NaslovnicaVijestiČudesna priča igrača Norwicha: "Bio bih mrtav da nisam poslušao ženu"

Čudesna priča igrača Norwicha: “Bio bih mrtav da nisam poslušao ženu”

Nogometaš Norwicha Dieumerci Mbokani izjavio je da je čudo kao je ostao živ nakon terorističkog napada na aerodromu u Bruxellesu, gdje se nalazio u trenutku eksplozije, i otkrio da ga je supruga spasila.

Čudesna priča

Nogometaš iz Konga Dieumerci Mbokani imao je sreće da na aerodorom stigao samo nekoliko minuta kasnije od eksplozije u društvu supruge i njenog nećaka Nathana Kabaselea, inače nogometaša De Graafschapa na posudbi iz Anderlechta.

“U trenutku eksplozije bio sam na pločniku ispred zgrade aerodroma. Da smo došli koju minutu ranije vjerojatno bismo bili mrtvi. Moja žena nas je spasila, htio sam ranije da stignem na aerodrom, ali mi je rekla “Hajde da sačekamo Nathana, ide na isti let i dolazi za minutu ili dvije”.

Čudo je kako smo živi, ​​rekao je Mbokani za belgijske medije.

Mbokani je otkrio da je u trenutku napada momentalno pobjegao sa ženom, ostavivši četiri kofera na licu mjesta.

“Taksist je ponio tri kofera, a ostale smo ostavili. Bili smo vrlo blizu mrtvih, ali sam bio smiren, za razliku od supruge koja je bila jako uznemirena. Bio je traumatičan dan – naveo je snažni napadač.

Teroristi su istog dana imali dva napada u Bruxellesu, pored aerodroma i na željeznicu, poslije čega je poginula najmanje 31 osoba, a 260 ranjeno.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Mbokani je u karijeri promijenio mnogo klubova, pri ‘zvučniji’ klub u njegovoj karijeri bio je Anderlecht gdje je došao na pozajmici iz kluba iz Konga, zatim je promijenio klub u Belgiji – nastavio je igrati za Standard Liege, a od 2010. do 2011. nastupa za francuski Monaco koji ga šalje na pozajmicu u Wolfsburg. Iz bundesligaša se vratio u Belgiju, prešao u Anderlecht koji ga 2013. godine prodaje Dinamu iz Kijeva. Od prošle godine je na pozajmici u timu iz Premiershipa, Norwichu.

Mbokani je već 10 godina reprezentativac Konga za koji je odigrao 31 utakmicu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!