NaslovnicaVijestiCoutinho otkrio ko je najbolji igrač kojeg je gledao

Coutinho otkrio ko je najbolji igrač kojeg je gledao

Philippe Coutinho, veznjak Liverpoola i brazilske reprezentacije, imenovao je najboljeg igrača kojeg je imao priliku da gleda.

Coutinho i Ronaldinho

Brazilac je u fantastičnoj formi ove sezone i privukao je pažnju Real Madrida i Barcelone. Međutim, Redsi pretenduju na šampionsku titulu, tako da se nadaju da će uspjeti zadržati talentovanog plejmejkera.

Klub sa Anfielda nije bio u stanju da zadrži Luisa Suareza, Fernanda Torresa i Xabija Alonsa i da odoli ponudama zainteresovanih klubova, stoga očekivano strepe da ih ista sudbina neće zadesiti i sa Coutinhom.

Coutinhu su potrebna još samo dva gola da bi postao najbolji brazilski strijelac u istoriji Premier lige. Mnogo je vrhunskih igrača iz njegove zemlje koji se nikada nisu oprobali na Ostrvu.

Jedan od njih je Coutinhov idol iz djetinjstva, Ronaldinho, kojeg je opisao kao “definitivno najboljeg kojeg je ikad vidio”.

Doduše, Coutinhov stil igre se ne razlikuje mnogo od njegovog idola.

Ne isuviše brzi, ali obojica sa nevjerovatnim driblerskim vještinama, obojica vole da šutiraju nakon prodora sa lijeve strane.


Kad bi Coutinhova karijera bila upola uspješna kao Ronaldinhova, sigurno bi bio zadovoljan.

Ronaldinho je igroa za PSG, Barcelonu i Milan, u kojima je osvojio tri titule nacionalnih šampionata, jednu Ligu prvaka te SP sa Brazilom, za koji je zabilježio čak 97 nastupa.

24-godišnji Coutinho još uvijek čeka na svoj prvi trofej, a već je upisao 24 nasrupa za Selecao.

Izgleda da je poštovanje između njih dvojice uzahamno, pošto je legendarni Ronaldinho ranije izjavio da bi njegov sunarodnjak bio sjajno pojačanje za klub sa Nou Campa.

“Coutinho je imao fantastičnu sezonu, on je jedan od najboljih veznjaka u Europi, i kada uzmete u obzir da igra u timu koji nije u najboljoj formi, to je još veće dostignuće”.

“Ne mogu govoriti u njegovo ime, kao ni u ime Barcelone, ali znam da Barcelona traži igrača takvog kvaliteta”, navodno je rekao Ronaldinho, ranije ove godine.

Navijačima Liverpoola se sigurno neće svidjeti njegov stav, ali nema sumnje da bi Coutinho želio da krene stopama Ronaldinha i da bude njegov naslijednik u Barci.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!