NaslovnicaVijestiKlubovi spremni platiti otkupnu klauzulu: Neymar dobio četiri mega ponude

Klubovi spremni platiti otkupnu klauzulu: Neymar dobio četiri mega ponude

Neymar dobio četiri mega ponude. Četiri kluba spremna platiti otkupnu klauzulu. Barcelonina zvijezda privlači interes Real Madrida, Manchester Cityja, Uniteda i PSG-a, ali želi ostati na Camp Nou.

Neymar dobio četiri mega ponude

Neymar je dobio četiri ponude da napusti Barcelonu, ali želi da ostane na Camp Nou, prema pisanju Sporta.

Brazilac je privukao interes Real Madrida, Manchester Cityja, Uniteda i PSG-a, ali uprkos mega ponudama, on bi radije da potpiše novi ugovor u Kataloniji i postane drugi najplaćeniji igrač u klubu, iza Lionel Messija.

Ipak, Real je napadaču ponudio platu od 35 miliona eura, a spremni su da plate Neymara 190 miliona eura koliko mu iznosi i otkupna klauzula.

Oba kluba iz Manchestera su također spremna da plate otkupnu klauzulu za zvijezdu Brazila i da će oduvati ponudu Reala nudeći platu od 60 miliona eura.

PSG, u međuvremenu želi ponuditi oko 40 miliona eura po sezoni ukoliko bi Neymar odlučio da napusti Camp Nou.

Kada je imao 19 godina, Neymar je osvojio nagradu za najboljeg južnoameričkog fudbalera 2011. godine. Ista nagrada ga je čekala i sljedeće, 2012. godine.

U 2011. godini je takođe bio nominovan za nagradu FIFA Ballon d‘Or, gdje je bio deseti, kao i za Nagradu FIFA Puskás Award za gol godine, koju je osvojio.

On je poznat po svojoj brzini, ubrzanju, driblingu, završnom udarcu i sposobnosti sa obje noge. Njegov stil igre mu je zaradio pozitivne kritike,kako kod navijača, medija i stručnjaka, tako i kod bivših igrača.

[su_netbet_psgchelsea]

 

Često ga porede sa bivšim brazilskim reprezentativcem Peleom , koji je za Neymara rekao da je “odličan igrač”, dok je Ronaldinho izjavio da će Neymar “biti najbolji igrač na svetu”.

Neymar je debitovao za Santos u 2009 i bio je proglašen za najboljeg mladog igrača na Paulista šampionatu (2009 Campeonato Paulista).

Dalje slijede nagrade, proglašen je za najboljeg igrača, kada je Santos osvojio Paulista šampionat 2010. godine, a takođe je bio najbolji strelac na brazilskom prventvu (2010 Copa do Brasil) sa 11 golova.

Završio je 2010. sezonu sa 42 gola u 60 utakmica. Neymar je ponovo nominovan za najboljeg igrača godine u 2011, pošto je Santos zadržao državnu titulu i osvojio Kopa libertadores (2011 Copa Libertadores) u kojoj je postigao šest golova u 13 nastupa.

Neymar je dobio bronzanu loptu na FIFA Svjetskom klubskom prventvu 2011. godine (2011 FIFA Club World Cup) došavši do finala sa Santosom, gde su poraženi sa 4-0 od Barcelone.

Dana 24. maja 2013. Santos je objavio da je dobio dvije ponude za Neymara. Narednog dana Neymar je objavio da će potpisati ugovor sa Barcelonom 27. maja 2013. i da će se pridružiti timu nakon Kupa Konfederacija 2013.

Ni Neymar ni klub nisu objavili detalje o transferu osim toga da je u pitanju petogodišnji ugovor.

Dana 3. juna 2013. Neymar je obavio medicinske preglede i potpisao ugovor do 2018. godine. Predstavljen je na Nou Campu pred 56,500 navijača.

Potpredsjednik kluba Joze Maria Bartomeu je objavio da je transfer iznosio 47. miliona evra, i da je stavljena otkupna klauzula od 190. miliona eura.

Dana 30. jula 2013. Barca je odigrala neriješeno 2:2 sa poljskim FK Lehijom, u prijateljskoj utakmici, i to je bio debi Neymara u dresu Barcelone.  7. avgusta 2013. Neymar je postigao svoj prvi gol u dresu Barce, u pobjedi od 7:1 nad reprezentacijom Tajlanda u Bangkoku.

Svoj debi u Primeri imao je u prvom kolu, ušavši kao zamjena u 69. minutu, u pobjedi svog tima od 7:0 nad Levanteom. 21. avgusta 2013. postigao je svoj prvi zvanični gol u Superkupu Španije protiv Atletico Madrida.

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!