogodišnju želju ostvariti u Bayernu?

Izvjesno je da će Pep Guardiola na kraju sezone napustiti klupu Bayerna, te da će preći u Manchester City s kojim već priprema planove za sledeću sezonu, dosta je špekulacija oko toga koga će Guardiola dovesti u City, no to je i dalje ‘na dugom štapu’. Guardiola je sa svojim Bayernom stigao do četvrtfinala Lige prvaka, a među najboljih osam timova našao se i Manchester City.

Carlo Ancelotti

Zamjena za Guardiolu na klupi Bavarac vrlo vjerovatno će biti Carlo Ancelotti koji je trenutno bez angažmana nakon što je završio svoj dvogodišnji boravak na klupi Real Madrida (2013-2015).

Kao što su se pojavile špekulacije za pojačanja Cityja koji će biti pod palicom Guardiole, isto tako su se pojavile i za pojačanja Bayerna kojeg će trenirati italijanski stručnjak, Carlo Ancelotti.

Ancelotti već duže vrijeme želi da dovede Carlosa Baccu, to je želio i u Real Madridu, ali kako italijanski i njemački mediji pišu, to mu nije dozvolio Florentino Perez jer je smatrao da se Bacca ne bi uklopio u Realov sistem igre koji se ponajviše oslanja na Cristiana Ronalda.

Mnogo je priča da će Lewandowski napustiti Bayern, a kao njegova nova destinacija spominje se Real Madrid, no pitanje je koliko je istine u tome. Svakako, Carlo Ancelotti je ozbiljno to shvatio i želi da se osigura ukoliko Poljak ode. Ancelotti ima na umu dovesti 29-godišnjeg Kolumbijca iz Milana u Bayern.

No, sve ovo treba uzeti sa dozom rezerve jer nijedan ovaj transfer nije realizovan niti imamo bilo kakvu zvaničnu potvrdu od klubova.

Carlos Bacca je u Milan došao prošlo ljeto iz Seville s kojom je dvaput osvojio Ligu Europe, a njegova tržišna vrijednost se procjenjuje na oko 25 miliona eura. U Milanu je ove sezone u 34 utakmice postigao 16 golova, te zabilježio četiri asistencije. U karijeri, prije Seville, nastupao je i za kolumbijski Atletico i belgijski Club Brugge.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!